Resultaten voor wat serveren bij garnaalkroketten

Garnaalkroketten | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/garnaalkroketten

... garnaalkroketten - Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet ...

Klassieker in de kijker: garnaalkroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/klassieker-in-de-kijker-garnaalkroketten

... Bereiding Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd ...

Klassieker in de kijker: garnaalkroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/klassieker-in-de-kijker-garnaalkroketten

... Bereiding Stoof de garnalenkoppen aan in wat boter, en blus af met cognac. Zet onder met de melk op een zacht vuur en laat 20 minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk. De bloem moet gezeefd ...

Garnaalkroketten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/garnaalkroketten

... kook zet het vuur lager en kruid naar eigen smaak met peper zout en nootmuskaat.Laat de gelatineblaadjes weken in voldoende koud water tot ze soepel zijn.Knijp het water eruit en roer ze onder de nog warme bechamelsaus tot ze volledig opgelost zijn.Voeg de gepelde garnalen bij de bechamelsaus en roer even om.Vet een vierkante ovenschotel in met boter.Maak de liaison door de eidooiers los te kloppen in de room en voeg onmiddellijk bij de bechamelsaus roer goed. Laat even pruttelen en stort in de vierkanten ovenschotel strijk uit tot ongeveer 1 5 cm. dikte.Laat een nacht rusten in de ijskast zodat het geheel goed opstijft. Zet alles klaar voor het paneren; een bord met bloem een ander bord met de losgeklopte eidooiers en een derde bord met paneermeel. Snijd de vulling in 8 ongeveer gelijke rechthoekige stukken kroketvorm.Wentel de kroket één voor één door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Wentel daarna in de eidooiers zorg ervoor dat er geen onbedekte stukjes blijven. Leg vervolgens de kroketten in het bord ...

Garnaalkroketten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/garnaalkroketten

... garnaalkroketten - Pel de garnalen. Doe de karkassen in een kookpot. Voeg er de kreeftenbisque, melk en room aan toe, kruid met peper, zout en cayennepeper en laat opkoken. Smelt de boter, meng de bloem er onder tot een roux. Giet de garnalenjus door een zeef en voeg ...

Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/garnaalkroketten-met-gefrituurde-peterselie-en-citroen

... garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen - Een echte lekkere garnaalkroket maken, dat is een kunst. Sofie maakt het samen met Ray Cokes. Veel werk maar het resultaat mag er wezen. En heb je er te veel? Geen probleem. Vries ze in en gebruik ze een volgende ...

Recept voor garnaalkroketten - de klassieker | njam!

http://www.njam.tv/recepten/garnaalkroketten-de-klassieker

... le ingrediënten en laat 20 minuten sudderen. Passeer de melk en zet apart. maak de vulling: Week de gelatinebladen in een kom ijswater. Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Laat deze blonde, warme roux even doorkoken om een bloemsmaak te vermijden. Blus de roux met de garnalenmelk. Zet de pan van het vuur, knijp de geweekte gelatinebladen uit en voeg ze toe. Roer de garnalen, de citroen en de gelatine goed onder de massa. Kruid met peper, zout en een mespunt gerasp ...

Garnaalkroketten | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/garnaalkroketten

... garnaalkroketten - Week de gelatineblaadjes in koud water want deze zijn te hard om meteen te gebruiken. Door ze in koud water te smelten worden ze weer gelatine en zijn ze makkelijker te gebruiken. Gebruik zeker geen warm water want daar lost de gelatine volledig ...

Garnaalkroketten van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/garnaalkroketten-van-sofie-dumont

... Bereiding Pel de garnalen. Doe de karkassen in een kookpot. Voeg er de kreeftenbisque, melk en room aan toe, kruid met peper, zout en cayennepeper en laat opkoken. Smelt de boter, meng de bloem er onder tot een roux. Giet de garnalenjus door een zeef en voeg bij de ...

Jeroen Meus - Garnaalkroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/garnaalkroketten

... n beurten en druk telkens de laatste druppels smaak uit de aromatische ‘garnalensoep’. 7. Proef en kruid de fumet met wat extra peper van de molen en een snuif zout. 8. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Neem een tweede grote pot. Smelt de flinke klont boter voor de roux, op een matig vuur. 9. Voeg de gezeefde bloem toe en roer met de garde tot je een malse roux krijgt. Laat het mengsel kort bakken, tot je de geur van gebakken koekjes ruikt. 10. Schenk de gezeefde fumet bij de roux en blijf roeren met de garde. De roux zorgt in geen tijd voor een stevige binding. Zet het vuur zacht. Blijf nog een minuut doorroeren, ook al is het een uitputtende activiteit. 11. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de vulling voor de garnaalkroketten. 12. Scheid de eieren één voor één. Roer telkens de dooier door de stevige vulling. Het eiwit gebruik je niet. 13. Roer 2/3 van de gepelde garnalen door het ‘beslag’. Bewaar de rest om te serveren. 14. Neem een vlakke (glazen) schaal met een opstaande rand van minstens 5 centimeter. Strijk de binnenzijde in met een beetje olijfolie. 15. Schep de kroketvulling in de schaal en strijk het oppervlak glad. Bedek de bovenzijde van de vulling met een vel bakpapier of vershoudfolie, en druk aan. 16. Zet de schaal in de koelkast en laat de massa een halve dag opstijven. 17. Zet 3 schaaltjes klaar om de kroketten te paneren. (dun maar stevig korstje) 18. Schep de bloem en de maizena in het eerste. Meng beide in een verhouding van 1 deel maïszetmeel op 2 delen bloem. 19. Kluts de eieren in het tweede schaaltje. Roer er een klein scheutje plantaardige olie doorheen 20. Mix de panko fijn in de blender, tot de (Japanse) broodkruimels even fijn zijn al ...