Resultaten voor wat is het verschil tussen bladerdeeg en kruimeldeeg

Zoet kruimeldeeg of zanddeeg

https://www.prinsessenboontjes.be/post/zoet-kruimeldeeg-of-zanddeeg

... met weinig afwas.Tips om het sneller te doen gaan:Je kan een rol zanddeeg uit een pak gebruiken.Of kruimeldeeg uit een pak en er wat suiker op doen dat je met de deegroller erin rolt. ...

Aardbeitaartjes met Amaretto kruimeldeeg | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/aardbeitaartjes-met-amaretto-kruimeldeeg

... k er met een vork enkele gaatjes in. Bak gedurende 15 minuten blind in een oven op 190° (dek het deeg af met bakpapier en leg er wat droge bonen op als gewicht). Haal het bakpapier met de bonen eruit en laat afkoelen. Voor de vulling: Klop de slagroom op met de suiker en de zeste van 1 limoen, spuit in de gebakken kruimeldeeg bodempjes en schik er de middendoor gesneden aardbeien op. Bestrijk met een laagje bessengelei en dien op! Ingrediënten voor het kruimeldeeg 180 gr zachte boter 25 gr suiker 1 ei 250 gr bloem 20 gr gemalen Sweet Mix A ...

Jeroen Meus - Hartig kruimeldeeg - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hartig-kruimeldeeg

... dit kruimeldeeg maak je hartige gerechten, zoals een quiche of groentetaart. Hartig, want je gebruikt geen vanillestokjes en ook wat minder suiker dan bij zoete variant. - 0. Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is. 1. Doe de malse boter in de ...

Jeroen Meus - Zoet kruimeldeeg - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zoet-kruimeldeeg

... Zoet kruimeldeeg - Speciaal voor alle zoetebekken: een basisrecept voor kruimeldeeg. Hiermee maak je de lekkerste taarten en gebak.Let wel: weeg alle ingrediënten zorgvuldig af! - Zoet kruimeldeeg Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de ...

Jeroen Meus - Kruimeldeeg - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kruimeldeeg

... s je dit kruimeldeeg maakt voor hartige gerechten als een quiche of een groentetaart, laat dan de vanillestokjes weg. Gebruik ook wat minder suiker. - 0. Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid. 1. Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij. 2. Doe er een vo ...

Recept voor chocoladetaartjes met appelsien | njam!

http://www.njam.tv/recepten/chocoladetaartjes-met-appelsien

... bereiden: Ontrol het kruimeldeeg en vul ieder vormpje tot aan de rand met het deeg. Bak de vormpjes met kruimeldeeg zoals aangegeven op de verpakking. Laat daarna de vormpjes afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en meng er het sap van de sinaasappel onder. Voeg ...

Quiche met prei en gehakt

https://www.prinsessenboontjes.be/post/quiche-met-prei-en-gehakt

... Quiche met prei en gehakt Dit is comfortfood, maar vol groenten. En met een gouden korstje. Ideaal op een gure winterdag. Al smaakt die voor ons eigenlijk altijd wel goed.Ingrediënten:Bereidingswijze:Warm de oven voor op 200°C.Doe het bladerdeeg met bakpapier in ...

Rabarber-vanilletaart

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/549/rabarber-vanilletaart-1

... vork. Bak 15 minuten voor in de oven. Meng de room met de eieren, 100 g suiker en een eetlepel maïszetmeel, opgelost in wat water. Roer er het merg van een vanillepeul door. Schenk in de kruimeldeegbodem, verdeel er de stukken rabarber over en bak 45 minuten in de oven. Verwarm 3 eetlepels aalbessengelei en strijk die over de taart. Laat afkoelen alvorens aan te snijden. ...

Millefeuille met verse fruit en crème patissier | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/millefeuille-met-verse-fruit-en-creme-patissier

... -tal minuutjes in een op 200°C voorverwarmde oven. Haal ze na deze 10-tal mintuutjes uit de oven, draai om en bestrooi terug met wat poedersuiker. Vervolgens nog enkele minuutjes in de oven afkleuren. Hierna afkoelen op een rooster. Kook de melk op met de suiker. Meng ondertussen de room met de maïzena, vanillecrèmepoeder en de eieren. Los de vanille op in het in het kokende mengsel melk en giet dit op het koude roommengsel. Voeg 250g gesmolten boter toe en vervolgens afwerken met 250g koude boterklontjes. Maak nu een montage met je bladerdeeg, crème pâtissier en vers fruit. Ingrediënten 1 plak b ...

Varkenshaasje in bladerdeeg met appel | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/varkenshaasje-in-korstdeeg-met-appel

... n bladerdeeg met appel - Bak het varkenshaasje bruin langs alle kanten. Snijd de appelen in een fijne brunoise en stoof ze aan in wat boter tot ze gaar zijn. Laat de helft ervan afkoelen, de andere helft blussen met rum. Voeg water en bouillon toe alsook de rozijntjes en de room. La ...