Resultaten voor wat is droge vlaai

Oost-Vlaamse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/560/oost-vlaamse-vlaai-560

... iker bij. Giet de melk over de ingrediënten. Schenk er de kandijsiroop bij. Spoel dan het siroopflesje uit met 1/2 kopje water en voeg ook die erbij. Roer alles goed om met houten lepel. Klop het ei luchtig op en roer het vervolgens samen met de kaneel door de massa. Zet de pan op een zacht vuurtje en warm alles al roerend op. Neem ze weer van het vuur af en mix de massa fijn. Beboter een vuurvaste vorm en vul die met het mengsel. Bak de vlaai gedurende 1 tot 1.15 uur in een de oven. Prik in de vlaai met een brein ...

Limburgse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/561/limburgse-vlaai

... g;C. Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de lauwe melk en giet het papje erin. Kneed er meteen wat bloem door. Voeg er de suiker en de boter bij. Doe er tot slot een snuifje zout bij en kneed gedurende 15 minuten. Laat het deeg onder een keukenhanddoek gedurende 30 minuten op kamertemperatuur rijzen. Rol het uit op een met bloem bestov ...

Brusselse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/562/brusselse-vlaai

... r op 190°C. Zeef de bloem, maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de melk en giet het papje erin. Kneed er wat bloem door. Voeg de suiker en de boter toe, en tot slot een snuifje zout. Kneed gedurende 15 minuten. Laat het deeg onder een keu ...

Droge vlaai | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/droge-vlaai

... droge vlaai - Voeg de bloem, de vanillesuiker, vanillebloem en de helft van de suiker samen. Klop de eieren, samen met de andere helft van de suiker wit. Meng dit met de garde goed door de bloem. Zorg ervoor dat de boter goed mals is. Verwarm ze eventueel een beetje ...

Jeroen Meus - Aalsterse vlaaien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aalsterse-vlaaien

... Aalsterse vlaaien - Jeroen maakt speciaal voor Len een echte Aalsterse vlaai klaar.Voor de vlaai heb je mastellen nodig, een typisch streekproduct uit Aalst. Traditioneel maken ze daar ‘gestreken mastellen’ door de sandwiches open te snijden en er boter ...

Uit de keuken van Levine: Tijd voor appelvlaai

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/03/tijd-voor-appelvlaai.html

... Tijd voor appelvlaai Mijn dag stond vandaag in het teken van artsen, onderzoeken, een grote naald en uitslagen. Een vervelende dag, maar gelukkig met een goede afloop. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Eenmaal weer thuis ben ik de keuken ingedoken om iets lekkers ...

Aalsterse vlaai | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/aalsterse-vlaai

... Aalsterse vlaai - Verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom. Voeg de suiker en de melk toe. Laat dit even weken en roer dan goed door met een garde. Zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin. Roer heel goed door tot er een binding ontstaat. ...

Jeroen Meus - Zonderlinge vlaai - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zonderlinge-vlaai

... oopt.Kluts de eieren los in een kom.Haal de vanillepeul uit de rijstpap en meng de rijstpap met de pudding.Voeg een scheutje rozenwater, het amandelpoeder en de suiker toe.Doe ook de losgeklutste eieren erbij en meng alles tot een mooi beslag.Boter de taartvorm in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de taartvorm en bak de taart gedurende 30 minuten op 175°C.Schil de appels en snijd ze in blokjes.Smelt een klont boter in een pan en stoof de stukjes appel aan.Rasp er de gember bij en voeg de kaneel en de suiker toe. Laat het appelmengsel garen tot compote. Voeg tenslotte nog een scheutje verjus toe en laat afkoelen.Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestuif de taart met een laagje bloemsuiker.Serveer een stuk zonderlinge vlaai met een lepel verse appelcompote. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Potsocker vlaai - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/potsocker-vlaai

... Potsocker vlaai - Jeroen groeide op met heerlijke vlaai dankzij zijn familie in Limburg. Hij toont dan ook graag hoe je een fantastische ‘knobbelkesvlaai’ of potsocker vlaai kan bereiden.   - Verwarm de oven voor tot 175 °C.Verwarm de melk ...

Aspergevlaai (Asparaguus, Hasselt) | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/aspergevlaai-asparaguus-hasselt

... iker 3 eidooiers 250 ml room voor de asperges ½ kg asperges 50 g suiker 1 scheut gin of jenever voor het deeg 500 g bloem 200 ml water 25 g melk 25 g suiker 50 g eieren 200 g boter (op kamertemperatuur) 10 g zout 25 g gist ...