Resultaten voor volledige kalkoen in de oven jeroen meus
Jeroen Meus - Stoofpot van kalkoen met Oude Geuze - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-kalkoen-met-oude-geuze
... Stoofpot van kalkoen met Oude Geuze - Er wordt nog eens goede oude, degelijke Dagelijkse kost gekookt, en nog wel met Oude Geuze! Niet voor niets een echt oerbier en de fantastische basis voor deze stoofpot met kalkoen. jeroen serveert er worteltjes en kroketten bij. - ...
Jeroen Meus - Stoofpot van kalkoen met peer en roquefort, kroketten en witloofsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-kalkoen-met-peer-en-roquefort-kroketten-en-witloofsla
... Stoofpot van kalkoen met peer en roquefort, kroketten en witloofsla - Zondagse kost kan eigenlijk op eender welke dag van de week, als het maar lekker is! En dat is ook deze stoofpot met kalkoen, peer en roquefort zonder enige twijfel. Serveer er een fris slaatje met witloof ...
Jeroen Meus - Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cordon-bleu-van-kalkoen-met-witloof-en-denappeltjes
... Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes - Een cordon bleu van kalkoen, ham en kippengehakt met witloofsalade en kroketjes of denappeltjes: dat is echte dagelijkse kost zoals we het graag eten. - 0. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 1. Leg een groot vel h ...
Jeroen Meus - Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/club-sandwich-met-kalkoen-en-tonijnsaus
... Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus - Dit valt echt wel onder de noemer ‘superbroodje’ met gegrilde kalkoen, tonijnsaus en salsa van zoete puntpaprika en zoetzure augurk. Tonijnsaus of tonijnmayonaise maak je met tonijn uit blik die je door een mayonaise ...
Jeroen Meus - Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-ciabatta-met-kalkoen-pesto-van-tuinkers-en-waldorfsalade
... Gevulde ciabatta met kalkoen, pesto van tuinkers en waldorfsalade - Deze gevulde broodjes zijn perfect om in de koelbox mee te nemen naar het strand. Je holt een ciabattabrood uit en vult het met gegrilde kalkoen, pesto en een lekkere variant van een Waldorfsalade. - Verwarm ...
Kalkoen met currysaus en rijst | Jeroen Meus
https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/kalkoen-met-currysaus-en-rijst
... kalkoen met currysaus en rijst - Stoof de ui, selder, look en appel aan in de vetstof. Voeg de rijst toe en laat even meestoven. Voeg de kalkoenblokjes toe en laat ook even meestoven. Blus af met witte wijn en voeg er de room toe. Voeg het currypoeder, tijm en laurier toe. ...
Jeroen Meus - Kalkoen ‘fine champagne’ met verse kroketten en wintergroenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoen-fine-champagne-met-verse-kroketten-en-wintergroenten
... kalkoen ‘fine champagne’ met verse kroketten en wintergroenten - kalkoen is een absolute klassieker op elke kersttafel. In plaats van hem te vullen met gehakt, maakt Jeroen een saus met gehaktballetjes. Uiteraard geeft hij er appeltjes gevuld met veenbessen, ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-kalkoen-met-amandelkroketten-geroosterde-groenten-en-champignonroomsaus
... Gevulde kalkoen met amandelkroketten, geroosterde groenten en champignonroomsaus - Geen kerst zonder kalkoen op tafel. jeroen maakt het gevogelte klaar volgens de regels van de kunst: gevuld met gehakt en afgewerkt met een heerlijke champignonroomsaus. Serveer met geroosterde ...
Jeroen Meus - Kerstvidee van kalkoen met kroketten en wintergroenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kerstvidee-van-kalkoen-met-kroketten-en-wintergroenten
... it de bouillon en laat ze afkoelen.Leg een vel bladerdeeg klaar. Klop het eigeel los met een scheutje melk. Wrijf er het volledige bladerdeeg mee in en duw er vervolgens de kerstboompvormpjes in.Snijd het overtollige bladerdeeg rond de vormpjes weg en leg de vormpjes met het bladerdeeg op een ovenschaal. Leg er een gewicht op, zoals een andere ovenschaal, en bak ze zo’n 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Neem een tweede casserole en smelt er de boter in.Voeg er de bloem aan toe en meng onder de boter tot een geurige roux. Houd een zeef boven de casserole en blus de roux met 1 liter van de bouillon. Breng al roerend aan de kook en breng op smaak met een flinke snuif zwarte peper en een scheutje room. Blijf roeren tot je een mooie gebonden saus hebt. Pluk het vlees van de bouten.Giet de afgekoelde balletjes af.Breng de saus op smaak met een scheutje room en een flinke snuif peper. Doe er de zilveruien met de boter bij, gevolgd door de balletjes en de gebakken champignons met het spek.Haal de geroosterde groenten uit de oven. Breng de videe op smaak met een flinke snuif nootmuskaat en voeg er de kalkoen aan toe. Bak de flower sprouts kort in de pan waar eerder de blokjes spek in zijn gebakken.Bak de kroketten goudbruin in een hete friteuse.Haal de kerstboompjes van bladerdeeg uit de oven. Serveer de geroosterde groenten, de flower sprouts en de kroketten bij de videe en werk af met een kerstboompje van bladerdeeg en wat fijngesneden krulpeterselie. ...
Jeroen Meus - Blinde vinken van kalkoen met spinazie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blinde-vinken-van-kalkoen-met-spinazie
... Blinde vinken van kalkoen met spinazie - Twee vogels in de naam van één gerecht… Laat de vinken maar ‘suskewiet’ fluiten, want in deze bereiding draait alles rond kalkoen. Kalkoenfilet is mager vlees dat je in combinatie met gevogeltegehakt kan omtoveren ...