Resultaten voor vol au vent van mechelse koekoek

Mechelse koekoek gebakken op hooi | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-gebakken-op-hooi

... aan in een grote gietijzeren pot en leg hierop de gebruinde koekoek. Bedek de koekoek met terug een laagje hooi zodat de koekoek volledig bedekt is. Afbakken in de oven : 1 uur – 180°C Aardappeltjes wassen en met een Parisienne lepeltje bolletjes uithalen (niet geschild). Ganzenvet in een pannetje op het vuur plaatsen en op 90°C laten komen. Aardappeltjes toevoegen en laten fruiten in het vet. 10 à 15 min op een iets lager vuur. Laten afdruipen op een keukenpapie ...

Signature dish Art Kwizien: Salade van Mechelse koekoek | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/signature-dish-art-kwizien-salade-van-mechelse-koekoek

... Signature dish Art Kwizien: Salade van mechelse koekoek - mechelse Koekoek: Doe peper en zout op de mechelse koekoek. Zet de mechelse koekoek aan in olie zodat het vel goudgekleurd wordt. Smeer nu de mechelse koekoek in met tijm en olijfolie. Doe de geraspte citroenschil ...

Mechelse koekoek | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/mechelse-koekoek

... ui, de gewone ui en de teentjes knoflook eraan toe op de lege plaatsen op de bodem. Zet dit op een middelmatig vuurtje. Strooi vervolgens de bloem eroverheen en blus met het bier en de kippenbouillon. (Zorg ervoor dat de kip goed ondergedompeld is.) Laat alles opkoken en laat verder gaar stoven op een laag vuurtje gedurende 1 uur à 1 ½ uur zonder deksel. Voeg er op het eind verse champignons en peterselie aan toe voor de afwerking. Ingrediënten 3 takjes citroentijm 6 el bloem 1 el kippenbouillon ½ l water peper zout 1 rode ui 2 blaadjes l ...

Mechelse koekoek | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mechelse-koekoek

... mechelse koekoek - Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid de stukken mechelse koekoek langs alle kanten en bak de stukken mooi bruin aan langs beide kanten. Leg eerst de kant met het vel in de pan en bak nadien de andere kant, beide kanten gedurende 4 minuten. ...

Jeroen Meus - Koekoek-au-vin - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koekoek-au-vin

... in - De mechelse koekoek is een vleeskip met geschiedenis. Omdat ze met zorg gekweekt worden, geven de kippen kwalitatief en smaakvol vlees. Op basis van een klassieke coq-au-vin maakt Jeroen een stoofschotel met uien en paddenstoelen in een heerlijke wijnsaus. Serveer dit gerecht ...

Mechelse koekoek met kruidenkaas en gepofte aardappel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/mechelse-koekoek-met-verse-kruidenkaas-en-gepofte-aardappel

... mechelse koekoek met verse kruidenkaas en gepofte aardappel - mechelse koekoek is een klassieker uit de Belgische feestkeuken. Wij serveren hem hier met verse kruidenkaas en gepofte aardappel. - Verwarm de oven voor op 180°C.Doe de boter knoflook zout en kruiden ...

Mechelse koekoek bestoken met brocoletto, herfstbrunoise en tijm | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-bestoken-met-brocoletto-herfstbrunoise-en-tijm

... mechelse koekoek bestoken met brocoletto, herfstbrunoise en tijm - Versnijd de 80 gr hart van brocoletto in kleine rechthoekige stukjes. Maak kleine insnijdingen met een aardappelmesje over heel de kip. Steek hierin de stukjes brocoletto. Kruid de kip met peper, zout, ...

Stoofpotje van Mechelse koekoek met sharon, sterfruit en sesamkroketjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-mechelse-koekoek-met-sharon-sterfruit-en-sesamkroketjes

... Stoofpotje van mechelse koekoek met sharon, sterfruit en sesamkroketjes - Wrijf de kip in met olijfolie. Kruid ze langs binnen en buiten met peper en zout. Steek ook een halve citroen en een takje rozemarijn in de kip. Doe een klontje boter en wat olijfolie in een ...

Mechelse koekoek met spinazie en shiitake | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-met-spinazie-en-shiitake

... mechelse koekoek met spinazie en shiitake - Blancheer de bladeren savooikool en koel af in ijswater Snij de kippenborsten in dunne plakken en klop ze plat Snij de prei en wortelen in brunoise en stoof ze zachtjes aan in olijfolie. Voeg een takje fijngehakte verse ...

Mechelse koekoek, quinoa met spinazie, venkel en aubergine | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mechelse-koekoek-quinoa-met-spinazie-venkel-en-aubergine

... en laat uitlekken. Doe 1 teentje look, 1 gehakt sjalotje, 1 chilipeper, een flinke geut olijfolie, sap van ½ citroen, een handjevol platte peterselie en 150 gr rauwe spinazie in de cutter, en mix tot je een lopende pesto hebt. Doe de quinoa in deze dressing. Bak de koekoek kort krokant in boter. Dresseer alle elementen mooi samen op een bord, of op een lepel! Ingrediënten 1 mechelse koekoek Olijfolie Peper en zout 1 venkel 2 citroenen 1 coeur de boeuf tomaat Een bussel platte peterselie (met stengels) Enkele teentjes look 2 sjalotten Enkele takjes tijm Een blaadje laurier 150 gr gerookt spek 1 aubergine Koude boter Nootmuskaat 200 gr quinoa 1 chilipeper 150 gr verse spinazie ...