Resultaten voor vol au vent met zwezeriken met peter goossens

Recept voor bruine kippenfond van peter goossens | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bruine-kippenfond-van-peter-goossens

... zacht vuur.) werk af: Verwijder de vetlaag en kook de fond eventueel wat verder in voor een intensere smaak. tip: Dit recept is voldoende voor enkele liters. De fond die je niet gebruikt, kan je invriezen en later gebruiken in soepen, sauzen, … Zo moet je maar één keer fond maken en heb je altijd fond bij de hand wanneer je hem nodig hebt. (voor meer recepten van peter goossens klik hier) Ingrediënten 2 kippenkarkassen met nek en vleugels 1 wortel 2 uien 2 stengels bleekselder 1/2 stengel preiwit 1 tlpeperbollen 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes 5 lwater ...

Recept voor bruine kalfsfond van peter goossens | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bruine-kalfsfond-van-peter-goossens

... f: Verwijder de vetlaag bovenop de bouillon en kook de fond eventueel wat verder in voor een intensere smaak. tip: Dit recept is voldoende voor enkele liters. De fond die je niet gebruikt, kan je invriezen en later gebruiken in soepen, sauzen, … Zo moet je maar één keer fond maken en heb je altijd fond bij de hand wanneer je hem nodig hebt. (voor meer recepten van peter goossens klik hier) Ingrediënten 2 kgkalfsschenkel 1 wortel in stukken van 4 cm 2 uien in grove ringen 2 ongepelde teentjes look 2 stengels bleekselder 1 eltomatenpuree 2 kruidnagels 1 tlpeperbollen 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes 4 à 5 lwater ...

Jeroen Meus - Zwezeriken met appel, cider en gebakken aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zwezeriken-met-appel-cider-en-gebakken-aardappelen

... er smelten in een steelpannetje. Pel de ui, snijd ze grof en stoof ze aan in de boter.Voeg de stroop toe aan de appel en de ui, gevolgd door de appelazijn, de mosterd en de cider. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.Draai het vuur uit onder zwezeriken en laat ze even afkoelen. Ontvlies ze nadien.Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.Voeg de bruine fond toe aan de saus en laat ze weer even inkoken.Snijd de zwezeriken in plakken en haal ze door de bloem.Laat wat boter smelten in een pan om de zwezeriken te bakken. Laat in een andere pan ook een klontje boter smelten en bak de aardappelen goudbruin.Neem een derde pannetje, schil de appelen, snijd ze in stukken en bak de appel in de boter. Voeg er een snuif suiker aan toe.Giet de saus door een zeefje en breng ze weer aan de kook.Kruid de aardappelen en de zwezeriken met peper en zout.Schep wat gebakken aardappel en appel op een bord. Leg er een ...

Vol-au-vent

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vol-au-vent

... klassiekers. Vol-au-vent maken is makkelijk. De bereiding ervan vraagt wel wat tijd, maar het is echt de moeite waard. Je kan een volledige kip gebruiken, maar ook met blokjes kipfilet lukt het prima. Een overheerlijke vol-au-vent, die maak je met dit recept. Smakelijk! - Snijd de kip in stukken of laat de slager dit doen.Pel de ui en snijd in stukken ...

Koninginnenhapje van kalfszwezeriken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/koninginnenhapje-van-kalfszwezeriken

... Koninginnenhapje van kalfszwezeriken - Meng het eigeel met wat water en smeer het bladerdeeg ermee in, bak ze 15 minuten op 180 graden. Pocheer de zwezeriken 10 minuten in gezouten water, spoel ze onder koud water en pel ze. Snijd de zwezeriken in stukjes van 2 centimeter ...

Kalfszwezeriken met Brugge pater | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kalfszwezeriken-met-brugge-pater

... de zwezeriken in dikken sneden van 2 cm. Snij de rauwe ham en uien fijn en laat in boter fruiten roer er de bloem door en voeg vervolgens de melk en bouillon mengsels toe en laat al roerend 5 min koken.. Zeef het mengsel en meng de kaas erdoorheen, kruid met peper en zout en roer op een hoog vuur tot je een gladde saus bekomt. Beboter de 4 boterhammen en laat ze roosteren onder de grill. Leg op elke boterham een plakje gekookte ham met daarop de zwezeriken. Lepel de kaassaus hierover en leg in een ovenschaal, laat kleuren onder de grill en dien ...

Recept voor vol au vent - de klassieker | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vol-au-vent-de-klassieker

... eriken te snijden. Leg de zwezeriken tussen keukenpapier, dek af met een gewicht en zet ze zo een nachtje in de koelkast. Maak de vol au vent: Bak de kalfszweriken: Versnijd de zwezeriken in grove stukken, bak aan in boter en breng op smaak met peper en zout. Bak de champignons: Doe een klontje boter in een andere pan en bak hierin de chapmignons, voeg na 2 minuten de shiitake toe. Kruid met peper en zout en doe het citroensap erbij. Haal de paddenstoelen van het vuur wanneer ze mooi lichtbruin zijn. Maak de bladerdeeggebakjes: Verwarm de oven voor op 190°C. Steek uit het bladerdeeg 4 grote en 12 kleine rondjes. Klop het ei los. Prik met een vork gaatjes in de grote rondjes en strijk ze in met ei. Leg op elk groot rondje een klein rondje en strijk opnieuw in met ei. Herhaal dit tot op elk groot rondje 3 kleine rondjes liggen. Bak de b ...

Stierenklootjes à la Goedele - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/piets-pan/recept/stierenklootjes-la-goedele

... Stierenklootjes à la Goedele By: Piet Huysentruyt Gepubliceerd: 15 September 2011 Totale tijd: 30 - 60 minuten Yield: 4 persons Ingredients: knoflook : 1 teentje snijbietbladen : 12 stierenklootjes : 8 xeresazijn : 1 tomaten : 2 olijfolie : 2 zwezerik : 600 Directions: ...

Krokante zwezeriken met snijboontjes en kaasaardappelen in de oven | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/krokante-zwezeriken-met-snijboontjes-en-kaasaardappelen-in-de-oven

... Krokante zwezeriken met snijboontjes en kaasaardappelen in de oven - zwezeriken met een lekkere madeirasaus, een klassieker. Ook de aardappelen in de oven zijn super lekker. Tip: heb je veel gasten? Vul de potjes dan al op met de aardappelen en kaas en zet opzij. ...

Recepten - Kroketjes van kalfszwezerik met pesto van courgette

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kroketjes_van_kalfszwezerik_met_pesto_van_courgette

... n kook hierin heel eventjes de courgetteblokjes. Haal ze onmiddellijk uit het water, koel ze af in ijsgekoeld water en laat ze vervolgens uitlekken. Droog ze op een handdoek. Meng de courgetteblokjes met parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Klop de eieren los en kruid ze met peper en zout. Snij de zwezeriken in gelijke blokjes. Meng het broodkruim met de zeer fijn gesneden gedroogde ham. Haal de zwezeriken door de bloem, klop er het overtollige af en haal ze vervolgens door de losgeklopte eieren en ten slotte door het broodkruim. Druk de kroketjes goed aan en bak ze in een frituurpan op 175°C. Haal de kroketjes uit de pan, laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier en s ...