Resultaten voor violetsiroop
Jeroen Meus - Aardbeiensoepje met violetsiroop en granité van munt - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardbeiensoepje-met-violetsiroop-en-granite-van-munt
... Aardbeiensoepje met violetsiroop en granité van munt - Dit is een lekker fris dessert dat je makkelijk op voorhand kunt maken. Serveer de vuurrode aardbeiensoep met de gifgroene granité op een spierwit bord en je creëert zo een wauw-effect bij je gasten. - De granitéKook ...
Recept voor violetsiroop | njam!
http://www.njam.tv/recepten/violetsiroop
... bereiden: Verwarm het water met de snoepjes op een zacht vuur en roer tot een siroop. Laat afkoelen en bewaar in een fles met dop op kamertemperatuur. Ingrediënten 1 kgvioletsnoepjes 500 mlwater ...
Jeroen Meus - Semifreddo van frambozen met violet en cantuccini - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/semifreddo-van-frambozen-met-violet-en-cantuccini
... semifreddo. Letterlijk vertaald ‘half bevroren’. Het is een heerlijk romige ijsbereiding met in dit geval frambozen, violetsiroop en verkruimelde cantuccini koekjes. - Doe de diepvriesframbozen met de suiker en het sap en de zestes van de limoen in een pan en breng het geheel aan de kook.Doe de eieren met de dooier, de suiker en de violetsiroop in een steelpan en klop ze luchtig. Zet de steel ...
Jeroen Meus - Aardbeien- en frambozenlimonade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardbeien-en-frambozenlimonade
... m. 5. Doe de frambozen met de blauwe bessen in de blender en mix. 6. Giet de gemixte vruchten in een grote bokaal of kan. Voeg er violetsiroop en ginger ale aan toe. 7. Spoel de basilicum en haal er de blaadjes af. Snijd de citroenen in twee en dan in dunne plakjes. 8. Doe frambozen, blauwe bessen, citroen, basilicum en veel ijsblokjes bij de limonade. Roer om. ...
Jeroen Meus - Frozen yoghurt frisco's met aardbeien en bosbessen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/frozen-yoghurt-friscos-met-aardbeien-en-bosbessen
... het mengsel en zet ze in de diepvriezer. 5. Was de blauwe bessen en halveer een deel. Meng de bessen met de yoghurt. 6. Zoet met violetsiroop (naar smaak). 7. Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer. 8. Week de gelatine in koud water. 9. Verwarm het rood fruit met 2 dl water op het vuur. 10. Zoet met de suiker en laat wat inkoken. 11. Mix tot coulis in de blender of met de staafmixer. 12. Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme coulis. 13. Duw de coulis met de bolle kant van een lepel door een zeef en laat afkoelen. 14. Haal de frisco's uit de vormpjes. Houd ze daarvoor eventueel even onder stromend water. Doop de frisco's met aardbeien tot de helft in de coulis. 15. Bewaar ze in de diepvriezer of ...
Jeroen Meus - Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rood-fruit-vanille-ijs-sinaasappelsabayon
... ijs, rood fruit, koekjes en sabayon. Gemakkelijker klaar te maken dan je denkt! - 0. Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop. 1. Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur. 2. Roer er de vanillesuiker door. 3. Laat afkoelen. 4. Verwarm de oven voor tot 175 °C. 5. Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het v ...
Jeroen Meus - Expo van Parijse wafeltjes met mousse van tagada aardbei - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/expo-van-parijse-wafeltjes-met-mousse-van-tagada-aardbei
... t beslag in een spuitzak en laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.De coulis Doe de diepgevroren aardbeien met de violetsiroop, de suiker en het limoensap in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje tot de aardbeien zacht zijn.Doe het geheel in een blender en mix fijn tot een lopende coulis. Laat de coulis in de frigo afkoelen.De afwerking Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.Spuit een toefje van de mousse op een bord. Leg er een wafeltje op, spuit er wat van de mousse op en verdeel er wat plakjes aardbei over. De liefhebbers kunnen er enkele blaadjes munt op leggen.Lepel er wat coulis over en leg er een tweede wafeltje boven op. ...
Jeroen Meus - Boules de Berlin met aardbeien en slagroom - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/boules-de-berlin-met-aardbeien-en-slagroom
... en vel vershoudfolie over. Laat ongeveer 30 minuten rijzen in de voorverwarmde oven.Doe de diepvriesaardbeien met de suiker en de violetsiroop in een steelpannetje. Stoof het geheel plat op een zacht vuur. Laat vervolgens volledig afkoelen.Haal het deeg uit de oven en kneed opnieuw. Vorm balletjes van het deeg en strooi er wat bloem over. Laat de bollen opnieuw rijzen gedurende 60 minuten in de oven.Doe de room met de zaadjes van het vanillestokje en de vanillesuiker in een mengkom. Klop het geheel op tot slagroom. Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak.Verwarm de friteuse voor op 130°C. Haal de bollen uit de oven en bak ze goudbruin in de friteuse. Draai de bollen op tijd om en laat vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.Spoel de verse aardbeien en snijd er het kroontje af.Snijd iedere bol open, smeer de aardbeiencompote op de onderkant en leg er enkele schijfjes aardbei bovenop.Spuit er de slagroom over en schik er de bovenkant van de bol bovenop. Werk af met een snuifje bloemsuiker. ...