Resultaten voor garnalenbouillon

Garnalenstoemp met gefrituurd ei | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/garnalenstoemp-met-gefrituurd-ei

... enstoemp met gefrituurd ei - Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes 15 tot 20 minuten in de garnalenbouillon. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de slagroom en het fijngehakte bieslook toe. Roer goed. Breng op sm ...

Zeetong Duglèré | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zeetong-duglere

... het kopstuk. Leg de tongen in een vuurvaste, ingeboterde schotel en kruid goed met peper en zout. Bevochtig met een goede scheut garnalenbouillon en wat witte wijn. Bedek met aluminiumfolie en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C voor +/- 8 minuten.Haal de schaal uit de oven, controleer de garing en laat eventjes rusten. Gestoofde prei: Snij intussen de prei in brunoise en stoof aan in gesmolten boter. Kruid met peper en zout. Kasteelaardappelen: Snij de aardappelen in de gewenste vorm en kook gaar in gezouten water. Giet af en haal de aardappelen door schuimende boter.Kruid met zout en werk af met fijngehakte krulpeterselie. Witte wijnsaus: Snij de champignons in fijne reepjes en laat ze bakken in een pan met boter. Kruid met peper en zout.Pel de tomaten, verwijder het kl ...

Risottokroketjes van grijze garnalen met Gandaham en pompoen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/risottokroketjes-van-grijze-garnalen-met-gandaham-en-pompoen

... rijst toe en roer licht tot de rijstkorrel omgeven is van de olie. Voeg 1 dl bier toe en laat tot de helft inkoken. Voeg nu 2 dl garnalenbouillon toe en roer nog af en toe tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. De risotto mag droog gekookt zijn. Breng op smaak met de geraspte kaas en roer er de fijngesneden Gandaham onder. Stort in een bakje en laat afkoelen in de koelkast. Haal de rijst uit het bakje als hij opgesteven is en snij er gelijke blokjes van. Paneer de blokjes en bak ze krokant in de friteuse of in de pan. Kook de pompoen gaar, pureer fijn, breng op smaak met kr ...

Jeroen Meus - Risotto met gamba's en courgette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/risotto-met-gambas-en-courgette

... en stoof mee aan. Voeg de risottorijst toe en laat de korrels even meestoven met de groenten. Zeef 4 dl van de garnalenbouillon af en giet hem bij de rijst en de groenten. Draai het vuur lager. Zet een deksel op de pan en laat de risotto 10 tot 15 minuten onaangeroerd garen onder een deksel. Zet ondertussen een pan met een scheut olijfolie op het vuur. Bak de vier gamba’s (met kop) aan in de hete olie. Kruid met peper en zout.Snijd de gepelde, rauwe gamba’s in stukjes en laat ze meegaren in de pan met risotto.Rasp de parmezaan bij de risotto en voeg enkele klontjes boter toe. Kruid de risotto met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.Werk de risotto af met wat extra chiliflakes en de hele, gebakken gamba’s. ...

Jeroen Meus - Tomatensoep met garnalen en Rodenbach - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomatensoep-met-garnalen-en-rodenbach

... bij. Roer de soep en voeg nu ook de tomatenstukjes uit blik toe. 10. Laat de soep enkele minuten pruttelen en voeg nu de gezeefde garnalenbouillon toe. 11. Mix de soep grondig. Voor een extra zacht resultaat kan je de soep ook nog eens zeven. 12. Kruid de soep naar smaak met zwarte peper van de molen en wat zout. Mix ze nog kort even op. ...