Resultaten voor tandooripasta

Tandoori lamsrack - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsrack/tandoori-lamsrack

... 8 waarderingen HoofdgerechtVleesIndiaas Ingrediënten 4 lamsracks, elk met 4 koteletten plantaardige olie om in te vetten voor de tandooripasta 1 kleine rode ui 2 teentjes knoflook 2 theelepels fijngeraspte gember 150 g kant-en-klare tandooripasta van goede kwaliteit 125 g yoghurt naturel ½ theelepel gerookte paprikapoeder Voorbereiden Doe ui, knoflook en gember in ...

Jeroen Meus - Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kip-tandoori-aan-het-spit-met-opgelegde-groenten-en-naan

... kip aan ‘t spit is een moeilijke opdracht. Al zeker als de kip gehuld is in een heerlijke marinade van yoghurt en tandooripasta. Jeroen serveert er ‘atjar tjampoer’ of opgelegde groenten in een zoetzure marinade bij. - Breng de binnenkant van de kip op smaak met peper, zout, het limoensap (met de hele limoen), de stengel ...

USA chickenwings - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/kip/usa-chickenwings

... eltjes voor de marinade 100 ml cola sap en geraspte schil van 1 limoen 3 sjalotjes, in fijne schijfjes 300 ml tomatenketchup 10 g tandooripasta (sambal voor de pikante versie) blaadjes koriander Voorbereiden Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen, en schik er de wings in. Marineer ongeveer 30 minuten aan elke zijde. Bereiden Giet de marinade af en gril de wings op de barbecue of bak ze in een voorverwarmde oven van 200  ...

Konijn tandoori met broccoli en yoghurtsaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/konijn-tandoori-met-gewokte-broccoli

... Konijn tandoori met gewokte broccoli - Konijn tandoori met gewokte broccoli - Meng de tandooripasta met 2 eetlepels yoghurt en strijk de konijnenbouten goed in met deze mengeling. Laat de konijnenbouten minstens 30 minuten marineren in de koelkast.Spoel de steelbroccoli grondig ...

Jeroen Meus - Kip Tikka Masala - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kip-tikka-masala

... oghurt over de stukken kip en voeg de ‘garam masala’ toe. (een typisch Indiase kuidenmengeling) 2. Doe er de vuurrode tandooripasta, de rode currypasta en het kurkumapoeder bij. tandooripasta en rode currypasta zijn te koop in de grotere supermarkt en ook de lokale Aziatische winkel heeft dit in huis. 3. Rasp wat zeste (of groene schil) van de limoen erbij. Snij de limoen middendoor en pers de helft van het sap bij het kruidige yoghurtmengsel. 4. Meng alles en laat de kip in alle rust marineren. 5. Neem de beker van de blender erbij. 6. Pel de teentjes look en snipper de chilipeper grof. Schil het stukje gember en snij de knol in stukjes. Doe alles in de beker van de blender. 7. Spoel de koriander en sni ...

Jeroen Meus - Mosselen tikka masala met pilavrijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-tikka-masala-met-pilavrijst

... kurkuma en de tandoorikruiden. Laat het geheel even bakken.Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes, de yoghurt, de kokosmelk en de tandooripasta toe aan de wok.Breng het geheel aan de kook en schep de mosselen erbij en kruid bij met wat peper. Zet een deksel op de wok en laat de mosselen opengaan.Snijd de lente-ui fijn. Serveer de mosselen met de rijst en werk af met de lente ui en de koriander. ...

Jeroen Meus - Stoofpot van lamsvlees 'Tikka Masala' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-lamsvlees-tikka-masala

... erecht een beetje, maar dat is volkomen normaal. - De marinade Doe de yoghurt in een kom. Pers de limoen. Doe het limoensap, de tandooripasta, een flinke snuif kurkuma en de garam masala bij de yoghurt en meng goed. De stoofpot van lamsvlees Leg de blokjes lamsvlees in de marinade. Laat 20 minuten marineren. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Smelt een klont ghee in een stoofpot. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de ghee. Kneus de knoflook. Snijd de chili in stukken. Schil de g ...

Jeroen Meus - Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-kikkererwten-bloemkool-en-tandoorijus

... jd hem grof en voeg hem toe. snijd de chilipeper fijn en voeg toe.Voeg er een snuif komijn, wat garam massala, de pindakaas en de tandooripasta toe en stoof alles goed aan. Voeg de passata en het water toe en breng de saus aan de kook.Zet een pan op het vuur met een klontje boter, kruid de kip met kippenkruiden en bak de kip op het vel in de boter. Leg een velletje bakpapier op de kip en zet er een deksel of wat gewicht op, zodat het vel van de kip rustig krokant kan bakken.Laat wat olie heet worden in een andere pan en rooster de pindanootjes in de olie. Kuis en was de spinazie en laat hem even uitlekken. Pel een teentje look en snipper het fijn. Schep de nootjes uit de pan en stoof de spinazie en de look aan in dezelfde pan. Kruid de spinazie met peper zout en een snuifje nootmuskaat.Schep de saus in de pot van de blender, voeg de yoghurt eraan toe en mix de saus glad. Haal de bloemkool uit de oven en snijd de kip in stukken.Schep wat spinazie op een bord, lepel er wat gebakken bloemkool en kikkererwten bij en leg er enkele ...

Jeroen Meus - Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kruidige-gehaktballetjes-met-rijst-en-broccoli

... het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.Mix tot een gladde yoghurtsaus.Giet de rijst af.Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg ...

Jeroen Meus - Wortelsoep met linzen op z’n Indisch - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wortelsoep-met-linzen-op-zn-indisch

... oe hem bij de rest van de groenten en roer alles om. 7. Kruid de groenten met kurkuma, komijnpoeder, garam massala, chilivlokken, tandooripasta, laurier en tijm. Meng goed door elkaar zodat de specerijen meestoven. 8. Giet de warme bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet op een laag vuur en laat alles op ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden. 9. Haal de laurier en de tijm uit de soep. Mix de groenten en linzen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een snuif zout. 10. Schep de soep in grote kommen en doe er een scheutje kokosroom bij. 11. Haal de blaadjes van de takjes koriander en strooi ze over de soep. 12. Serveer met Turks brood of naanbrood dat je even verwarmd hebt in de oven. ...