Resultaten voor sesamolie dressing

Recept Aziatische coleslaw – Salades & zo

http://www.saladesenzo.nl/519/aziatische-coleslaw/

... wit, groen, rood, of een combinatie) 1 kleine winterpeen geroosterde pinda’s dressing 1 el pindakaas 6 el zonnebloemolie 1/2 tl sesamolie 4 el rijstazijn evt. 1 á 2 tl suiker Doe de pindakaas in een middelgrote kom. Voeg de zonnebloem- en sesamolie toe en klop het geheel tot een gladde mass ...

Thaïse steaksalade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/thaise-steaksalade

... s hierin en schroei dicht in een (grill)pan. Laat afkoelen en snij in plakjes. Maak een dressing van het limoensap, de olijfolie, sesamolie, sojasaus, bruine suiker, verse geraspte gember, fijngehakte look, het chilipepertje dat je zeer fijngehakt hebt, en gehakte verse koriander en basilicum. Leg de plakjes steak in deze dressing om te marineren. Maak een jullienne van komkommer en wortel, snij d ...

Recept Mangosalade met munt – Salades & zo

http://www.saladesenzo.nl/591/mangosalade-met-munt/

... ene chilipeper dressing 5 el sap van een limoen 4 el palmsuiker (mag ook gewone suiker) 2 tl geraspte verse gember 1 tl zout 1 el sesamolie (of sojasaus) Wanneer je palmsuiker gebruikt, stamp deze dan even fijn in een vijzel. Het kan helpen om er wat water bij te doen. Meng het limoensap, suiker, gember, zout en sesamolie. Schud tot de suiker is opgelost. Proef of het niet te zoet is. Snijd de mango in dunne stokjes en de ui in ...

Gestoomde zeeduivel in paksoi - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/zeeduivel/gestoomde-zeeduivel-paksoi

... rs bevat per portie320 kcal 24 g eiwit 21 g vet 9 g koolhydraten Ingrediënten 2 stukken zeeduivelfilet van ca. 125 g 3 eetlepels sesamolie 4 stengels paksoi 3 eetlepels sinaasappelsap geraspte schil van 1 sinaasappel 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes Bereiden Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie.Snijd de bladeren van de ...

Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gegrilde-varkensbrochettes-met-komkommersalade

... or de dressing de mayonaise met de yoghurt, limoensap, koriander, peper en zout. Grill de brochettes op een matig warm vuur in de sesamolie. Lak ze net voor het einde met het soja & mirin-mengsel en laat karameliseren. Strooi er de sesamzaadjes over. Serveer de brochettes op warme borden. De komkommersalade en de dressing worden afzonderlijk geserveerd. Ingrediënten 500 gr Certus varkensvlees (liefst uit het heupstuk of de spier van de platte bil) versgemalen peper grof zout 2 dl mirin 2 dl sojasaus 1 dl sesamolie 1 el sesamzaadjes Salade 1 komkommer 1 el mayonaise 2 el yoghurt ½ limoen (sap) 1 el gehakte korianderblaad ...

Salade van rundscarpaccio met dressing

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/salade-van-rundscarpaccio-met-thaise-dressing

... len in de koelkast.Maak de dressing.Hak de chilipeper en peterselie fijn. Meng het sap van de limoen en sinaasappel met de wasabi sesamolie en olijfolie. Voeg de gehakte chilipeper en peterselie toe en meng goed. Kruid bij met peper en zout.Haal de gedopte tuinbonen uit hun vliesje. Spoel en droog de veldsla.Verhit de 1 el zonnebloemolie in een wokpan en bak de tuinbonen heel kort aan.Verwijder de worteltjes en de puntjes van de lente-ui. Je houd ongeveer een lente-ui over van 12 à 14 cm over. Halveer ze in de len ...

Oosterse wraps met kip en mango - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/tortillas-wraps/wraps/oosterse-wraps-kip-mango

... plakjes kipfilet (vleeswaar) ½ kleine rode ui, in halve ringen 1 pruimtomaat, in blokjes voor de oosterse dressing 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel sojasaus sap van ½ limoen 1 teentje knoflook, geperst Bereiden Doe de sesamolie, de sojasaus en het limoensap in een kom. Voeg de knoflook toe en roer even om. Doe de mangoreepjes in de dressing.Leg een tortilla op een bord. Leg enkele blaadjes sla in het midden van de tortilla en daarna enkele kipreepjes, wat ui, tomatenblokjes en gemarineerde mango. Lepel nog wat dressing over de kip.Vouw nu de onderkant naar boven en daarna de linke ...

Zelf loempia's maken met restjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/loempias

... de loempia’s 2 à 3 min. frituren langs beide kanten. Voor de dressing, doe wat Thaise chili saus in een kommetje en doe er wat sesamolie bij. Om het zoetzure goed in balans te houden doe je er wat sojasaus bij. Hak enkele pindanoten fijn. Voeg ze samen met de rest van de citroenverbena bij de dressing . Dresseer met de sla, dressing en werk af met het sap van een halve limoen. Ingrediënten enkele loempiavellen (Spring Roll Pastry) 100 g glasnoedels (restje) 2 kippenfilets 1 prei ½ courgette 8 kolfjes babymaïs 200 g sojascheuten 1 sjalot blaadjes citroenverbena of een ander kruid 1 ei ½ limoen dressing Thaise chilisaus sesamolie sojasaus enkele ongezouten pindanoten enkele blaadjes citroenverbena ...

Honing-mosterd dressing | Lekker door een salade! | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/honing-mosterd-dressing/

... Honing-mosterd dressing Honing mosterd dressing: een heerlijke dressing voor een salade. Meng alle ingredienten in een bakje en klaar is je honing-mosterd dressing. Serveer de honing-mosterd dressing bijvoorbeeld op een broodje beenham of in een salade. 2 tl honing, 2 tl ...

Jeroen Meus - Spring roll met noedels, Thaise dressing en een pindadip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/spring-roll-met-noedels-thaise-dressing-en-een-pindadip

... wanneer de saus kort gekookt heeft en laat de saus afkoelen.Meng de bruine suiker met het sap van de limoenen, de sojasaus en de sesamolie. Rasp er de gember en de look bij.Snipper de chilipeper fijn en meng hem onder de dressing. Voeg naar smaak een scheutje vissaus toe.Pel de sjalot, snipper de helft fijn en meng de stukjes onder de dressing. Pluk enkele blaadjes van de koriander en de munt, snipper ze fijn en voeg ze toe.Laat de noedels 2 minuten weken in kokend water. Spoel de noedels nadien onder koud water en laat ze even uitlekken.Snipper de kool fijn (of doe het op de mandoline) en schep hem in een grote kom. Snijd de rest van de sjalot in hele fijne reepjes en voeg ze toe aan de ...