Resultaten voor scampo
Jeroen Meus - Scampi fritti met lookdip - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/scampi-fritti-met-lookdip
... naal. Maak hiervoor een ondiepe insnijding langs de rug. 15. Verhit het vet in de friteuse tot 170-180°C. 16. Prik een ‘scampo’ op een vork en wentel de dikke garnaal door het beslag. Tik even tegen de rand van de mengschaal om het overtollige beslag eraf te schudden. 17. Drop elke scampo ‘met een jasje’ in het warme vet. Bak niet teveel scampi tegelijk, zodat ze niet vastklitten. 18. Bak de scampi goudbruin. Draai ze tijdens het bakken even om. 19. Leg de scampi in een schaaltje op wat keukenpapier of een servet. Zo kunnen ze even uitlekken. 20. Serveer de vers gebakken scampi met een potje dipsaus erlangs. ...
Jeroen Meus - Scampi tandoori met wortelsalade en mieriksworteldressing - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/scampi-tandoori-met-wortelsalade-en-mieriksworteldressing
... iet je de panko (paneermeel) en meng je er de tandoorikruiden onder. 9. Verhit intussen de friteuse op 180°C. 10. Paneer elke scampo door deze eerst door het losgeklopte ei te halen en vervolgens door het gekruide paneermeel. 11. Bak de scampi knapperig gedurende zo’n anderhalve minuut in de hete frituurolie (180°C). Laat de grote garnalen even uitlekken op een vel keukenpapier. 12. Prik een viertal scampi op een satéstokje en serveer deze op een schep gemarineerde wortelsalade. Schenk er ten slotte een lepeltje van de dressing rond. ...
Jeroen Meus - Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chorizo-scampi-prikkers-met-salsa-verde
... schoon. Verwijder eerst de koppen van de grote garnalen en ook hun pantser. 10. Maak een ondiepe insnijding langs de rug van elke scampo en daar zal je het darmkanaal van de garnaal ontdekken. (Dat ziet er meestal uit als een slap donker draadje.) Pluk het weg of veeg het eruit met behulp van een vel keukenpapier. 11. Dompel de scampi in de marinade. Roer tot er een laagje marinade rond elke dikke garnaal zit en zet ze opzij. Laat de beestjes minstens een kwartier marineren. 12. Snij de verse of halfgedroogde chorizo in rondjes van een centimeter dik. Voorzie evenveel plakjes worst als er scampi zijn. 13. Verzamel de kleine bolletjes mozzarella in een schaaltje en zet ook de prikkers klaar. 14. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan. 15. Leg de schijfjes chorizo in de pan, even later gevolgd door de scampi die je uit hun marinade vist. 16. Bak het vlees en de garnalen langs beide zijden goudbruin, zonder voortdurend in de pan te roeren. Laat de scampi niet veranderen in rubberen garnalen. 17. Prik op elk stokje zo’n grote gebakken garnaal, gevolgd door een minimozzarella. Eindig met een schijfje chorizo. ...
Karbonaadjes (of iets anders) met pittige kikkererwtensaus | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/karbonaadjes-of-iets-anders-met-pittige-kikkererwtensaus/
... er ook in allerlei variaties, maar de kleine, slanke langoustine gooit bij ons roet in het naamgeefwater. In Italië heet hij scampo, meervoud scampi. Op de een of andere duistere wijze is dat bij ons de naam geworden voor een forse zoetwatergarnaal, doorgaans afkomstig uit Chinese kwekerijen. Echte langoustines, oranjerood en met lange, dunne schaartjes, zijn uiterst prijzig. Bij de supermarkt zul je ze niet gauw vinden. Om het gezellig te maken op vakantie: in Spanje is een langostino weer een forse gamba. Het Visbureau draagt aan de verwarring bij door strak de Italiaanse betekenis van scampi te hanteren, terwijl de handel die ze vertegenwoordigen dat niet doet. Kortom, bij ons zijn alle gamba’s en ‘scampi’s’ garnalen. Ze komen uit tropische wateren en worden diepgevroren aangevoerd. Verse ...
Jeroen Meus - Scampi met currysaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/scampi-met-currysaus
... taart kan je er eventueel aan laten zitten, want dat kan decoratief zijn. 8. Maak nu een ondiepe insnijding langs de rug van elke scampo en dan zal je het darmkanaaltje van de garnaal ontdekken. Veeg dit eruit met behulp van een vel keukenpapier. Zet de scampi even opzij en werk de saus verder af. 9. Zet de wok op een stevig vuur. Laat de pan heel heet worden. Schenk er een scheutje arachideolie in en bak er meteen de scampi in. Wokken (roerbakken) doe je altijd kort en krachtig ! 10. Strooi wat zout en een beetje peper over de sissende garnalen. Roer regelmatig in de wok, terwijl de pan op het vuur blijft staan. (De inhoud van de pan opgooien is gevaarlijk en helemaal niet nodig.) Na minder dan 2 minuten haal je de scampi al uit de wok. Zet ze even opzij. 11. Maak het wokgerecht vanaf nu in meerdere bakbeurten klaar. Een overvolle pan is geen aanrader. Het gaat snel, dus iedereen zal op tijd bediend worden. 12. Doe telkens een beetje arachideolie en een deel van de fijne groentjes in de wok. Laat ze een minuutje bakken en schep er dan een portie rijst bij en een deel van de scampi. Schenk tijdens het wokken een beetje sojasaus in de pan en roer. Bak 4 tot 5 minuten. 13. Giet over elke portie enkele lepels milde currysaus en serveer. ...
Jeroen Meus - Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tagliatelle-met-scampi-tomaat-en-groene-kruiden
... wijder het pantser en maak een insnijding over de hele ruglengte van de garnalen. Verwijder zorgvuldig het darmkanaaltje van elke scampo. 11. Vul een ruime pot met water en breng het aan de kook. Voeg een flinke snuif zout toe en kook de tagliatelle beetgaar. (Jeroen kookt de pasta vaak een minuutje minder lang dan aangegeven. De deegwaren garen veelal nog wat verder in de warme saus.) 12. Zet een braadpan op een stevig vuur en verhit er een scheut olijfolie in. Wanneer de olie gloeiend heet is, bak je er de scampi in. Voeg tijdens het bakken wat peper en zout toe. Bak de scampi in slechts enkele minuten, zodat ze niet taai worden. 13. Proef de saus en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe. Let op met peper, want de harissa zorgt al voor pit in de saus. Tip: Wie een iets zoetere tomatensaus wil, kan er een lepeltje suiker onder roeren. 14. Pluk een selectie verse groene kruiden. Gebruik naar keuze tijm, basilicum, dragon, peterselie, kervel... Salie kan er ook in, maar dan met mate. Koriander gebruikt Jeroen liever niet in dit gerecht.Spoel de kruiden indien nodig en scheur ze in grove stukjes. Verwijder zeker de taaie steeltjes van bv. tijm. 15. Doe de gebakken scampi in de tomatensaus en roer ze even om. 16. Giet de tagliatelle in een schaal en schenk daarover de tomatensaus met scampi. Strooi ten slotte een royale portie verse kruiden over het gerecht.Roer de ingrediënten om en werk de schotel af met nog een beetje van het kruidige groen. ...