Resultaten voor recept niertjes gebakken

Kalfsniertjes Baugé | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsniertjes-bauge

... Kalfsniertjes Baugé - Snij de aardappelen in pommes château, kook gaar in gezouten water en giet af. Bak in het vet van de niertjes en kruid met fleur de sel. Kuis de niertjes, kruid met peper en zout en laat aankleuren in het vet ervan. Eens gekleurd, hou je ze warm ...

Kalfsniertjes met groentjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfsniertjes-met-groentjes

... Kalfsniertjes met groentjes - Kalfsniertjes met groentjes - Was de niertjes en week deze in koud water met een eetlepel zout en een scheutje azijn dit gedurende een volledige nacht indien mogelijk. Op die manier zullen de onzuiverheden gemakkelijker kunnen verwijderd ...

Mousse van kippenlever, krokante niertjes en remouladesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/mousse-van-kippenlever-krokante-niertjes-en-remouladesaus

... eneverbessen erbij. Blus met kalfsfond en een goeie scheut witte wijn. Laat opkoken tot een stroperige saus. Maak zelf mayonaise (recept). Je kan ook kant-en-klare gebruiken. Snij de augurkjes, kappers en ajuintjes fijn. Meng alles met de mayonaise en fijngesneden peterselie. Pel en kook de hersenen (indien nog niet gebeurd).  Snij de hersenen fijn. Meng onder de saus. Rasp de knolselder. Meng met olijfolie, azijn, peper en zout.  Plaats alle onderdelen op een bord. Serveer! Ingrediënten Voor de mousse 1 klontje boter 250 g kippenlevertjes 150 g room peper zout 4 el Porto 1 ajuin 1 blaadje gelatine voor de niertjes 1 kalfsnier 10 jeneverbessen peper zout 100 ml kalfsfond 1 klontje boter 1 scheutje witte wijn voor de remouladesaus 200 g mayonaise ½ bot peterselie 1 el kappertjes 1 el augurk 1 el opgelegde uitjes 1 kalfshersen ½ knolselder 1 citroen olijfolie 1 scheutje azijn peper zout ...

Varkensniertjes | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/varkensniertjes

... Varkensniertjes - Snijd de niertjes in stukken. Smelt een klontje boter in een kleefpan. Leg de niertjes eerst in de bloem en klop de overtollige bloem af en bak dan in schuimende boter. Blus met balsamico, porto en water en voeg de PH rundsbouillon toe. Doe de tijm ...

Recept voor l'arc des goÛts: kalfsniertjes op luikse wijze | njam!

http://www.njam.tv/recepten/larc-des-gouts-kalfsniertjes-op-luikse-wijze

... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kalfsnier overlangs door en verwijder de vliezen en het vet. Snijd het vet zo dun mogelijk en duw het plat. Kruid het vet met peper en zout. Leg de niertjes op het vet en rol in tot een worstje. Zorg ervoor dat de niertjes ...

Gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “ maman”, portosaus en mosterdpoeder. | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gebakken-kalfsniertjes-met-geprakte-aardappelen-maman-portosaus-en-mosterdpoeder

... gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “ maman”, portosaus en mosterdpoeder. - Giet wat mosterd op een bakpapier en droog in een oven van 140°C. Kook de aardappelen gaar. Snij enkele blaadjes van de kropsla fijn, ontnerf de krokante blaadjes van het binnenste ...

Speciaal voor papa: Engels ontbijt | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/speciaal-voor-papa-engels-ontbijt

... Speciaal voor papa: Engels ontbijt - Verwarm de oven voor op 90°C. Verwijder het kroontje van de tomaten, snij ze in de helft en kruid met peper en zout. Verhit een scheutje arachideolie in een pan en leg de tomaten hierin met de snijkant naar beneden. Draai om als ...

Recept kalfsniertjes op Luikse wijze | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-kalfsniertjes-op-luikse-wijze/

... recept kalfsniertjes op Luikse wijze België heeft voor mij Italiaanse trekken. De contrasten zijn er veel groter dan bij ons, maar ook groter dan bij de Fransen. Grote steden hebben pracht en praal naast verpaupering, blakend welvaren naast leegstand en armoede. ...

Jeroen Meus - Ragout van konijn met wortelstoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ragout-van-konijn-met-wortelstoemp

... Ragout van konijn met wortelstoemp - Ouderwetse goochelaars toverden al eens een konijn uit hun hoed, Jeroen tovert het konijn in de pot. Het vlees van konijn is mager en tegelijk zacht van smaak. Jeroen maakt er een ragout van en serveert er een eerlijke wortelstoemp ...

Jeroen Meus - Steak & kidney pie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-kidney-pie

... Steak & kidney pie - Deze hartige ‘pie’ is bij onze Britse buren aan de overzijde van het Kanaal een klassieker. De bereiding van de stoofschotel vraagt een beetje tijd, maar zoals dat zo vaak gaat in het leven wordt geduld ook beloond. Het bier dat in de ...