Resultaten voor rapen klaarmaken met saus
Jeroen Meus - Winterse minestrone - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/winterse-minestrone
... Winterse minestrone - Seizoensgroenten als rapen, spruiten, savooikool, pastinaak en peterseliewortel geven de volle smaak aan deze Italiaanse klassieker. Voeg de korst van een stuk Parmezaan en een stevige ‘runderbavette’ toe aan de winterse minestrone ...
Recept voor Winterse kruiden ovenschotel | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/winterse-boursin-ovenschotel/
... Bereidingstijd: 60 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 4 rapen Toevoegen 250 g paddestoelen Toevoegen Solo Toevoegen 25 g bloem Toevoegen 1/2 blokje Knorr Finesse groe ...
Jeroen Meus - Hutsepotsoep met rookworst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hutsepotsoep-met-rookworst
... met rookworst - Op een koude dag smaakt er weinig beter dan een stevige hutsepot met wintergroenten zoals spruiten, wortel, prei, rapen en kool. Het is bovendien de perfecte manier om de groentela van je koelkast leeg te maken. Hutsepot is een traditioneel gerecht dat ooit ont ...
Jeroen Meus - Maaltijdsoep met soepvlees, kool en rapen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/maaltijdsoep-met-soepvlees-kool-en-rapen
... Maaltijdsoep met soepvlees, kool en rapen - Dit is eigenlijk een klassieke hutsepot, maar dan in soepvorm. Jeroen maakt ze met een zelfgetrokken groentebouillon met soepvlees en rapen, groene kool, pastinaak en boerentenen. Die laatste zijn grote witte bonen die je ...
Varkenshaasje uit de streek van Aarschot | VTM Koken
https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/varkenshaasje-uit-de-streek-van-aarschot
... as aan de kook en pocheer de rest van de appelblokjes en de peerblokjes hierin tot ze beetgaar zijn. Snijd de aardappelen en de 4 rapen in mooie vormen en kook ze beetgaar. Bak ze even op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snijd de andere 2 rapen in stukjes en kook even op in de room. Mix dit nadien tot een crème. Grill de varkenshaasjes langs alle kanten en laat ze verder garen in een oven van 185°, gedurende 20 minuten. Dresseer en werk af met takjes tuinkers. Ingrediënten 2 varkenshaasjes, samen 600 g 250 ml kalfsfond 250 ml Wolf bier (of een ander donker (niet zoet) bier) handvol gezouten amandelnoten 4 sneetjes gerookt spek 1 stengel citroengras 250 ml Meerdael schuimwijn saffraan 1 Conférence peer 6 rapen 4 vastkokende aardappelen 150 ml room 1 sjalot han ...
Soep met linzen | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/soep-met-linzen
... el tomatenconcentraat toe aan de stoofpot. Giet de helft van de linzen erbij en laat verder pruttelen tot alles gaar is. Schil de rapen. Snij ze ‘en brunoise’ (in kleine blokjes). Snij de lente-uitjes in fijne stukken. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof de rapen en de lente-uitjes hierin. Voeg de andere helft van de linzen er aan toe en laat deze mee stoven. Kruid met peper. Verwijder de laurierblaadjes en vul de blender halfvol met soep uit de stoofpot. Blend alles onder elkaar. Vul de bodem van het bord met de gestoofde rapen, lente-uitjes, linzen en giet er de gemixte soep over. Werk af met fijngehakte peterselie Ingrediënten 2 l kippenbouillon 200 gr splitlinzen 2 uien 3 lente-uitjes 2 teentjes look 2 aardappelen 2 wortels 1 el tomatenpuree 1 blik stukjes tomaat 2 ...
Jeroen Meus - Borsjt - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/borsjt
... en verse ketel bouillon klaarmaken. 1. Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook en snipper hem fijn. Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in (niet te kleine) stukken. Maak de spitskool schoon en snijd ze in reepjes. 2. Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Schil de rode bieten en snijd 3 bieten in stukken. 3. Verhit een klont boter in een grote kookpot. Fruit de uien op een middelhoog vuur. 4. Doe er look, rapen, wortelen en spitskool bij en roer goed om. Laat de groenten even stoven. 5. Voeg er de aardappelblokjes en de bietenblokjes aan toe. Rasp d ...
Varkenshaas met wasabi en knapperige groenten - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/varkenshaas/varkenshaas-wasabi-knapperige-groenten
... n wachten waardering7.9obv 11 waarderingen HoofdgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 4 varkenshaasjes van elk ca. 130 g 10 g rapen 10 g knolselderij 30 g broccoli 60 g bloemkool 10 g gedroogde tomaten, fijngesneden 25 g fijngehakte bladselderij 20 g pickles voor de saus 40 g pickles 10 g wasabi 200 ml room 20 g kalfsfond Bereiden Kruid de varkenshaasjes met ...
Jeroen Meus - Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/risotto-met-rapen-oesterzwammen-en-groene-kool
... Risotto met rapen, oesterzwammen en groene kool - Met risotto kun je echt alle kanten op. Probeer een keer deze vegetarische versie met heerlijke herfstgroenten. Een hartverwarmende maaltijd voor een gezellige herfstavond. - Haal de bladeren van de groene kool en verwijder ...
Jeroen Meus - Rigatoni met wintergroenten en boschampignons - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rigatoni-met-wintergroenten-en-boschampignons
... ravond. - 0. Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. 1. Maak de boschampignons schoon. Schil de aardperen en de rapen en snijd ze in blokjes. 2. Snijd de bladeren van de groene kool grof. 3. Doe de pasta in het kokende water. Voeg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de aardperen, rapen en groene kool aan toe. 4. Smelt een grote klont boter in een pan. 5. Bak de champignons in ...