Resultaten voor puree met andijvie

Jeroen Meus - Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-steenbolk-met-gestoofde-andijvie-en-beurre-noisette-puree

... Gebakken steenbolk met gestoofde andijvie en beurre noisette puree - Steenbolk is een typische Noordzeevis die helaas soms moeilijk te vinden is. Het is nochtans de moeite om hem een keer klaar te maken, zoals deze klassieke bereiding met andijvie en bijzondere puree. ...

Andijvie met kerrie en tomaat - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/andijvie/andijvie-kerrie-tomaat

... andijvie met kerrie en tomaat 2 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.3obv 6 waarderingen BijgerechtVegetarischHollands bevat per portie55 kcal 3 g eiwit 2 g vet 6 g koolhydraten Ingrediënten ½ eetlepel boter ½ ui, gesnipperd ...

Zoete aardappel stamppot met andijvie | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/zoete-aardappel-stamppot-met-andijvie/

... ardappel zacht. Giet het kookvocht af, maar bewaar een beetje kookvocht. Stamp de zoete aardappels met een snuf zout en peper tot puree met een aardappelstamper. Bak ondertussen de vegetarische balletjes in een pan met een beetje olie. Snijd de gegrilde paprika's in stukjes en meng door de aardappelpuree, net zoals de geraspte kaas en andijvie. Serveer met de vegetarische balletjes en gebakken uitjes.. 600 g zoete aardappels, 1 bouillonblokje, 250 gr andijvie, 200 gr vegetarische balletjes, 2 gegrilde paprika's, 2 el gebakken uitjes, 50 gr geraspte kaas, snufje zout en peper ...

Recepten andijvie - Andijvie met rozijnen en appel - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/andijvie/andijvie-rozijnen-appel

... andijvie met rozijnen en appel 4 personen 0 min voorbereiden 10 min bereiden 0 min wachten waardering7.4obv 9 waarderingen BijgerechtVegetarischHollands bevat per portie190 kcal 3 g eiwit 10 g vet 20 g koolhydraten Ingrediënten 4 appels, grof geraspt citroensap 50 ...

Andijvie stamppot met rookworst en spekjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/andijvie/andijvie-stamppot-rookworst-spekjes

... °C.Doe de boter en de melk in een kookpan en schep de gestoomde aardappels erop. Stamp ze fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper.Klop de puree met de mixer of garde luchtig. Verwarm op laag vuur tot de puree door en door warm is.Schep er vlak voor het serveren de andijvie en de in plakjes gesneden rookworst door en garneer met de spekjes. Extra benodigd Stoomoven Variatietip Vervang de andijvie door rucola en het spek door zongedroogde tomaat. Breng de puree, voordat de rucola erdoor gaat, op smaak met wat grove mosterd. Zo kan het ookIn de stoompan: stoom de aardappelen met de worst ca. 20 minuten in de gaatjespan boven de waterpan met deksel of gebruik een groentemandje. KookboekHet recept 'Andijvie stamppot met rookworst en spekjes' is afkomstig uit het kookboek... Koken met ...

Stamppot van rauwe andijvie en zelfgemaakte hamburgers | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stamppot-rauwe-andijvie-en-zelfgemaakte-hamburgers

... r en zout. Stamp de gare patatjes met boter, peper en zout en een scheut (warme) melk. Voeg de gemalen kaas en de andijvie bij de puree. Goed mengen! Nadat de hamburgers gebakken zijn leg je ze op een bord en giet je het vet uit de pan weg. Deglaceer vervolgens de pan met bruine fond. Kruid met peper en zout. Schik de hamburger op een bord, leg er een flinke schep stoemp naast en werk af met de jus. Smakelijk! Ingrediënten 1½ andijvie voor de jus 250 ml bruine fond peper zout voor de hamburgers beschuiten 1 ajuin 200 g gehakt / hamburger 2 eieren peterselie peper zout voor de puree 1 kg bloemaardappelen peper zout klont boter scheut melk muskaatnoot 150 g gemalen jonge kaas ...

Stamppot rauwe andijvie met mosterdkarbonaadjes van Onno Kleyn - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/andijvie/stamppot-rauwe-andijvie-mosterdkarbonaadjes-onno-kleyn

... Verhit de melk; koken hoeft niet.Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng er zo veel melk door dat het een niet te vloeibare puree wordt. Voeg de spekjes en nog een eetlepel of twee boter toe en spatel er dan zoveel andijvie door als lukt. De hitte van de puree maakt de groente slap.Breng de stamppot op smaak met peper en eet met de karbonaadjes. Nee, jus is niet nodig. KookboekHet recept 'Stamppot rauwe andijvie met mosterdkarbonaadjes' is afkomstig uit het kookboek... Kleyns columnsOnno KleynEindelijk gebundeld: Onno Kleyns succesvolle rubrieken uit 'de Volkskrant'! Volkskrantlezers vragen er al tijden om: een bundeling van de Volkskeukencolumns van... lees verder© Het Spectrum. ...

Sas Kookt!: Andijviestamppot met kaas en spekjes

http://saskookt.blogspot.be/2010/10/andijviestamppot-met-kaas-en-spekjes.html

... in reepjes en was ze goed.Bak de spekjes uit in een beetje boter.Stamp de aardappelen samen met wat melk en een klontje boter tot puree.Kruid met peper en nootmuskaat (zout kan eventueel later nog.Meng de mosterd, de andijvie (rauw), de ui (rauw), de kaas en de spekjes (met het spekvet) onder de puree.Proef en kruid eventueel wat bij met peper, zout en nootmuskaat. Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: vlees ...

Jeroen Meus - Ovenschotel met aardappel, andijvie en schorseneren - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ovenschotel-met-aardappel-andijvie-en-schorseneren

... spoel de eitjes even in koud water.Voeg een klontje boter, een scheutje melk en de dooier toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper en zout.Pel de eitjes en prak ze onder de puree.Schep de puree in een ovenschaal, lepel de gestoofde andijvie erover en schep de gebakken schorseneren erover. Lepel de kaassaus erover, verdeel de rest van de kaas erover en gratineer nog 10 minuten onder de voorverwarmde grill. ...

Recept voor gegratineerde heek met andijvie | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gegratineerde-heek-met-andijvie

... koud stromend water. Duw het overtollige water uit de andijvie, hak in grove stukken en breng op smaak met peper en zout. maak de puree: Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in gezouten kokend water. Giet af en draai door de passe-vit. Breng op smaak met de helft van de boter, nootmuskaat en eidooiers. Schep de puree in een spuitzak. Vet een ovenschaal in en spuit hierin dotjes puree. maak de bechamelsaus: Smelt de boter, voeg bloem toe en roer goed door. Voeg de koude melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Kook de saus goed in onder voortdurend roeren. werk af: Verwarm de oven voor op 215°C. Leg de andijvie bij in de ovenschaal en schep de saus erover. Werk af met gruyère en chapelure. Bak de gratin ca. 15 minuten af in de voorverwaremde oven en zet even onder de grill voor een mo ...