Resultaten voor pruimenconfituur ons kookboek

Pruimenconfituur met gember en stevia | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pruimenconfituur-met-gember-en-stevia

... pruimenconfituur met gember en stevia - Liever suikerarme confituur? Maak ze dan met stevia. Lekker met gember en pruimen. Snijd het vruchtvlees van de pruimen in kleine stukjes en de gember in heel kleine blokjes. Doe de stukjes pruim, de gemberblokjes en het sap samen in een ...

Jeroen Meus - Kaiserschmarrn - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/kaiserschmarrn

... eken tijdens Dagelijkse Winterkost. De pannenkoek wordt in grove stukken gesneden in de pan en geserveerd met verse appelcompote, pruimenconfituur en poedersuiker. Een zoet festijn! - Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Doe ze samen met de kaneelstok, de suiker en een scheutje water in een pot en laat zachtjes garen tot compote.Halveer de vanillestok en schraap de zaadjes eruit. Verdeel de zaadjes in twee gelijke delen. Doe de ene h ...

Recept voor ragout van everzwijn | njam!

http://www.njam.tv/recepten/ragout-van-everzwijn

... eusde jeneverbessen, mosterd en tijm erbij. Stoof gaar in ongeveer 30 minuten. Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de pruimenconfituur, maïzena en champignonmengeling toe. werk af: Breng op smaak met peper en zout en serveer met puree. Ingrediënten voor 4 personen 600 gfilet van everzwijn, in blokjes 2 sjalotjes, fijngesneden 2 elboter 3 dlwildbouillon 2 dlGrolsch kanon 1 laurierblad 1 tljeneverbessen, gekneusd 1 elmosterd 1 takje tijm 2 elpruimenco ...

Jeroen Meus - Jeroens pruimenconfituur - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/jeroens-pruimenconfituur

... Jeroens pruimenconfituur - September is pruimentijd! Omdat pruimen nu op hun zoetst en lekkerst zijn, is dit hét moment om confituur te maken. Confituur is een oude manier om zo veel mogelijk fruit dat nu geoogst wordt te bewaren in de koude wintermaanden. Traditioneel wordt ...

Stoere hamburger | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoere-hamburger

... de kaas van max. 10% vet enkele blaadjes jonge spinazie voor de ketchup ¼ zoete ui 1 tomaat 1 el olijfolie 1 el azijn 1 th lepel pruimenconfituur (light) cayennepeper peper ...

Jeroen Meus - Pruimentaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pruimentaart-0

... lijk. 15. Schep er de pruimencompote over. 16. Snijd het tweede vel kruimeldeeg in reepjes en leg de latjes in een raster over de pruimenconfituur. 17. Klop de eierdooier los met een klein beetje water. Bestrijk het deegraster hiermee. 18. Bak de taart nog 30 minuten in de vo ...

Jeroen Meus - Carré confiture - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/carre-confiture

... Carré confiture - Niet zo lang geleden maakten we pruimenconfituur. Die kun je natuurlijk gebruiken om een carré confiture te maken, met een bodem van krokant bladerdeeg en een laagje frangipanedeeg.Bladerdeeg is een ‘getourneerd’ of gedraaid deeg, waardoor je tijdens ...

Jeroen Meus - Varkenswangen met pruimen en dunne frietjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/varkenswangen-met-pruimen-en-dunne-frietjes

... loemsmaak verdwijnt. Giet er het bier bij.Leg de varkenswangen weer in de kookpot. Doe er de stukjes pruim, de graanmosterd en de pruimenconfituur bij. Kruid met peper en zout.Kneus de kruidnagel en de jeneverbessen in een vijzel. Doe ze bij het vlees.Bind de laurier en de tijm samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de kookpot.Zet een deksel op de kookpot en laat ongeveer 2 uur verder garen in de voorverwarmde oven.De frieten Schil de aardappelen en snijd of rasp ze met de mandoline in heel fijne frieten.Spoel de frietjes en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek.Verwarm de friteuse tot 140 °C. Pocheer de frietjes in kleine porties in het frietvet. Doe ze in een schaal en laat ze helemaal afkoelen. Je mag ze zelfs een tijdje in de diepvriezer zetten.De salade Pel en snipper de sjalot. Giet er een scheut azijn over en laat marineren.Maak de kropsla schoon en scheur de bladeren in stukken.Snipper de bieslook en doe het bij de sjalot.Doe de sla bij de sjalot en de bieslook en voeg er een lik slaolie aan toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar.Afwerken en serveren Verwarm de friteuse tot 180 °C.Bak de frietjes een twe ...

Jeroen Meus - Stoofpot met konijn, wintergroenten en bier - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/stoofpot-met-konijn-wintergroenten-en-bier

... ind de tijm, rozemarijn en laurier op en leg de bouquet garni in de pot. Breng alles op smaak met peper en zout.Voeg tenslotte de pruimenconfituur en de mosterd toe. Roer nog een laatste keer en zet het deksel op de pot. Laat minstens 45 minuten op een zacht vuur sudderen.Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar. Stamp ze daarna tot puree met de boter, de eigelen, de melk en wat graanmosterd.Haal om te serveren eerst een mooi stuk konijn uit de stoofpot. Schep er een toef mosterdpuree bij en daarna de groenten met saus. Werk af met wat fijngesneden peterselie. Smakelijk! ...

Jeroen Meus - Verse cake met blauwe pruimen en plattekaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/verse-cake-met-blauwe-pruimen-en-plattekaas

... 7. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap de zaadjes uit de peul. Mix de zaadjes door het beslag, samen met een schepje pruimenconfituur en (naar smaak) een kleine snuif zout. Bewaar de lege vanillepeul. 8. Verwarm de oven voor tot 175°C 9. Smeer de binnenzijde van de bakvorm in met een beetje boter. Bepoeder de kleverige binnenzijde met een laagje bloem. 10. Schep het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de cake in de oven van 175°C, gedurende zo’n 45 minuten. Bereid intussen de blauwe pruimen. 11. Ontvorm de cake en laat het gebak afkoelen op een rooster. 12. Verwarm een kleine pot op een matig vuur. Schenk er de rode porto in en voeg de (lege) vanillepeul en een kaneelstok toe. Schil enkele dunne lapjes zeste van de citroen en doe ze mee in de pot. 13. Laat de marinade kort koken, zodat de meeste alcohol wegdampt en alle smaken zich vermengen. 14. Snij elke pruim middendoor tot tegen de steen. Wrik de helften los en verwijder de steen. Snij de halve pruimen in gelijke partjes en verzamel ze in een schaal. Schenk er de hete porto-marinade overheen. 15. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de pruimen smaken opnemen en afkoelen in de koelkast. 16. S ...