Resultaten voor peter goossens recept gentse waterzooi

Gentse waterzooi | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gentse-waterzooi

... gentse waterzooi - Zet de pot op het vuur en doe er water in. Wanneer dit kookt doe je er de kip bij. Snij alle groenten in grote stukken en doe ze erbij. Voeg de aardappel er pas de laatste 10 minuten aan toe. Laat 45 minuten opkoken. Doe de room en de eieren samen ...

Gentse waterzooi | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gentse-waterzooi

... kookte groenten en kip in de saus. Meng de dooiers met de room en voeg ze op het einde toe om de waterzooi te binden. Versier met peterselie en fris op met het citroensap. Ingrediënten 2 stukken prei 1 selder tijm 2 el gehakte peterselie 4 wortelen 4 sjalot 1 kip in stukken 4 eierdooiers 1½ dl room ¼ knolselder laurier 1½ l water ...

Recepten - Gentse waterzooi

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gentse_waterzooi

... Bereidingswijze Doe de kip in een pan. Prik de kruidnagel in de ui en leg de ui in de pan. Doe ook de rest van de groenten er ongesneden bij en zet alles net onder water. Doe er het kruidentuiltje bij en laat ongeveer 45 minuten rustig sudderen. Snijd intussen de groenten ...

Gentse lichte waterzooi | VTM Koken

https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/gentse-lichte-waterzooi

... cl melk toe. Plet de aardappelen tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveertip Werk af met fijngehakte peterselie. Ingrediënten 100 gr kipfilet 100 gr selder 100 gr prei 100 gr wortelen 250 gr aardappelen 1 th lepel peterselie 1 ei 7 cl light room 1 el vetstof 500 ml groentenbouillon peper en zout ...

Gentse waterzooi à la Meus | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/gentse-waterzooi-la-meus

... elft van de boter. Voeg de stukken kip toe en laat even mee stoven. Kruid de stukken kip met peper en zout. Voeg tijm, laurier en peterseliestengels toe. Overgiet alles met water en laat alles op een zacht vuurtje sudderen tot de kip gaar is (20 minuten). Stoof de ...

Jeroen Meus - Gentse waterzooi - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gentse-waterzooi

... een vork (liaison). 16. Neem de pot met waterzooi van het vuur en roer het dooiermengsel onder de bereiding. 17. Snipper de verse peterselie fijn. 18. Serveer de waterzooi in diepe borden en strooi er wat versgehakte peterselie over. ...

Gentse Waterzooi en een frisco | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gentse-waterzooi-en-een-frisco

... per en tijm toe. Was de wortelen en selder. Snij grof. Pel de ui. Steek de kruidnagels in de ui. Voeg de grofgesneden groenten en peterseliestengels toe bij de kip. Breng op smaak met een snuifje zout. Breng terug aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen. Maak ondertussen de garnituren voor de waterzooi. Begin met de pommes châteaux of kasteelaardappelen. Schil hiervoor de aardappelen. Snij ze in tonvorm of achtvorm ...

Recepten - Gentse paardenlookworst met courgette

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gentse_paardenlookworst_met_courgette

... Bereidingswijze Snijd de courgette in blokjes. Bak ze kort in boter. Snijd tomatenvlees in blokjes. Bak ze kort in boter. Snijd de gentse paardenlookworst in sneetjes.  Bak ze in boter. Samen opdienen, op smaak gebracht met verse basilicumblaadjes en naar wens blokjes ...

Recept voor bruine kippenfond van peter goossens | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bruine-kippenfond-van-peter-goossens

... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de karkassen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de groenten grof en leg de ui en wortel bij de karkassen op de bakplaat. Zet nog 20 minuten in de oven. Haal alles uit de oven ...

Recept voor bruine kalfsfond van peter goossens | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bruine-kalfsfond-van-peter-goossens

... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de kalfsschenkels op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de ui en wortel erbij en bestrijk de schenkels met tomatenpuree. Plaats het geheel opnieuw 45 minuten in de oven op 180°C. Haal alles ...