Resultaten voor pekelen van groenten
Nat pekelen | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/nat-pekelen
... Nat pekelen - Neem een groot stuk rauw spek van ongeveer 2,5 kg. Overgiet met 2 liter water zodat het vlees onderstaat. Doe er per liter 250 g nitrietzout bij, dus in dit geval 500 g. Het nitrietzout zorgt ervoor dat de kleur van het vlees bewaard blijft. Voeg kruiden ...
Pickles zelf maken | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/pickles-zelf-maken
... Pickles zelf maken - Alle groenten in gelijke stukjes snijden en pekelen : hiervoor gaan we telkens een laagje groenten aanbrengen in een schaal, afwisselend met telkens een laagje zout. Dit alles onderzetten met koud water. Aluminiumfolie aanbrengen en 24 uur laten pekelen. ...
Salade met radijs en panna cotta van kaas | VTM Koken
https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/salade-met-radijs-en-panna-cotta-van-kaas
... ade met radijs en panna cotta van kaas - Was de radijzen goed en snij dunne plakjes van de helft van de radijzen. De rest laat je pekelen door de basispekel te verwarmen en over de radijzen te gieten. Je kan de radijzen best een tweetal uren laten pekelen. Maak de panna co ...
Gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus. recept - Allerhande | Albert Heijn België
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1186454/gepekelde-fazant-met-cranberry-whiskysaus
... t water toe. Laat helemaal afkoelen in de koelkast. Leg de fazantdijen in de pekel en zorg dat ze onderstaan. Laat afgedekt 3 uur pekelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 140 °C. Neem de fazant uit de pekel en dep droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met de bloem. Verhit de boter in de braadpan en braad de fazant in 2 delen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Schil ondertussen de wortelmix en snijd in stukken. Snijd de uien in parten en de knoflook in plakjes. Neem de fazant uit de pan en fruit de wortel, ui en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de kippenbouillon en de cranberry’s toe. Doe de fazantdijen ...
Varkensvlees met frisse groenten en bospaddenstoelen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkensvlees-met-frisse-groenten-en-bospaddenstoelen
... 30 g zout toe. De blokjes moeten helemaal met het water bedekt zijn. Span een stuk papier of gaasdoek over de pot en laat 3 dagen pekelen op kamertemperatuur.Bestel vooraf bij de slager de varkensnek. Wrijf het vlees in met de miso. Leg dit samen met een klontje boter in een ovenschaal en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Verminder daarna de temperatuur naar 160° en laat nog 30 minuten verder garen.Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in de lengte in 2. Ontdoe de lente-uitjes van hun wo ...
Bagel met gerookte zalm salade » Kokerellen
https://www.kokerellen.be/bagel-met-gerookte-zalm-salade/
... , zalm en mayonaise om deze gerookte zalm salade op jouw eigen smaak af te stemmen. Snelle gepekelde groenten (quickle) Groentjes pekelen, ik neem er niet ruim de tijd voor. Maar ik ben wel voorstander van de ‘quickle’ (i.e. quick pickle). Mijn oma serveerde regelmatig gepekelde komkommertjes in een metalen schaaltje, met een fijn gesnipperd uitje eronder. Ik moet bekennen dat ik er als kind absoluut niets van moest weten, maar nu hou ik van de crunch en lichte zurigheid die een snelle pekel aan de komkommer en ui geeft. Ik maak het mezelf gemakkelijk door de komkommer met een dunschiller in sliertjes te snijden, zo hoef je geen snijtechniek boven te halen. De rode ui mag iets dikker gesneden worden, de smaak van de rauwe ui wordt dankzij het pekelen een stuk milder. Bewaar de groentjes in hun pekel tot een weekje in de koelkast, wel in een afgesloten verpakking. ...
Crispy buikspek met een salade van primeurgroenten | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/crispy-buikspek-met-een-salade-van-primeurgroenten
... Crispy buikspek met een salade van primeurgroenten - Strooi het zout over het vlees en laat het 24 uur pekelen. Spoel het zout weg en laat het vlees gedurende 8 uur in een ovenschotel garen op 80°. Laat het vervolgens afkoelen en snij het in dikke plakken. Schil de wortelen, ...
Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool | De Keuken van Sofie
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/opgelegde-groenten-in-het-zuur-wortel-augurken-radijzen-en-bloemkool
... paar chilivlokken. Giet kokende azijn in iedere weckpot tot alle groenten volledig onder staan. Laat de groenten minstens 24 uur pekelen in het zuur vooraleer je ze opeet. Pas dan zijn ze eetbaar. Als je de weckpotten na 24 uur niet meteen geopend krijgt, trek dan eerst aan het lipje van het rode rekkertje. Bewaartips: Bewaar de bokalen in het donker (bv. een kelder). Van zodra je een bokaal geopend hebt, kan je de groenten zeker nog een jaar in de koelkast bewaren. Serveertip: Serveer de opgelegde groenten met schijfjes Italiaanse gedroogde worst en blokjes Oud Brugge kaas. Ingrediënten 1 kg verse augurken ½ bloemkool 1 bot jonge wortelen 1 bot radijsjes 1 kaneelstokje 3 el mosterdzaad 1 tl peperbollen chilivlokken verse dragon verse tijm 6 el grof zeezout voor het azijnmengsel 1½ l gewone azijn 500 ml water 3 el rietsuiker 1 kl grof zeezout ...
Recept voor Gekonfijte kwartel met linzensalade en notenolie | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/gekonfijte-kwartel-met-linzensalade-en-notenolie/
... nolie Toevoegen 1 scheut sherryazijn Toevoegen Bereidingswijze Verdeel het grof zout over de boutjes en laat 2 uur pekelen. Verwijder het zout met een papieren doekje. Doe het vet in een klein pannetje, voeg er de boutjes bij en laat het geheel au bain-marie ongeveer 2 uur garen op een zacht vuur. Bak de linzen en de fijngesneden groenten kort aan in olijfolie, voeg water toe en laat koken op een zacht vuur. Haal de kwartelboutjes uit het vet, bak ze kort in een pan zonder vetstof. Maak de linzen aan met de notenolie en de azijn en breng op smaak met zout en peper. Serveer in schaaltjes en leg er een kwartelboutje bovenop. Geniet van Gekonfijte kwartel met linzensa ...
Kalfstartaar met oude kaas, dragon en olijfolie | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kalfstartaar-met-oude-kaas-dragon-en-olijfolie
... artaar met oude kaas, dragon en olijfolie - Snij de komkommer in minuscule blokjes, strooi er royaal zout over en laat een uurtje pekelen. Spoel daarna zorgvuldig. Ontvel en ontpit de tomaat en snij hem in blokjes. Snipper de dragon, en breek de kaas in kleine brokjes. Hak h ...