Resultaten voor patrijs
Patrijs met sla en frietjes | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/patrijs-met-sla-en-frietjes
... patrijs met sla en frietjes - Kruid en bak de patrijzen langs alle kanten mooi bruin in een lichtbruine boter. Bak ze daarna verder in het schuim van de boter door regelmatig koude boter toe te voegen. Hak de ajuin. Meng de krop sla met de gehakte ajuin, de olie en azijn ...
Linzensoep met patrijs | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/linzensoep-met-patrijs
... Linzensoep met patrijs - Week de linzen gedurende 1 uur in water. Hak de sjalot en de look fijn en stoof ze een beetje aan in bakboter. Snij de helft van het spek in reepjes en stoof ze mee aan, samen met de linzen. Blus het geheel met water en voeg er de wildbouillon ...
Recept voor Patrijs met groene kool | Solo Open Kitchen
http://www.solo.be/nl/recepten/patrijs-met-groene-kool/
... rk er op het laatste moment, indien voorhanden, 1 eetlepel vleesglace door. Verdeel de kool over de borden. Leg daarop de stukken patrijs, de schijfjes worst of bloedworst en de wortelen. Garneer met natuuraardappelen. Geniet van patrijs met groene kool ...
Recept voor gebraden wilde patrijs met groene kool | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gebraden-wilde-patrijs-met-groene-kool
... elmatig met het braadvocht. Haal ze uit de pan en laat ze aan de kant van het fornuis rusten. Doe de helft van de braadjus van de patrijs in een koekenpan en zet opzij. Doe bij de overgebleven helft de gare groene kool, stoof die even aan en meng de gekookte aardappelen erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. werk af: Haal de korst van het brood en snijd het in V-vorm. Bak de boterhammetjes kort in de resterende braadjus. Haal ze uit pan en zeef de braadjus. Kruid bij en voeg nog een klontje boter toe. serveren: Verdeel de stoemp over voorverwarmde borden, versnijd de patrijzen en leg ze erbij. Werk af met de toast en het spek en schep e ...
Recept Boerenkool in de lente van Onno Kleyn - recept - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/boerenkool/boerenkool-lente-onno-kleyn
... Boerenkool in de lente van Onno Kleyn 4 personen 0 min voorbereiden 40 min bereiden 0 min wachten waardering8.1obv 12 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands Ingrediënten 1½ kg kruimige aardappelen 500 g boerenkool, gesneden 1 verse rookworst 100 g ontbijtspek, in ...
Warme linzen met vinaigrette - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/linzen/warme-linzen-vinaigrette
... k als volledige maaltijd door ze met verse worst als saucisses de Toulouse, petit salé (licht gezouten varkensspek), konijn of patrijs te laten smoren. KookboekHet recept 'Warme linzen met vinaigrette' is afkomstig uit het kookboek... Uit eten in ParijsMarlena Spi ...
Knoflookkarbonaadjes met linzensalade | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/knoflookkarbonaadjes-met-linzensalade/
... ulet, een moddervet, loodzwaar gerecht van bonen, varkensvet en per stad verschillende assortimenten vlees, lam, eend, varken, patrijs zelfs, in het najaar. Heerlijk. Mij is niet gauw iets te moddervet of loodzwaar, mits ik honger genoeg heb. Nou, dat krijg je wel als iemand de zomer onaangekondigd door de herfst vervangt. Ik ga geen recept van cassoulet geven. Dat is lang en de bereiding kost veel tijd. Maar peulvruchten zijn wel wat je nodig hebt met het weer dat Europa nu teistert. Laten we een linzensalade maken, met wat tomaat, en er dan knoflookkarbonaadjes bij grillen. Roer de ui, mosterd, azijn, olie en wat zout grondig door elkaar en meng met de uitgelekte linzen en de stukjes tomaat. Wrijf de karbonaadjes in met zout en geperste knoflook. Gril ze in een niet te gloeiendhete grillpan en draai elke 1,5 minuut om – 6 à 7 minuten totaal is wel genoeg. Poeder er een beetje komijn over en eet. Aanbevolen wijn: die uit de tweede fles. Knoflookkarbonaadjes met linzensalade Voor 4 personen 1 uitje, fijngesnipperd 1 eetlepel scherpe mosterd 3 eetlepels azijn 5 eetlepels olijfolie 2 blikjes à 400 ml linzen 3 tomaten, vocht verwijderd, in stukjes 4 schouderkarbonaadjes zeker 4 tenen knoflook, geperst 1 à 2 theelepels gemalen komijn ...
Gebraad van heerlijk vederwild met echte polenta | Jamie Oliver
https://koken.vtm.be/jamie-home/recept/gebraad-van-heerlijk-vederwild-met-echte-polenta
... ukken en leg ze er ook bij. Lepel de rodewijnsaus erover en werk af met een scheutje extra vergine olijfolie. Ingrediënten kip 1 patrijs 2 houtduiven 4 kwartels 1 klein bosje verse rozemarijn 1 klein bosje verse tijm de schil van 1 citroen (os sinaasappel) 1 rode ui, gepeld en grof gesneden 4 selderijstengels 4 wortelen, geschraapt en grof gesneden 4 Italiaanse worstjes 1 fazant, bereid 1 parelhoen (of een hele grote kip), bereid laurier olijfolie zeezout vergemalen zwarte peper 500 gr polenta 1 glas rode wijn (chianti is lekker) 200 gr boter 2 handenvol Parmezaan ...
Wild wild en tam wild | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/wild-wild-en-tam-wild/
... pen als ganzen zich niet van boerenland laten verdrijven en de schade te groot wordt. Uit het buitenland komen wildsoorten als patrijs en, zeer schaars, grouse (Schots sneeuwhoen) en houtsnip. Zelfs exoten als krokodil, kangoeroe, springbok en slang zijn leverbaar. Emoties Wild wild is het mooiste scharrelvlees dat er bestaat. Jarenlang werd de mening erover in ons land door emoties bepaald. Alleen in Nederland heten jagers ‘plezierjagers’ (alsof er ook beroeps zouden bestaan), een term die bij sommige mensen negatieve politieke en sociale associaties opriep. De bezwaren golden dan meer de jager als (stereotiep) figuur dan de jacht als verschijnsel. Niet biologisch Wild wild is nooit biologisch. Daarvoor is de zekerheid nodig dat een dier alleen biologisch voer krijgt, wat onmogelijk is; een wild konijn bijvoorbeeld kan zomaar de kolen op het land van een reguliere akkerbouwer opeten. Tam wild kán biologisch worden gefokt, maar daarvan zijn mij geen voorbeelden bekend. In Frankrijk is er wel tam gevogelte (kwartel, parelhoen, tamme eend) met een Label Rouge, dat bijna op hetzelfde niveau staat als biologisch, maar dat wordt hier zelden verkocht. Gefokt wild is, vergeleken met kip of varken, een nicheproduct. De sector is daarom nog buiten beeld gebleven van mensen die kijken naar leefomstandigheden. Een uitzondering is tam konijn, dat een slechte waardering kreeg op www.vleeswijzer.nl. Jachtseizoen Voor elke bejaagbare diersoort zijn perioden vastgesteld waarbinnen erop gejaagd mag worden. Die zijn voor elk land verschillend, maar grofweg gaat het om de herfst en het begin van de winter. In Nederland is het seizoen voor de ree afwijkend – bokken 1 april-31 augustus, geiten 1 januari-31 maart – maar in sommige andere landen wordt de ree wel in het najaar bejaagd. Samen met het bij wild veel toegepaste gebruik van de vriezer betekent dat dat restaurants en winkels ree ook als najaarsspecialiteit aanbieden. Broodjeaap Het verhaal dat in Nederland gefokte fazanten worden uitgezet om later geschoten te worden is een broodjeaap. In Groot-Brittannië bestaat die praktijk echter wel, zei het dat de beesten in het voorjaar de natuur in gaan en dus een half jaar mogen ‘scharrelen’ voordat ze op de korrel worden genomen. In die tijd zijn ze helemaal verwilderd. Prijs en verkrijgbaarheid De aanvoer van wild wild is onregelmatig. Dat betekent dat de verkrijgbaarheid varieert en de prijzen op een neer gaan. Die beweging wordt echter gedempt door het invriezen; veel wild komt uit de vriezer; het effect op de kwaliteit is gering. Kwaliteit Geschoten wild dat naar de poelier gaat wordt twee keer gekeurd. Door de jager vlak na het schot en door de poelier. Aan elk dier komt een label te hangen waarop de afkomst is te achterhalen. De kwaliteit is afhankelijk van de leeftijd en het slacht van het dier, en of het correct is geschoten. Vederwild Wilde eenden worden bejaagd van half augustus tot eind januari. Eendenborst of magret de canard zonder verdere aanduiding is van tamme eenden, doorgaans uit de foie grasindustrie in Frankrijk. Wilde eenden zijn klein en intens van smaak; het vlees is rood. In een menu is een borstje met een boutje net genoeg voor één persoon, grotere eters eten een eend in hun eentje. Er is een overaanbod van wilde ganzen die geschoten zijn omdat ze zich niet van boerenland lieten verjagen. Toch zie je ze niet vaak bij de poeliers, want ze zijn moeilijk verkoopbaar. Het borstvlees is redelijk te verwerken in de keuken, de bouten zijn taai. Houtduif is, van een jong dier tenminste, mals en lekker. Tamme duiven zijn ook fantastisch; ze doen nauwelijks onder voor de wilde; het vlees is rood. Fazant kan zowel wild als gekweekt zijn, gekweekt is lichter van kleur. Hen ...
http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/04/kippen.html
... kan dus én een ras én een grootte én een kleur kiezen. Er is niet alleen wit, zwart, bruin en grijs, er is ook tarwe, koekoek, patrijs, koper, zalm, enz. Het is het beste dat je het bij één kleur houdt, of de variaties er op. Het zit namelijk zo, kippen zijn racisten, zet een zwarte kip in een hok vol witte kippen en de zwarte kip moet het bekopen. De afwijkende kip, of die nu wit, zwart of bruin is, is altijd de klos. Tip 4: Kippen worden snel broeds Beter, sommige kippen worden snel broeds. Broedse kippen broeden op eieren en na 21 dagen komen er kuikens uit.Tenminste in de ideale wereld, soms zitten ze dagen op een kalkei te broeden en vaak zitten ze op eieren zonder dat er één haan aan te pas is geweest, tamelijk nutteloos dus.Sommige kippen kunnen daar zeer hardnekkig in zijn en blijven maar doorgaan, ze van het nest afzetten helpt niet, als ze gegeten en gedronken hebben gaan ze meteen terug om verder te broeden. Vervelend want niemand wordt er beter van. Je kan een aantal dingen doen, ofwel koop je bevruchte eieren en stop je ze onder de kip zodat er na 21 dagen wél kuikens zijn. Ofwel zorg je dat de kip niet meer op het nest kan door ze apart te zetten of door het hok dicht te doen. Apart zetten doe je best in een hok (bench) zonder stro maar met een stok zodat de kip geen nieuw nest kan maken maar op een stok moet slapen. Als je dit nogal barbaars vindt heb je de truuk van de kip met de kont in een emmer water nog niet gehoord waarschijnlijk. Kippen die broeden hebben een hogere lichaamstemperatuur, door dit te doen daalt deze (hopelijk). Ik ben voor de eerste optie gegaan, twee broedse cochins (zeer gekend voor het broeds zijn, ik had dat natuurlijk niet even opgezocht) kregen elk drie bevruchte eieren onder hun achterste. Dit kan je natuurlijk niet blijven doen, wanneer de kuikens uitkomen en de kip weer aan het leggen gaat zal ze na een tijdje weer broeds zijn.Rassen kopen die niet zo makkelijk broeds worden is een makkelijkere optie.Even googlen voor je naar de markt trekt dus. Tip 5: Kippen krijgen makkelijk luizen Als u net zoals ik meteen begint te toeteren dat uw kinderen nog nooit luizen hebben gehad, draai dan uw kip maar eens om.Behoorlijk shocking als daar hopen en hopen luizen rondlopen als ware het De Zwarte Markt in Tessenderlo.Er zijn twee soorten luizen, veerluizen en bloedluizen.De luizen op de kip zijn veerluizen, extra lollig is dat tegen het vel van de kip, rond de veerpen een pluizig bolletje zit, dit pluizig bolletje zijn neten. Misschien wel honderden. Jeuj, ik zei al dat het lollig was.Met deze luizen is makkelijk komaf te maken, er zijn in de handel allerlei soorten poeder verkrijgbaar waar je kip en kot mee inpoedert. Ik ging lichtjes door het lint en gaf elke kip een druppel Frontline op de kont. In hoeverre die giftige stoffen schadelijk zijn voor de eieren weet ik niet, dus ik heb ze de eerste week maar weggegooid, feit is wel dat alle luizen én neten keidood zijn.Bloedluizen zijn wat moeilijker, deze luizen zitten overdag in kieren en spleten van het hok en kruipen 's nachts op de kip om bloed te zuigen. Kippen kunnen fel verzwakken door deze luizen (d ...