Resultaten voor op ardeense wijze everzwijn
Gegrilde wortelpeterselie met ardeense ham | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gegrilde-wortelpeterselie-met-ardeense-ham
... hideolie en grill. Afwerking: Breng met een borsteltje een brede veeg van de graanmosterd aan in het midden van het bord. Leg hierop 2 schijven ardeense ham en verdeel de wortelpeterselie. Werk af met vers gesnipperde blaadjes dragon. Ingrediënten 4 peterseliewortels gerookte ardeense ham arachideolie peper van de molen 8 sneden gerookte ardeense ham 2 takjes dragon 100 gr graanmosterd ...
Jong everzwijn met vijgen, speculoos en mascarpone | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/jong-everzwijn-met-vijgen-speculoos-en-mascarpone
... rijzelde speculooskoekjes. Blus het braadvocht van het vlees met de wijn van de vijgen en laat inkoken tot een stevige jus, breng op smaak. Serveer de schijfjes everzwijn met de jus, een lepel speculoosmascarpone en daarop de warme vijg. Versier met kervel. Ingrediënten 4 el mascarpone 600 g everzwijnfilets 4 grote vijgen 2 el rode wijn 2 el frambozenazijn 2 speculooskoekjes 2 dl rode wijn 4 el suiker tijm laurier boter kervel ...
Jeroen Meus - Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-van-everzwijn-met-frietjes-en-witloofsalade
... vlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade - Om de ardeense gezelligheid nog eens extra in de verf te zetten, maakt Jeroen op de laatste dag van Winterkost een fantastische stoofpot met de diepe smaak van everzwijn en een lokaal biertje. Altijd goed met verse frie ...
Recept voor ragout van everzwijn | njam!
http://www.njam.tv/recepten/ragout-van-everzwijn
... bereiden: Bak de blokjes everzwijn rondom rond bruin in boter. Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout. Breng het vuur naar de laagste stand en doe de bouillon, bier, laurierblad, gekneusde jeneverbessen, mosterd en tijm erbij. Stoof gaar in ongeveer ...
Heerlijk lichte lunch in 1-2-3! Asperges met Ardeense ham en Maredsous light saus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/heerlijk-lichte-lunch-in-1-2-3-asperges-met-ardeense-ham-en-maredsous-light-saus
... Heerlijk lichte lunch in 1-2-3! Asperges met ardeense ham en Maredsous light saus - Schil de asperges en snij de staartjes proper af. Bak de asperges op in wat boter of olie. Rol 3 asperges samen met een sneetje Ardense ham Meng de Maredsous light samen met de melk ...
Ardeense varkensmignonette met champignons en aardappel in de schil | VTM Koken
https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/ardeense-varkensmignonette-met-champignons-en-aardappel-in-de-schil
... nsmignonette langs beide kanten bruin in 1 eetlepel vetstof. Maak een inkeping in de mignonette (net zoals je een pitabroodje zou opensnijden) steek de plak gerookte ham en de geraspte kaas in de inkeping en leg het geheel terug in de pan. Laat verder garen op een lager vuur met deksel. Ingrediënten 100 gr varkensmignonette 200 gr champignons 250 gr aardappelen 100 gr tomaten 1 th lepel lookpoeder 1 el vetstof 1 el geraspte kaas (max. 20% vet) 1 snede magere gekookte ham ...
Stoofpotje van everzwijn met bosbessen en pommes duchesse | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-everzwijn-met-bosbessen-en-pommes-duchesse
... in de koelkast. Laat alles 24u intrekken. Na 24u zeef je alles zodat er geen bloedklonters meer overblijven. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de marinade en haal ze van het vuur. Kook de aardappelen en stamp ze fijn. Voeg er de boter, melk, peper & zout en 2 eidooiers aan toe. Rasp er de muskaatnoot bij. Vermeng tot een mooie puree. Wrijf de bakplaat in met boter. Doe de puree in een spuitzakje en spuit de bakplaat vol. Zet nu gedurende 15 minuten in een oven van 200° Doe een stukje boter in een andere pan en laat het everzwijn hi ...
Everzwijn met aardpeer | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/everzwijn-met-aardpeer
... everzwijn met aardpeer - Snij de everzwijnfilets in nootjes en bak aan alle kanten mooi bruin in een gewone braadpan. Laat ze gedurende 6 minuten rustig verder garen. Blus de pan met 2 eetlepels frambozenazijn en water met wildbouillon. Voeg de room eraan toe en ...
Ovenschotel van everzwijn, bloemkool en bintjes | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ovenschotel-van-everzwijn-bloemkool-en-gegratineerde-bintjes
... n stoommandje. Smelt de boter, en doe er de bloem bij, laat even uitdrogen. Giet er een scheut melk erbij, en meng goed met een klopper tot je een mooie homogene massa hebt. Giet er dan de rest van de melk bij, en meng goed tot een je mooie gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Meng er ook de helft van de kaas onder. Doe het gehakt-uimengsel in een ovenschaal, en schik hierop de roosjes bloemkool. Schenk de bechamelsaus erover. Snij de aardappelen in twee, en schik ze bovenop de bechamelsa ...
Everzwijnragout met verse pasta | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/everzwijnragout-met-verse-pasta
... r de knoflook. Pel de ajuin en verdeel in grove stukken, maak de wortelen schoon en snijd in grove stukken. Zet het everzwijn aan op hoog vuur in een beetje boter. Kleur het vlees goed langs alle kanten en voeg de groenten toe. Fruit nog even en bestrooi met de bloem en suiker. Voeg hierbij de wildfond en gepelde tomaten. Kruid met pez ...