Resultaten voor nems

Recept voor vietnamese nems met chilidipsaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vietnamese-nems-met-chilidipsaus

... vissaus, zout, peper en suiker. Meng goed en doe het geweekte engelenhaar erbij.                     voor de nems: Week het rijstpapier kort in een kom met heet water. Leg een vel rijstpapier op een nattte handdoek en leg een grote eetlepel vulling aan de bovenzijde van het rijstpapier. Rol op en plooi diagonaal dicht. Bak de nems voor in arachideolie gedurende 2 à 3 minuten op een temperatuur van 180°C. Haal de nems uit de olie en laat ze even afkoelen. Bak ze een tweede keer zodat ze een mooi krokant korstje krijgen. voor de dipsuas: Snijd de Spaanse peper in 2. Haal de zaadjes eruit en snijd de peper in julienne. Plet het teentje look.             Doe het limoensap en de suiker in een kom en meng tot alle suiker is o ...

Vietnamese 'nems' met varkensvlees | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/vietnamese-nems-met-varkensvlees

... Vietnamese 'nems' met varkensvlees - Maal het vlees in de keukenmachine of snij fijn. Was de paddenstoelen en leg ze een uurtje te weken in lauw water. Week het engelenhaar 10 minuten in heet water. Hak de ui, de wortel en de champignons heel fijn, of maal ze in de ...

Nem met kip | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/nem-met-kip

... jstpapier. Plooi de onderzijde van het rijstpapier over de vulling. Plooi dan de zijkanten dicht. Rol op tot een rolletje. Bak de nems in de friteuse op 180°C. Serveer met kropsla en verse muntblaadjes. Gebruik vinaigrette van vissaus (zie bij recept ‘Lenterolletje van kwartel’) als dipsaus. Deze nems kunnen ook bereid worden met varkensvlees, vis, scampi of tofu. Ingrediënten 300 gr kipfilet 2 wortelen 1 ei 50 gr engelenhaar (fijne glasnoedels) 100 gr sojascheuten 1 kleine ui 40 blaadjes rijstpapier (16 cm diameter) 6 gedroogde zwarte paddenstoelen 2 el vissaus peper en zout ...

Nem van kip met pikante saus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/nem-van-kip-met-pikante-saus

... g met de vissaus en het sap van een halve limoen in een kom. Voeg tenslotte de rietsuiker toe en roer alles goed door. Frituur de nems tot ze mooi goudbruin kleuren en serveer met de pikante saus. Ingrediënten 300 gr kipfilet 2 wortelen 1 ei 50 gr engelenhaar of ...

Recept Vietnamees bananendessert | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-vietnamees-bananendessert/

... tijd weer het hoogtepunt. Een Vietnamees restaurant heeft immer een stel verplichte nummers op het menu. Meest besteld zijn de nems, kleine gefrituurde loempiaatjes van rijstpapier – en daarmee dus afwijkend van wat bij ons als Vietnamese loempia’s op de markt wordt verkocht – die je met verse munt, slabladeren en een heldere dipsaus krijgt. Je pakt elke nem met wat munt in een slablad en doopt hem in de saus. Een kraker, een hit, huiveringwekkend lekker, bijna de reis naar Frankrijk waard. Verder zijn er altijd varkensvlees met karamel en, echt Frans, exotische bereidingen met kikkerbillen, sint-jakobsschelpen en inktvis. Ook erg Frans: pittigheid wordt vermeden. Behalve bij Tanh-Tanh. Daar zit er waarlijk iets van rode peper in gerechten die ‘pimenté’ worden genoemd. In toetjes zijn Vietnamezen en Chinezen slecht. Die zijn er in Oost-Azië per slot van rekening niet – er wordt al suiker in veel hartige gerechten. Maar Fransen willen desserts, net als Hollanders trouwens. Dus verzinnen ze maar iets. IJs, of ‘Vietnamese noga’, of, bij Tanh-Tanh, banaan met karamel, kokos ...

Fattoush – Libanese broodsalade | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/fattoush-libanese-broodsalade/

... hter de huig, geeft gerechten een voornaam ruisend accent. Bij de Vietnamees in Frankrijk – hun Chinees – eet je nems, loempiaatjes van rijstpapier, die je in een blad sla met wat munt vouwt alvorens ze in je mond te stoppen. Fabuleus. Een kennis van een kennis serveerde als borrelhapje blokjes meloen, gewenteld in reepjes munt en versgemalen zwarte peper. Briljant. Libanese salades (gaat trouwens allen uw zomerverdriet weg eten door de grote meza, hapjestafel, te bestellen bij restaurant Beyrouth, Kinkerstraat 12, Amsterdam) zouden niet zijn wat ze zijn zonder munt. Zoals de fattoush, eenzaam lekker. Geen idee waarom Beyrouth hem niet op het repertoire heeft (maar je mist hem niet, in de grote meza). Fattoush bestaat uit een gebruikelijk mediterraan rijtje ingrediënten, met toevoeging van een paar opvallende: sumak, het zure poeder van een vrucht van de fluweelboom, flinters gebakken brood en munt. Probeer aan Libanees brood te komen (Turkse winkel). Trek dat of het pitabrood in de twee laagjes waaruit het bestaat. Frituur het in stukken goudbruin of kwast het goed in met olijfolie, verspreid het over een ovenplateau en bak het knapperig op 200 graden in een minuut of 15. Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar behalve het brood. Breek dat in stukjes over de salade en se ...