Resultaten voor napolitaine

Jeroen Meus - Hondshaai in tomatensaus met pappardelle. - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hondshaai-in-tomatensaus-met-pappardelle

... Hondshaai in tomatensaus met pappardelle. - Paling napolitaine is een oude bereidingswijze waar Jeroen een mooi alternatief voor verzint in de vorm van hondshaai in tomatensaus met champignons. - Snijd de ui in blokjes en de champignons in vier. Laat een flinke klont boter ...

Ovenhapjes met peer, gorgonzola en walnoten | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/ovenhapjes-met-peer-gorgonzola-en-walnoten/

... oletano wel. Dus hadden de Fransen – want die waren het die het gerecht op hun kaart zetten – het beter spaghettis à la napolitaine kunnen noemen. Bolognesi doen dus moeilijk. Er bestaat sinds 1972 een officiële gouden standaard van de tagliatella (enkelvoud): 8 mm breed, uitgaande van de gekookte toestand (7 mm rauw). En de organisaties die die standaard hebben bedacht, bedachten ook het officiële recept voor de bolognesesaus. Melk gaat erin, en selderij en wortel, spek en grof gedraaid rundergehakt. Nauwelijks tomaat, ik zei het. Maar omdat ik dat recept al wel eens in deze rubriek heb gegeven, aandacht voor een aangenaam voorhapje, geknipt voor het najaar: sformato met peer en gorgonzola, een klein eiertaartje waarvan zowel hartige als zoete versies bestaan; deze zit er tussenin. Ik at het eventjes verderop, in Ferrara, in de Osteria del Ghetto. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Hak de noten grof. Klop de eieren los met 1 dl van de r ...