Resultaten voor marinade voor lamsvlees jeroen meus

Jeroen Meus - Stoofpot van lamsvlees 'Tikka Masala' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/stoofpot-van-lamsvlees-tikka-masala

... de bil met wat vet aan. Die hebben meer smaak. Door de yoghurt schift het gerecht een beetje, maar dat is volkomen normaal. - De marinade Doe de yoghurt in een kom. Pers de limoen. Doe het limoensap, de tandooripasta, een flinke snuif kurkuma en de garam masala bij de yoghurt en meng goed. De stoofpot van lamsvlees Leg de blokjes lamsvlees in de marinade. Laat 20 minuten marineren. Verwarm de oven voor ...

Jeroen Meus - Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/stoofpot-van-lamsvlees-met-artisjokharten-en-bulgur-met-feta

... Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta - Gebruik voor deze stoofpot lamsvlees van de nek dat mooi dooraderd is met vet. Dat geeft het gerecht veel meer smaak. voor een frisse toets gebruikt jeroen wat verse gember. Hij geeft er bulgur -& ...

Jeroen Meus - Goudbrasem met oosterse marinade en rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/goudbrasem-met-oosterse-marinade-en-rijst

... Goudbrasem met oosterse marinade en rijst - Dit recept met goudbrasem doet z’n naam alle eer aan. In plaats van de vis te bakken, gaat hij de hete olie in om ‘m goudbruin te frituren. De spicy marinade on top zit dan weer boordevol oosterse smaken. Meer dan ...

Jeroen Meus - Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse pasta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/souvlaki-van-lamsvlees-met-groenten-en-griekse-pasta

... if mild paprikapoeder, wat gedroogde rozemarijn, een voorzichtig beetje cayennepeper en een snuif zout. 6. Meng het vlees door de marinade en laat het minstens een half uur rusten en smaken opnemen. 7. Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook daarin de Griekse pasta (orzo) beetgaar. Spoel ze onder een straal koud water. Laat de pasta nadien uitlekken. 8. Spoel de groenten. Snijd de komkommer eerst in lange kwarten, snij dan de waterige zaadlijsten weg en verdeel ze dan in blokjes van een halve centimeter breed. 9. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in fijne ringen 10. Snij de kleine tomaten in kwartjes. 11. Snij het stuk rode ui in hele fijne halve ringen. Meng de stukjes komkommer, lente-ui, rode ui en tomaten in een schaal. 12. Verhit de grillpan op een stevig vuur. Laat ze tot 10 minuten opwarmen. 13. Schil de rode paprika met een dunschiller. Snij de vrucht in kwarten, verwijder de zaadlijsten en druppel er een beetje olijfolie over. Leg ze in de hete grillpan. 14. Draai de stukken paprika tijdig om, grill ze nog even verder en snij ze nadien in gelijke bl ...

Jeroen Meus - Aziatisch stoofpotje van lamsvlees met rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/aziatisch-stoofpotje-van-lamsvlees-met-rijst

... Aziatisch stoofpotje van lamsvlees met rijst - Het vlees uit de nek van het lam is de beste keuze om er een stoofschotel van te maken. jeroen bereidt lamsstoofvlees op een Oosterse wijze. Eetstokjes komen er niet aan te pas, maar de smaken in de saus krijgen een exotische ...

Jeroen Meus - Pot-au-feu met lamsvlees en wintergroenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pot-au-feu-met-lamsvlees-en-wintergroenten

... Pot-au-feu met lamsvlees en wintergroenten - In deze stoofpot zullen de stukken vlees botermals worden, in het gezelschap van een hele collectie door-en-door gare winterse groenten. ’t Is slow food met maximaal veel smaak. Om het gerecht af te werken bereidt jeroen ...

Jeroen Meus - Samosa met lamsvlees en mangochutney - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/samosa-met-lamsvlees-en-mangochutney

... Samosa met lamsvlees en mangochutney - Een samosa is een gefrituurd deegflapje uit de Indiase keuken. Het wordt traditioneel gevuld met een mengsel van aardappel, erwten en kip, maar in dit recept bestaat de vulling uit rijst en pittig gekruid lamsvlees. De zelfgemaakte ...

Recept voor gegrild lamsvlees met aubergine en haloumi | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gegrild-lamsvlees-met-aubergine-en-haloumi

... e 2 eetlepels olijfolie met de honing, look en oregano. Doe er een flinke snuif peper en zout bij. Strijk het lamsvlees in met de marinade. Snijd de citroen doormidden en leg op de bbq met de opengesneden kant naar beneden. Gril het lamsvlees, de aubergineplakjes en haloumi 3 minuten aan elke kant. serveren ...

Lamsvlees met prei uit de wok - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/amoy/lamsvlees-prei-wok

... eetlepels korianderblaadjes Voorbereiden Roer de sesamolie, lichte sojasaus, donkere sojasaus en rijstwijn in een schaal tot een marinade en schep het lamsvlees erdoor. Laat het vlees 20 minuten marineren. Bereiden Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember 1-2 minuten tot het gaat geuren.Laat het lamsvlees in een zeef uitlekken, bewaar de marinade. Schep het vlees door het gembermengsel en roerbak het 3-4 minuten op hoog vuur.Schep de prei erdoor en voeg de marinade en 100 ml water toe. Verwarm het gerecht al roerende 2-3 minuten op hoog vuur.Leng de maïzena aan met een beetje water en voeg dit papje al roerende aan het gerecht toe. Verwarm het lamsvlees nog 1-2 minuten tot de saus licht bindt.Strooi de koriander erover. Lekker met rijst. Variatietip Vervang het lamsvl ...

Recept voor Brochettes van lamsvlees met gekonfijte citroen - e-gezondheid.be

http://recept.e-gezondheid.be/brochettes-van-lamsvlees-met-gekonfijte-citroen/recept/1488

... Bereiding van Brochettes van lamsvlees met gekonfijte citroen Snij zorgvuldig al het vet van het lamsvlees en snij het in grote stukken. Doe alles in een kom.Pers de limoenen uit en besprenkel er het lamsvlees mee. Doe de - verkruimelde - tijm erbij, een goede scheut ...