Resultaten voor kikkererwtenmeel

Jeroen Meus - Bhaji's met uienchutney - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bhajis-met-uienchutney

... met uienchutney - Bhaji’s worden in India vaak als bijgerecht gegeven of verkocht als streetfood. Het beslag wordt gemaakt met kikkererwtenmeel en veel specerijen. Daar haal je groenten door die je frituurt. Jeroen gebruikt broccoliroosjes en geeft er als dipsaus een pittige uienchutney ...

Kikkererwt pannenkoekjes met granaatappelsalsa - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kikkererwt-pannenkoekjes/

... een hele lekkere kikkererwtenpannenkoek. Misschien denk je bij pannenkoeken niet direct aan kikkererwten. I don't blame you. Maar kikkererwtenmeel wordt in de Indiase keuken als eeuwenlang gebruikt. Het is erg voedzaam, eiwitrijk en glutenvrij. Bovendien, als je er pannenkoekjes van maakt, heb je eigenlijk niet meer nodig dan dat, water en zout. Daarmee past het ook goed in ...

Chocoladecake zonder eieren, boter of melk | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/chocoladecake-zonder-eieren-boter-melk

... elk - Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in met olie. Doe de rijstbloem, het aardappelzetmeel, het tapiocameel, het kikkererwtenmeel, de suiker, het cacaopoeder, de baksoda, het bakpoeder en het zout in een grote mengkom. Meng de chocoladekokosmelk met de olie, de azijn en eventueel het vanille-extract ...

Glutenvrije spinazie pannenkoeken met tomaatjes - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/glutenvrije-spinazie-pannenkoeken/

... natuurlijk ook plantaardige roomkaas of plantaardige zuivelspread gebruiken. Voedzaam Deze pannenkoeken zijn door het gebruik van kikkererwtenmeel heel voedzaam. Je zit waarschijnlijk na een pannenkoek met toppings helemaal vol. En, je kunt er even tegenaan! Lekker, gezond en makkelijk te maken. Ga jij deze ook maken? Laat het vooral weten in de comments! Instructies Pureer met de staafmixer of blender de spinazie met het water tot een egaal groen mengsel. Voeg dan het zout, kikkererwtenmeel, maizena en tapioca zetmeel toe en pureer weer. Roer tot slot de gedroogde kruiden er doorheen. Zet het mengsel circa een half uur in de koelkast. Giet indien nodig een beetje olie in de pan en verwarm de pan op het fornuis. Giet 1/3 van het mengsel in de pan en draai de pan snel rond om het beslag te verdelen. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak totdat de pannenkoek gaar is. Herhaa ...

Flatbread met kip en sla - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/flatbread-met-kip-en-sla/

... Flatbread met kip en sla Laatst maakte ik zelf hele lekkere flatbreads van o.a. kikkererwtenmeel (besan roti). Dat recept ga ik nog een keertje met jullie delen, vandaag alvast de combinatie die ik ermee maakte. Je kunt voor dit gerecht flatbreads maken, maar je kunt ze ook gewoon ...

Indische kip madras en gefrituurde ajuin | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/indische-kip-madras-en-gefrituurde-ajuin

... j de lente-uitjes in fijne reepjes of julienne. Snij een halve ajuin in reepjes. Meng onder elkaar met zwarte peper, zout, bloem, kikkererwtenmeel, bier, fijngesneden koriander.  Breng op smaak met een beetje cayennepeper. Doe een laag arachideolie (1cm) in een pan. Lepel de ajuin in de hete olie. Frituur hierin de ajuin. Laat de gefrituurde ajuin uitlekken op een keukenpapier. Voor de dipsaus. Doe de yoghurt en de zachte geitenkaas in een kom en meng. Kruid met peper, zout en fijngesneden munt. Voeg ook de schijfjes radijzen toe. Afwerking: serveer de dipsaus met de gefrituurde ajuin op een bord. Lepel er de kip madras en rijst bij. Werk eventueel af met verse koriander. Ingrediënten 150 g basmatirijst voor de dipsaus 100 g radijzen 100 g verse geitenkaas 200 ml yoghurt 1 el munt zeezout zwarte peper voor de gefrituurde ajuin ½ ajuin 4 lente-uitjes 150 g kikkererwtenmeel 50 g bloem een mespunt cayenne ½ bot koriander (vers) 150 ml bier (blond) arachideolie voor de kip madras 5 kippenbillen 1 ajuin 2 teentjes look 400 g tomatencoulis 1 el kokosolie 1 kl komijnpoeder 1 kl kurkuma 1 kl gemberpoeder 1 kl Garam Masala 1 kl korianderzaad ½ kl chilipoeder een handvol blonde rozijnen 1 takje tijm 1 blaadje laurier ...

Gezonde yoga groentenstoofpot | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gezonde-yoga-groentenstoofpot

... ijf minuten voordat de groenten gaar zijn toe en laat kort meepruttelen. Voeg ook 2 el kokosroom toe. Voor de papadums: doe het kikkererwtenmeel in een kom en voeg hier het water aan toe. Kruid met zeezout. Kneus de komijn in de vijzel en doe dit bij het meel.  Schep het mengsel op een antikleefmatje en wrijf het flinterdun open met een spatel of paletmes. Laat dit drogen in een oven van 100 graden tot het krokant is. Dit duurt zeker 1 à 1,5 uur.  Haal de papadums uit de oven en breek het in stukjes. Doe ze in de frituur op 180 graden Celsius en frituur 5 à 10 seconden tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Afwerking: schep de groenten op een bord en werk af met een beetje koriander en zure room. Serveer samen met de papadums. Ingrediënten 3 el kokosolie 1 zoete ui 2 cm gember 2 tenen look 2 portobello paddenstoelen 1 venkel 1 courgette 1 broccoli 150 g linzen 200 g kikkererwten 2 wortelen 400 g gepelde tomaten (uit blik) 1 tl chilipoeder 1 tl kaneel ½ tl cayenne lente-ui 2 el kokosroom 1 groentenbouillonblokje (of verse groentenbouillon) voor de papadums 4 koppen kikkererwtenmeel ½ tl komijn ½ tl zeezout 1 kop water voor de afwerking ½ bot koriander 150 g zure room ...

Recept voor falafel met pompoen en kikkererwten | njam!

http://www.njam.tv/recepten/falafel-met-pompoen-en-kikkererwten

... en. Controleer of de pompoen gaar is door er met een mes in te prikken. Stamp de pompoen fijn met een pureestamper en meng er het kikkererwtenmeel door, het deeg mag niet te vast zijn en niet kleverig. Breng de pompoenpasta op smaak met cayennepeper en zout. Meng er tot slot de fijngesnipperde koriander onder en laat een uurtje opstijven in de koelkast. rol de balletjes: Meng het sesamzaad samen met de bloem in een schaal. Rol kleine balletjes van de pompoenpasta en wentel ze door de sesam-bloem mengeling. frituur ...

Indiase aardappelburgers (geïnspireerd op Vada Pav) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/indiase-aardappelburgers-vada-pav/

... samen met de fijngesneden koriander. Laat het even afkoelen en vorm er dan met je handen circa 6 burgers van. Maak een beslag dor kikkererwtenmeel, baking soda, kurkuma en zout te mengen. Voeg beetje bij beetje water toe, tot je een mooi en klontvrij beslag hebt. Wentel hier de burgers in. Bak de burgers in de friteuse, in een hapjespan of wok met hete frituurolie of in de oven. Snijd de broodjes open en beleg met beide chutneys en de aardappelburger. ...

Warme boerenkoolsalade met sticky sinaasappeltempeh

http://lepeltjeliefde.blogspot.com/2014/01/snelle-boerenkool-met-sticky.html

... in als knikkers. In deze enorme toko vind je echt van alles. Na als een toerist te hebben rondgehangen, kocht ik miso, mungbonen, kikkererwtenmeel en spotgoedkope tempeh. De eerste keer dat ik tempeh at, herinner ik me nog goed. Viel dat even tegen! De smaak vond ik muf en de textuur echt even wennen. Maar langzaamaan ben ik deze sojabonenkoek, met z'n fermentatiesmaakje, toch gaan waarderen.Het ding met tempeh is: je moet het flink op smaak brengen wil het lekker worden. En dan nog zal niet iedereen er dol op zi ...