Resultaten voor keuken van sofie visgerecht pladijs kerrie

Goujonettes van pladijs met gribiche

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/goujonettes-van-pladijs-met-gribiche-en-kruidensla

... rdoor. Paneer daarna de visreepjes in broodkruim of panko.Frituur de reepjes goudbruin op 180 graden. Laat uitlekken op keukenpapier.Voor de gribichesaus: meng alle ingrediënten onder de mayonaise.Dien de gefrituurde reepjes op met de gribiche saus en het slaatje.De salade kan je eventueel aanmaken met een klein beetje vinaigrette. ...

Jeroen Meus - Pladijs met limoenboter, tomaat en primeurpatatjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pladijs-met-limoenboter-tomaat-en-primeurpatatjes

... e ‘bijna’ gaar in gezouten water. Schillen is overbodig. 2. Knip de staart en de vinnen van de pladijzen. Gebruik een keukenschaar. 3. Sprenkel een scheutje olijfolie over elke pladijs, wrijf ze open en kruid de vis langs beide zijden met wat (grof) zout en peper van de molen. 4. Schenk een scheutje olijfolie in de pan op het barbecuerooster en bak elke pladijs zo’n drie minuten op de donkere velkant en vervolgens iets korter op de bleke zijde. Straks kan de vis verder garen. 5. Neem de pan met vis weg van het vuur en schenk er een scheut witte wijn over. 6. Snij mini-trostomaten of kerstomaten in twee en leg ze rondom de vis. 7. Rasp wat groene zeste van de limoen over de pladijs en knijp er ook een scheutje van het sap over. Leg de uitgeknepen limoen in de pan. 8. Voeg wat laurierblad toe en enkele takjes tijm. Verdeel enkele klontjes boter over de schotel en dek alles af met aluminiumfolie. 9. Tip: De liefhebbers kunnen ook een paar gekneusde looktenen toevoegen. 10. Plaats de visschotel opnieuw op de hete grill van je barbecue. Laat het gerecht nog zo’n 6 tot 10 minuten sudderen. (Afhankelijk van de temperatuur van de barbecue.) 11. Besprenkel ...

Pladijs met broccolistoemp | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/pladijs-met-broccolistoemp

... pladijs met broccolistoemp - Snijd wat groen van de broccoli voor de versiering. Kook de aardappelen met de broccoli gaar. Giet af en stamp ze in puree. Voeg wat bakboter erbij en wat room en breng op smaak. Wentel de pladijsfilets in wat bloem en bak ze in schuimende ...

Vissoep met kerrie, appel en banaan | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/vissoep-met-kerrie-appel-en-banaan

... Vissoep met kerrie, appel en banaan - Fruit de gesnipperde ui glazig in de boter. Roer de bloem en de kerrie door de ui en blus af met de bouillon. Laat 10 min. zachtjes koken en blender of mix de soep fijn. Snijd de vis in blokjes, kruid met peper en bedruppel ze met ...

Pladijs bakken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pladijs-bakken

... pladijs bakken - Maak de vis proper en snij de vinnen eraf met een schaar. Dep de vis droog en kruid met peper & zout. Bebloem de pladijs en klop de overtollige bloem eraf. Zet een antikleefpan op een middelmatig vuur en smelt de boter tot het lichtbruin is. Leg ...

Gebakken pladijs met schorseneren en aardpeer | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-pladijs-met-schorseneren-en-aardpeer

... ze op een groot bord. Kruid met peper en strooi er de fijngehakte peterselie over. Laat de gefrituurde salieblaadjes uitlekken op keukenrol en strooi ze samen met enkele garnalen over de aardpeer en schorseneren. Serveer met de gebakken pladijs. Ingrediënten 2 pladijzen van 750gr per stuk 750 gr aardpeer enkele takjes peterselie enkele salieblaadjes azijn olijfolie boter peper komijn 1 citroen arachideolie enkele grijze garnalen ...

Gegrilde pladijs Dijonaise met spinazie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gegrilde-pladijs-dijonaise-met-spinazie

... Gegrilde pladijs Dijonaise met spinazie - Snij de twee dubbele filets van de pladijs langs de middengraat af (of vraag aan je visboer om dat te doen). Knip de graatjes aan de zijkant eraf. Kruid beide kanten van de vis met peper en zout en haal door de bloem om kleven ...

Recept voor gebakken pladijs met grof boerenbrood | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gebakken-pladijs-met-grof-boerenbrood

... bereiden: Fileer de vis en spoel af onder koud stromend water. Haal de pladijs door de bloem. Smelt de boter in de pan en leg de pladijs hierin. Laat de vis op een zacht vuur langs beide kanten bruinbakken, bedruip regelmatig met de boter. werk af: Leg de gebakken pladijs ...

Fishsticks van pladijs met dragonmayonaise | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/fishsticks-van-pladijs-met-dragonmayonaise

... Fishsticks van pladijs met dragonmayonaise - Fileer de pladijs. Wentel ze in bloem, het eigeel en dan in het paneermeel. Frituur op 180°. Meng de mayonaise met de yoghurt en de dragon. Pluk de peterselie en frituur ze op 180°. Serveer de pladijs met citroen, de gefrituurde ...

Pladijs met een fondue van tomaat

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pladijs-met-tomaat-en-groene-kruiden

... pladijs met tomaat en groene kruiden - pladijs met tomaat en groene kruiden - Maak voor het pellen van de tomaten een kruisje in de kruin van de tomaten. Dompel ze 10 seconden onder in kokend water en laat even schrikken in ijswater. Pel de tomaten snijd in ...