Resultaten voor kalkoenbil

Salade met kalkoen, langoustine en mayolive | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/salade-met-kalkoen-langoustine-en-mayolive

... l). Pel de ui en prik de kruidnagels erin vast. Voeg de ui, samen met de tijm en laurier toe aan de bouillon.  Voeg de volledige kalkoenbil (met vel) toe aan de bouillon. Kruid af met peper en een koffielepel zout. Kies eerst voor een hoog vuur en verlaag het vuur van zodra de bouillon kookt. Laat ongeveer 35 minuten pruttelen.  Langoustines: trek de kop en pootjes eraf zodat je enkel de staart overhoudt. (die kan je evt. bijhouden voor een bisque) Knip de schaal van de langoustinestaartjes met een schaar helemaal open zodat je het vruchtvlees er makkelijk kan uithalen. Draag evt. keukenhandschoenen zodat je je niet snijdt aan de langoustinesschaaltjes. Verwijder het darmkanaal door de rug van de langoustinestaartjes open te snijden met een mes.  Spo ...

Jeroen Meus - Penne à la carbonara met kalkoen, courgette en erwten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/penne-a-la-carbonara-met-kalkoen-courgette-en-erwten

... traditionele spaghettisaus is inspirerend om er smakelijke variaties op te maken. De pluksels vlees zijn afkomstig van een dikke kalkoenbil die de tijd krijgt om te garen in een bouillon vol met groenten. Dit kan je perfect vooraf doen, want de afwerking van de bereiding is een fluitje van een cent. - 0. Ontdooi of bereid een ketel groente- of kippenbouillon. Gebruik je diepgevroren bouillon, kook daarin dan de kalkoenbil tot het ...

Kalkoenspiesjes, korianderlimonade en panna cotta met advocaat | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalkoenspiesjes-korianderlimonade-en-panna-cotta-met-advocaat

... e advocaat. Ingrediënten Voor de mojito spiesjes een paar takjes munt 2 limoenen 100 g rietsuiker 100 ml bruine rum peper zout 1 kalkoenbil (zonder vel of been) satéstokjes olijfolie chilivlokken (naar smaak) Voor de korianderlimonade 2 groene chiliepepers 10 takjes koriander (grofgesneden) 1 el esdoornsiroop 3 limoenen 120 ml bruiswater Voor de advocaat 340 g rietsuiker 12 eidooiers 2 vanillestokken 410 g gecondenseerde melk 150 ml pure alcohol 1 lege fles (1l) voor de panna cotta 800 g room (volle) een paar takjes verveine of ijzerkruid 12 g gelatine 1 sinaasappel 4 lukken (Jules Destrooper) een paar lepels advocaat extra takjes verveine of ijzerkruid ...