Resultaten voor kabeljauwstaart

Recept pasta met kabeljauw | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-pasta-met-kabeljauw/

... aar die malle schotsen bleken ook uitstekend van vellen droge lasagne te maken. Gewoon in stukjes breken! Een stuk filet van de kabeljauwstaart verving de niet verkrijgbare zoetwatervis. Maltagliati al merluzzo: breek de lasagnevellen in onregelmatige stukjes, driehoeken of anderszins, met zijden van 2 à 5 cm. Bak de vis op nogal laag vuur in de olie nét aan gaar, in 4 minuten; draai tussentijds om. Bak de knoflook en de peper mee. Haal de vis uit de pan. Schenk de wijn in de pan en laat zachtjes pruttelen. Verdeel de vis in vlokken en strooi er zout over. Kook de pasta al dente in water met zout. Roer de hele tijd; de schotsjes hebben de neiging op elkaar te plakken. Giet af en bewaar wat kookwater. Meng de pasta met de saus, de vis en de peterselie. Gebruik kookwater om de smeuïgheid te bewaren. Het ziet er rommelig uit misschien, maar daar malen we niet om. Pastaschotsen met kabeljauw voor 4 personen: 500 gram lasagnevellen (liefst niet voorgekookt) 400 gram kabeljauwfilet van de staart (of een andere vis) 5 eetlepels goede olijfolie 1 teen knoflook, geplet 1/2 gedroogd rood pepertje 1/2 glas droge witte wijn handje platte peterselie, gehakt ...