Resultaten voor jeroen meus noilly prat van a tot z

Jeroen Meus - Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schartong-preipuree-en-witte-wijnsaus-met-mosterd-en-dragon

... Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon - Een supperlekker gebakken visje met stoemp van prei en een rijke saus met mosterd en dragon. Voor een simpele weekavond kan dit tellen! - Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in ...

Jeroen Meus - Balletjes in ’t groen met puree en gepofte kerstomaten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/balletjes-in-t-groen-met-puree-en-gepofte-kerstomaten

... Balletjes in ’t groen met puree en gepofte kerstomaten - Eens iets anders dan balletjes in 't rood. jeroen maakt gehaktballetjes in een knalgroene saus boordevol tuinkruiden. Serveer ze met een smeuïge puree met olijfolie en gepofte troskerstomaatjes. ...

Jeroen Meus - Wittewijnsaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wittewijnsaus

... Wittewijnsaus - Een klassieke wittewijnsaus past bij vele gerechten, zoals bij vis, zeevruchten, wit vlees. - 0. In de keuken wordt witte wijn vaak vervangen door noilly Prat, een droge Franse vermout. 1. Verhit een pot op een matig vuur. Laat daarin een klontje boter ...

Uit de keuken van Levine: Pasta met champignons en pesto

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/12/pasta-met-champignons-en-pesto.html

... Pasta met champignons en pesto De titel van dit bericht had ook "Koken uit de koelkast" kunnen zijn. De meeste ingrediënten voor deze pastaschotel heb ik namelijk altijd wel in huis. Alleen de magor heb ik nog moeten kopen. In plaats van witte wijn gebruik ik regelmatig ...

Jeroen Meus - Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gestoomde-zeetong-met-puree-zeekraal-en-botersaus-met-citroen

... Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen - Het is nog eens tijd voor klassieke Dagelijkse kost. Deze gestoomde zeetongrolletjes met zeekraal en botersaus met citroen zijn daar een prima schoolvoorbeeld van. Dit is het ideale tussengerecht op een ...

Jeroen Meus - Griet met champignonsaus, krieltjes en gebakken witloof - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/griet-met-champignonsaus-krieltjes-en-gebakken-witloof

... Griet met champignonsaus, krieltjes en gebakken witloof - Een heerlijk stukje Noordzeevis gaat er altijd wel in. Samen met een champignonsaus met fijne stukjes selder en sjalot, gebakken witloof en gekookte krieltjes is dit zeker de moeite waard om eens te proberen! ...

Pittige ajuinsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pittige-ajuinsaus

... Pittige ajuinsaus - Uien fijn snipperen en laten uitzweten in ganzenvet tot ze een goudbruine kleur hebben. Regelmatig roeren. Hoe beter ze uitgestoofd zijn, hoe beter de saus. Kalfsfond toevoegen en tot de helft laten inkoken. Voeg nu toe : een glas droge sherry en ...

Jeroen Meus - Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zalm-met-krieltjes-broccoli-en-botersaus-met-vadouvan

... Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan - Een lekker stukje gebakken vis met gebakken aardappelen, broccoli en een romig sausje met Franse curry. Weer een mooi voorbeeld van klassieke Dagelijkse kost! - Haal de vis tijdig uit de koelkast om wat ...

Recept voor dry martini | njam!

http://www.njam.tv/recepten/dry-martini

... bereiden: Koel het martiniglas voor met gepileerd ijs. Vul het mixglas met ijsblokjes en een scheut noilly Prat. Roer goed om zodat het ijs wordt bedekt door de vermouth. Plaats de strainer op het mixglas en giet de vermouth weg (hoe minder vermouth, hoe droger). Doe ...

Paling in't groen met spinazie | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/paling-int-groen-met-spinazie

... Paling in't groen met spinazie - Maak de paling schoon (of laat hem kuisen bij de visboer) en bak hem goudbruin in een pan met bakboter. Kook de spinazie en alle groene kruiden zeer gaar in gezouten water. Spoel ze goed in koud water en maal ze tot een fijne puree. ...