Resultaten voor inktvisringen klaarmaken
Inktvisringen met tartaarsaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/inktvisringen-met-tartaar
... inktvisringen met tartaarsaus - Meng de bloem met de dooiers, het bier en de geklopte eiwitten. Maak mayonaise voor de tartaar en voeg peterselie, kappertjes, 1 sjalot en 1 hardgekookt ei toe. Voeg dan de mosterd, azijn en de archadeolie toe en meng goed. Haal de ringen door ...
Gefrituurde inktvis met tartaarsaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gefrituurde-inktvis-met-tartaarsaus
... ktvis met tartaarsaus - Meng 2 eigelen onder het bier en de bloem. Klop de eiwitten en meng ze onder de eigelen. Haal de gekruide inktvisringen door dit mengsel en bak ze in de frituurpan op 180 graden gedurende 2 a 3 minuten aan elke kant. Maak mayonaise (ei, mosterd, azijn en olie) en v ...
Courgettesalade met gefrituurde inktvisringen
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/517/courgettesalade-met-gefrituurde-inktvisringen-1
... Courgettesalade met gefrituurde inktvisringen - Eens zin in iets anders? Probeer deze salade dan eens - Pel de knoflookteentjes. Hak de peterselie. Snij de courgette met een mandoline of brede dunschiller in lange linten. Blancheer ze 2 min in gezouten water. Spoel onder koud ...
Aardappelsalade met tomaten en inktvis
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelsalade-met-tomaten-en-knapperige-inktvis
... ade een heerlijke crunch. Smakelijk! - Zeef het bindmiddel (maïzena) en kruid met wat peper en zout. Strooi dit over de inktvisringen. Leg op een bord en laat 30 minuten onbedekt rusten.Bereid ondertussen de dressing: warm de olijfolie in een kleine sauspan op een middelhoog vuur op en bak de fijngesneden sjalot 5 à 6 minuten (zacht maar niet g ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeestoverij-in-eigen-nat
... Zeestoverij in eigen nat - Stoofpotje van vis met witte wijn, groenten en inktvisringen. Breng op smaak met oregano en marjolein. - De tomaten pellen in vier snijden en de pitjes verwijderen. De rode paprika schillen de pitjes verwijderen en hem vervolgens fijn ...
'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/surf-en-turf-hamburger-met-inktvisringen-rundsvlees-en-cheddar
... 'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar - Ivan heeft goede herinneringen aan een reis naar Australië. Hij at er één van de beste hamburgers ooit. Sofie maakt het graag voor hem opnieuw en maakt hem een surf 'n turf burger. Ofwel een combinatie van ...
Jeroen Meus - Capellini met inktvis, tomaat en look - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/capellini-met-inktvis-tomaat-en-look
... folie in. 9. Stoof de stukjes sjalot en de look in de hete olie. Roer regelmatig even in de pan. 10. Stoof na een paar minuten de inktvisringen mee. De calamares zijn snel gaar. 11. Capellini is dunne spaghetti. Kook de pasta beetgaar. Respecteer de gaartijd zoals aangegeven op de verpakking. 12. Voeg de blokjes tomaat toe aan de stoofpan. Zet het vuur zachter en laat de tomaten even ‘smelten’. Roer af en toe eens in de pan. 13. Voor wie van wat pikant houdt, voegt wat sambal toe. (Of snipper een chilipeper zeer fijn.) 14. Snijd de blaadjes verse basilicum fijn. Doe dit vlak voor het serveren, zodat het kruid niet verkleurt. 15. Bewaar een klein beetje van het kookvacht van de capellini. Laat de pasta uitlekken en stort ze in de pan met inktvisringen en groenten. 16. Zet de pan nog even op een zacht vuur en meng de capellini voorzichtig door de saus. Schenk er ook een beetje kookvocht van de pasta bij. Dit zorgt voor wat extra glans en binding. 17. Kruid het gerecht naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout. 18. Strooi de snippers basilicum over de pasta en meng alles nog een keer, vlak voor het serveren. 19. In dit pastagerecht hoort geen Parmezaanse kaas (af andere kaas) thuis. Serveer het recht uit de pan. ...
Paella uit Valencia - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/rijst/paella/paella-valencia
... in stukken 1 g saffraan 900 ml kippenbouillon 4 eetlepels olijfolie 250 g ongepelde garnalen met staart (bijv. tigerprawns) 100 g inktvisringen 1 tomaat, ontveld, ontpit en in blokjes 1 afgestreken eetlepels zoete paprikapoeder 400 g rondkorrelrijst (risottorijst) 150 g doperwten (diepvries) 500 g mosselen 2 geroosterde paprika's, in repen van 2 cm Bereiden Kook de kip 20 minuten in water met een beetje zout. Dep de kip droog.Rooster en stamp ...
Inktvisringen met tartaarsaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/inktvisringen-met-tartaarsaus
... inktvisringen met tartaarsaus - Kuis de inktvis. Snij het hoofd en de tentakels van het dier. Haal het kraakbeen uit de inktvis. Verwijder ook het vlies. Tip: De tentakels kan je opbakken met wat look of frituren. Spoel de inktvis in veel water tot het proper is. ...
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/mezze
... yoghurt peper zout voor de sagnaki 1 blok schapenkaas (feta) 1 schep paneermeel een scheut arachideolie peper voor de gefrituurde inktvisringen 300 g verse grote inktvisringen schepje bloem peper zout voor de gamba’s a la plancha 6 grote verse gamba’s 1 teentje look scheut olijfolie peper zout arachideolie ...
