Resultaten voor tomatenbrunoise

Pitabroodje gevuld met pestoburger en tomaten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/club-camping/recept/pitabroodje-gevuld-met-pestoburger-en-tomaten

... op de barbecue. Voor de tomatensalsa pel je de tomaten, snij je die in 4, verwijder je de pitjes en snij je ze in blokjes. Doe de tomatenbrunoise in een kom en kruid ze met een klein teentje geperste look, olijfolie, een likje azijn, peper en zout en een handje vol gehakte koriander. Snij het hoedje af van het pitabroodje, verwarm het even op de grill en vul het met onze pestoburger en de tomatensalsa. Ingrediënten 4 pitabroodjes 600 g lamsgehakt voor de pesto 1 teen look ½ bot platte peterselie 50 g geraspte Parmezaan 50 g pijnboompitten peper zout voor de tomatensalade 3 tomaten sjalot olijolie wittewijnazijn 1 handvol koriander 1 teen look ...

Tarbot met fijne groentjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-nieuwe-garde/recept/tarbot-met-fijne-groentjes

... vel en ontpit de tomaten en snij in fijne brunoise. Maak een panade door een goede klont boter te mengen met het paneermeel en de tomatenbrunoise. Snij de tarbot in porties (2 per persoon) en kruid met peper en zout. Maak je handen nat en paneer met de panade. Leg de vis in een pan en giet er de witte wijn bij. Laat zachtjes garen. Voeg de room toe aan de saus en breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Doe boter in een pannetje en stoof de aardappel, asperges, lente-ui en kerstomaatjes. Stoof het lamsoor kort in boter. Passeer de saus door een fijne zeef. Dresseren: Neem een langwerpig bord en schik 2 hoopjes lamsoor aan beide kanten. Leg hierop de tarbot. Schik de groentjes ertussen en werk af met een takje basilicum of shiso. Ingrediënten 1 wortel 1 ui 1 stengel groene selder 4 langoustines 2 dl room 8 witte Mechels ...

Jeroen Meus - Gepaneerde kipfilet met paprikasalsa en olijfoliepuree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepaneerde-kipfilet-met-paprikasalsa-en-olijfoliepuree

... . 3. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper heel fijn. 4. Meng de paprika met tomatenbrunoise, sjalot en chilipeper. Doe er een flinke scheut olijfolie van topkwaliteit bij en kruid met zout, gerookt paprikapoeder en oregano. Voeg er tenslotte een scheut rode wijnazijn aan toe. 5. Snipper de bieslook fijn en schep hem door de salsa. 6. Schil de aardappelen. Kook ze op ongeveer 20 minuten gaar in gezouten water met het deksel schuin op de kookpot. 7. Giet de aardappelen af en plet ze met een scheut melk en een flinke scheut olijfolie. 8. Splits het ei en roer de eierdooier door de puree. Breng op smaak met zout. 9. Klop de eieren los in een schaal of diep bord. Doe er een scheutje olie bij. 10. Breek de panko wat kleiner in een tweede schaal of bord. Rasp er de Parmezaan bij en kruid met een flinke snuif oregano. 11. Snijd ...