Resultaten voor halve eend

Barbarie-eend | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/barbarie-eend

... ksel los. Voeg tijm, laurier en 1 koffielepel groentenbouillon toe en de laat de saus inkoken tot de helft. Zeef de saus. Snij de halve sinaasappel in zeer fijne schijfjes, voeg toe bij de saus en werk de saus op met klontjes echte boter. Ingrediënten suiker 3 dl bruine fond balsamico azijn ½ sinaasappel met schil (in fijne schijfjes gesneden) zout peper sap van 3 sinaasappels laurier tijm klontje boter 1 eend groentenbouillon echte boter ...

Wintersalade met eend, linzen en bietjes - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/wintersalade-eend-linzen/

... Wintersalade met eend, linzen en bietjes Bij dit winterse weer denk je misschien niet zo snel aan een salade. Maar als je kennis maakt met deze wintersalade met linzen, bietjes en gekonfijte eend ben je verkocht hoor ;-)! In het magazine van de Sligro zagen we het idee ...

Chinese eend | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/chinese-eend

... Chinese eend - Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng ze zachtjes aan de kook. Voeg de eendenborst toe en kook deze 6 minuutjes zachtjes aan elke kant. Haal de pan van het vuur dek hem af en laat de inhoud afkoelen. Frituur ondertussen de wonto ...

Recept Eendenborstsalade – Salades & zo

http://www.saladesenzo.nl/977/kerstspecial-eendenborstsalade/

... borst 1 little gem 1 el Chinese vijfkruidenpoeder 1 granaatappel 3 lente-uitjes 1 takje verse koriander paar takjes waterkers een halve mango Dressing sap van een halve limoen sesamolie Breng de eendenborst op smaak met zout en peper en bestrooi met de vijfkruidenpoeder. Doe in een koekenpan op halfho ...

Fusion style salade met eend - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/fusion-style-salade-eend/

... aan de dressing toe. Blancheer de taugé in 3 minuten door deze in water te koken en daarna af te spoelen met koud water. Pel de halve sinaasappel die je nog over hebt. Verdeel de rucola over 2 borden. Leg in het midden wat taugé en sinaasappel neer. Snijd de eend in dunne plakken en verdeel over de borden. Garneer met hazelnoten en de dressing. Eventueel snijd je het groene gedeelte van de bosui in dunne ringen en strooi je dit over de salade. ...

Eend braden | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/eend-braden

... eend braden - Kuis de eend goed en snij de billen, vleugels en poep eraf. Kruid met peper & zout. Zet een braadpan op het vuur en smelt de boter. Bak de stukken eend aan in de braadpan gedurende een 5-tal minuten. Snij een sinaasappel in stukken en leg ze mee in ...

Jeroen Meus - Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebraden-eend-met-gekonfijte-aardappelen-en-boontjes

... Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes - Dit recept haalde Jeroen bij vier vrijgezelle boeren in het noorden van Frankrijk. Het is een heel zuiver, natuurlijk gerecht waarvoor je een tamme eend gebruikt. - Gebraden eend met gekonfijte aardappelen en boontjes ...

Wokschotel met venkel en eend | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/wokschotel-met-venkel-en-eend

... Wokschotel met venkel en eend - Verhit de olie in de wok en bak de look en chilipeper aan. Voeg eend en venkel toe. Laat alles garen. Voeg sojasaus, limoensap en honing toe en laat alles samen bakken. Voeg net voor het serveren de spinazie toe. Werk af met enkele blaadjes ...

Eend met zwarte-pepersaus

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/195/eend-met-zwarte-pepersaus

... eend met zwarte-pepersaus - Wie zegt dat wild klaarmaken moeilijk is - Maak de groenten schoon. Snij de courgette in halve plakjes en de lenteui in stukken. Laat de bamboe uitlekken. Snij de eendenborst in plakjes. Breng de bouillon aan de kook. Blancheer er kort de ...

Chings pekingeend | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/chings-pekingeend

... eend in een diepe schaal en giet de vloeistof eroverheen. Leg de eend vervolgens 3 uren in de koelkast te marineren en draai deze halverwege de tijd even om. Haal de eend uit de koelkast, dep hem droog en gooi de pekelvloeistof weg. Steek een vleeshaak in de nek en hang de eend 8 uur te drogen op een koele plaats. Vermeng basterdsuiker, zout en vijfkruidenpoeder en wrijf dit goed in de buikholte. Vul de eend met gember, sjalotten en steranijs. Sluit de buikholte met een roestvrijstalen naald. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de eend met de borst naar boven op een rooster en braad de eend 1u en een kwartier. Draai de eend halverwege de tijd om zodat hij gelijkmatig gaar wordt. Schakel de temperatuur naar 240°C. en braad de eend nog 10-15 minuten zodat het ...