Resultaten voor bouillon van duif

Gebakken duif | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gebakken-duif

... Gebakken duif - Smelt de boter in de pot, en kruid de duif goed aan. Leg de duif in de pot, voeg de kruiden toe en zet op een zacht vuurtje. Laat 3 uur garen en kijk er om het kwartier naar. Wanneer de boter te heet wordt, dan koel je ze af met koude boter. Ingrediënten ...

Ontbenen en opvullen van een duif | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ontbenen-en-opvullen-van-een-duif

... Ontbenen en opvullen van een duif - Neem een heel scherp fijn mes en snij de vleugeltjes eraf. Ga via de achterkant van de duif met het mes onder het vel langs het karkas. Snij voorzichtig al het vlees los van het karkas zonder het vel te doorboren. Hak de bouten los van ...

Duif met trio van asperges, aardappelen en mousse van koriander | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/duif-met-trio-van-asperges-aardappelen-en-mousse-van

... duif met trio van asperges, aardappelen en mousse van koriander - Gaar de aardappelen in een zoutkorst. De zoutkorst bereidt je met eiwit, water, verse rozemarijn en peperbollen. Stoom de asperges in vacuüm met een klontje goed boter. Kruid de rauwe asperges met peper ...

Duif, langzaam gegaard, erwtjes en toast van foie gras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/duif-langzaam-gegaard-erwtjes-en-toast-van-foie-gras

... st van foie gras - Verwijder poten en kop van de duif. Snijd de boutjes af. Snijd karkas doormidden. Kleur aan in boter. Giet wat bouillon van duif in vacuümzak. Gaar in vacuümzak gedurende 45 minuten met stoom op 55°. Laat portosaus met vadouvan gedurende een half uurtje trekken. Passeer door een zeef ...

Duif met girolles en groentjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/duif-met-girolles-en-groentjes

... , de sluimer erwten en het spek toe en laat 2 à 3 minuten verder stoven. Blus met water, de balsamicoazijn, de honing en voeg de bouillon toe. Laat even opkoken. Ingrediënten 4 duiven, gefileerd 100 gr girolles (dooierzwammen) 100 gr oesterzwammen 2 el gerookt spek boter 24 sluimer erwten 1 teentje look 2½ dl water 2 el balsamico azijn 1 el gevogeltebouillon platte peterselie 1 el honing ...

Recept voor duif clamart - hof van cleve style | njam!

http://www.njam.tv/recepten/duif-clamart-hof-van-cleve-style

... aanse kaas, het basilicumblad en een scheutje room bij. Roer alles goed door mekaar. Schil de raapjes en kook ze gaar in de kippenbouillon. Haal ze uit de bouillon en laat ze schrikken in ijswater. Laat de kippenbouillon verder inkoken. Roer er een klontje boter door en warm de raapjes erin op. Kruid af met peper en zout. Reinig de paddenstoelen door het uiteinde van de steeltjes te snijden en ze te borstelen. Bak ze aan in een klontje boter en kruid met peper en zout. Leg ook de blaadjes van spruitjes en de bosuitjes in de pan en stoof ze kort mee aan. Kook de veenbessen (diepvries of vers) kort op met een lepel suiker. werk af: Snijd de filets overlangs door en leg ze op een bord. Leg er een gekonfijt billetje bij. Spuit dotjes butternutcrème op het bord. Schik er de raapjes, de paddenstoelen, de blaadjes van spruitjes en de bosuitjes tussen. Werk af met wat veenbessen. Rasp er tenslotte wat verse hazelnoot over en strooi wat grof zout op de duif. Ingrediënten voor 2 personen voor de duif: 1 duif 200 ggesmolten ganzenvet 1 klontje boter grof zeezout - peper - keukenzout - olijfolie voor de garnituur: 1 pompoen (butternut) 6 kleine raapjes 100 gbospaddenstoelen (girolles) 100 gveenbessen 3 spruitjes, de blaadjes (geblancheerd) 1 groot blad basilicum 200 mlkippenbouillon 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas 1 scheutje room 1 lepel suiker peper - zout voor de afwerking: hazelnoten - grof zeezout ...

Recept voor duif met morilles en truffel | njam!

http://www.njam.tv/recepten/duif-met-morilles-en-truffel

... bereiden: Kruid de duif van binnen en buiten met peper en zout. Bak mooi goudbruin in de pan met een klontje boter. Leg nog een extra klontje boter op de duif en bak 6 minuten in de oven op 170°C, lepel er regelmatig een beetje bakvocht over. Verwijder de steeltjes van ...

Recept voor duif clamart met groene erwtjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/duif-clamart-met-groene-erwtjes

... braad de duif: Brand indien nodig de haartjes van de duif af. Kruid de binnenkant van de duif met peper en zout. Bind de billetjes op met een brideernaald en brideertouw. Houd hiervoor de billetjes loodrecht en stop de naald via het midden van de bil doorheen de duif naar ...

Duif met druiven | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/duif-met-druiven

... at al het bakvocht loskomt en je geen klonters krijgt. Blus met de wijn en laat het vocht tot de helft reduceren. Voeg de duiven, bouillon en graanmosterd toe en laat 40 minuten sudderen in de oven. Haal de druiven van hun takken en was ze. Voeg de druiven en resterende dragon toe en laat 10 minuten afgedekt sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Ingrediënten 6 duiven versgemalen peper en zout bosje bladpeterselie bosje dragon 12 dunne sneetjes spek 50 gr boter 1 el olijfolie 1 zoete ui 2 teentjes knoflook 3 stengels bleekselderij 1 el bloem 300 ml muskaatwijn 560 ml kippenbouillon 2 el grove mosterd 500 gr druiven, zonder pitten ...

Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/filet-van-duif-met-puree-van-raapjes-en-toast-met-kardemon

... Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon - Puree van raapjes: Raapjes schillen en in kleine stukjes snijden. Garen in melk en fijnmixen in de blender. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Saus: Bruine fond inkoken en confituur toevoegen. Scheutje porto ...