Resultaten voor bechamelsaus peter goossens witloof

Witloofrolletjes met gekookte ham

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/witloof-met-kaas-en-hesp

... tot het witloof mooi glazig is. Het is ook mogelijk om het witloof te stomen of te garen in de kookpan met weinig water.Maak een bechamelsaus met boter bloem melk nootmuskaat peper en zout. Warm even door om de bloemsmaak te vermijden.Doe de gemalen kaas bij de bechamelsaus en kruid indien nodig bij.Wikkel het witloof in de gekookte ham en leg in de ovenschotel.Doe de kaassaus erover met wat extra kaas en zet nog 10 minuutjes in de oven op 180°C.Lekker met aardappelpuree! ...

Recept voor bruine kippenfond van peter goossens | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bruine-kippenfond-van-peter-goossens

... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de karkassen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de groenten grof en leg de ui en wortel bij de karkassen op de bakplaat. Zet nog 20 minuten in de oven. Haal alles uit de oven en doe ...

Recept voor bruine kalfsfond van peter goossens | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bruine-kalfsfond-van-peter-goossens

... bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Leg de kalfsschenkels op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de ui en wortel erbij en bestrijk de schenkels met tomatenpuree. Plaats het geheel opnieuw 45 minuten in de oven op 180°C. Haal alles uit de ...

Witloofrolletjes in de oven met kaassaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/witloofrolletjes-in-de-oven-met-kaassaus

... zout muskaatnoot 1 klontje boter 8 sneden beenham voor de puree 800 g aardappelen peper zout muskaatnoot 150 g zure room voor de bechamelsaus 50 g boter 50 g bloem 500 ml melk 500 g gemalen Emmentaler peper zout muskaatnoot ...

Witloofcroissant | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/witloofcroissant

... een croissant te krijgen. Doe wat eigeel op het bladerdeeg en stop het in de oven op 180 graden, gedurende 15 à 20 min. Voor de bechamelsaus neem je 30 gr boter en laat die smelten in een pot. Meng 30 gr bloem bij de boter (dit is voor 1l saus). Voeg een halve liter koude melk toe en een halve liter jus van de witloof, vermengd met wat water. Voor de smaak wat te verstevigen, voeg je er wat groentebouillon aan toe. Als de saus kookt, voeg je er wat blauwe schimmelkaas aan toe (of elke kaas dat je wilt). Om je saus wat extra te binden, voeg je wat Gruyère kaas toe. Als je je saus te dik vindt, kan je er op h ...

Rundvleesspiesjes met witloof

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rundvleesspiesjes-met-witloof

... Rundvleesspiesjes met witloof - Rundvleesspiesjes met witloof - Snijd de entrecote in reepjes van 1 cm dik.Leg de biefstuk in een kom besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.Rijg het vlees op de houten spiesjes en bak het vlees aan beide zijden in een ...

Bechamelsaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bechamelsaus

... bechamelsaus - Als er een saus is die je zeker onder de knie moet hebben, dan is het wel de bechamelsaus. Deze vormt de basis van heel wat lekkere gerechten en andere sauzen. Gelukkig is bechamelsaus maken helemaal niet moeilijk.  - Maak een roux van de boter en de bloem: ...

Recepten - Witloof met ham en kaas

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Witloof_met_ham_en_kaas_1

... nuutjes. Maak een kaassaus te beginnen met de roux, voeg de melk toe en breng aan de kook. Doe ongeveer 30 g gemalen kaas bij de bechamelsaus. Maak de rolletjes met de ham en de witloof. Deze laatste laat je best wat uitlekken. Schik ze in een ovenschaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de gemalen kaas en paneermeel om een stevige korst te verkrijgen. Nu kun je hierbij ook een puree maken en ook in een ovenschotel schikken e ...

Jeroen Meus - Kaassaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kaassaus

... Kaassaus - Men neme een warme bechamelsaus als basis en voege er nog enkele extra stappen aan toe voor de allerlekkerste kaassaus.  - 0. Begin met een huisgemaakte bechamelsaus. De basisbereiding vind je hier. 1. Roer de gemalen kaas door de warme bechamelsaus. 2. ...

Bruschetta met witloof en ham

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bruschetta-met-witloof-en-ham

... Bruschetta met witloof en ham - Bruschetta met witloof en ham - Marineer de rozijnen in de balsamicoazijn.Spoel het witloof en snijd het in stukken.Stoof ze in een pan met een scheutje balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.Snijd de ciabatta in dikke sneden en ...