Resultaten voor appeltjes met veenbessen compote

Recept voor Struisvogelradicchio met veenbessen en gebakken appeltjes | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/struisvogelradicchio-met-veenbessen-en-gebakken-appeltjes/

... peper van de molen en voeg indien nodig wat suiker toe (als het te bitter blijkt).Schil de appelen en snijd ze in partjes, bak de appeltjes goudbruin in een weinig Solo.Bak de struisvogelsteaks in een weinig olie en kruid ze met peper en zout, laat ze nog even rusten onder aluminiumfolie.Verdeel de radicchio over de borden en gebruik de jus als saus. Schik de struisvogelsteaks in plakjes erbovenop en werk af met de gebakken appeltjes en wat fijngesnipperde, rauwe radicchio. Geniet van Struisvogelradicchio met veenbessen en gebakken appeltjes ...

Gin-Tonic met veenbessen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gin-tonic-met-veenbessen

... Gin-Tonic met veenbessen - Op zoek naar een lekkere cocktail of een eenvoudige aperitief om je gasten mee te verwennen? Probeer deze gin-tonic speciaal voor Kerstmis gemaakt. De verse veenbessen kan je vervangen door gedroogde veenbessen of door jeneverbesjes. Het is enkel ...

Tournedos van hert, veenbessen, knolselderpuree en portosaus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-van-hert-veenbessen-knolselderpuree-en-portosaus

... de veenbessen. Voeg rietsuiker en fijngehakte of geperste gember toe. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.  Voor de appeltjes uit de oven: snij de onderkant en bovenkant van de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Doe in een ovenschotel. Doe boter in de appel. Strooi wat bruine suiker over de appel. Steek 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.  Voor het vlees: doe wat olie en een klontje boter in de pan. Smelt. Kruid het vlees met peper en zout. Bak aan in de hete olie en bruisende boter. Schroei mooi dicht langs elke kant. Haal uit de pan en stop een viertal minuutjes in de warme oven (180°C). (De duur hangt af van de grootte en de bakwijze van het vlees.) Voor de portosaus: giet het vet uit de pan. Blus de pan met wildfond. Laat verder inkoken met een scheutje porto. Kruid met peper en zout. Serveer de puree met het vlees, appel en veenbessen. Ingrediënten Voor het vlees 4 tournedos van hert peper 2 el olijfolie zout 1 klontje boter voor de saus 200 ml wildfond 1 ...

Gebakken kwartel met raapjes en boskoopcompote | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gebakken-kwartel-met-raapjes-en-boskoopcompote

... t. Begin met de borstkant en draai ze zo steeds mooi om. Laat ze 5 minuutjes verder bakken onder een deksel. Schil ondertussen de appeltjes voor de compote. Snij in stukjes. Stoof ze gaar met vier eetlepels water.  Giet het vocht weg van de kwartels. Plaats terug op het vuur en blus met magere kippenbouillon. Schud de raapjes op en plaats terug in de oven.  Was en droog de sla. Meng met olijfolie, peper en azijn. Doe dit wel maar net voor het serveren. Klop de gare appeltjes kort tot compote met een garde. Haal de raapjes uit de oven. Leg twee kwartels op een bord. Lepel er wat saus bij. Leg er de raapjes en de compote naast. Werk af met de saus. Ingrediënten 8 kwartels 1 bot raapjes 1 ajuin 1 bot peterselie 1 kg appels olijfolie 1 krop frisà ...

Blinde vinken van everzwijn en hert, eekhoorntjesbrood, veenbessen en kroketjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/blinde-vinken-van-everzwijn-en-hert-eekhoorntjesbrood-veenbessen-en

... uitlekken op keukenpapier. Serveer de kroketjes met een blinde vink zonder touwtje, wat saus, eekhoorntjesbrood en veenbessen met appeltjes. Werk af met wat versgesneden peterselie. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Warme camembert met veenbessen | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/warme-camembert-met-veenbessen

... Warme camembert met veenbessen - Zet de hele camembert zonder deksel van de doos een zevental minuten in een rookdoos met rookpoeder, of warm in een gesloten doos langzaam op aan de rand van de grill van uitdovend haardvuur of barbecue. Parfumeer het smeulende vuur indien ...

Paasbrunch: verloren brood met Maredsous, aardbeien en veenbessen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/paasbrunch-verloren-brood-met-maredsous-aardbeien-en-veenbessen

... Paasbrunch: verloren brood met Maredsous, aardbeien en veenbessen - Wil je scoren op de paasbrunch? Serveer dan deze variatie op het verloren brood.  Klop het ei los met de melk. Wentel het brood in de melk. Bak in een beetje boter. Leg er de veenbessen en een sneetje ...

Kaiserschmarn | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kaiserschmarn

... stekelbessen in een een steelpannetje en doe er 2 eetlepels suiker over en zet op het vuur. Laat mooi indikken. Voor de gebakken appeltjes, schil een appel en snij in stukjes. Smelt een klontje boter in een pan, doe hierbij de appeltjes, rozijntjes, een eetlepel suiker en Sweet Mix Caramel. Smelt een klontje boter in een pan. Lepel een goede hoeveelheid beslag in de pan, zodat je een dikke pannenkoek krijgt. Laat bakken op een laag vuurtje. Laat dan een drietal minuten verder garen in een oven van 180°C. Haal de pann ...

Tortilla met appeltjes en speculoos | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/tortilla-met-appeltjes-en-speculoos

... Tortilla met appeltjes en speculoos - Snijd de appelen in blokjes van 1 cm. Stoof ze aan in wat boter. Voeg er de bruine suiker en wat kaneel aan toe. Schik de 4 tortilla vellen voor je. Leg er een laagje zure room, appeltjes en daarboven op de verkruimelde speculooskoekjes. ...

Yoghurt met granola en gebakken appel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/yoghurt-met-granola-en-gebakken-appeltjes

... Yoghurt met granola en gebakken appeltjes - Warme appeltjes gekarameliseerd met honing. Geef extra smaak aan de appeltjes door er kaneel bij te voegen. Dien op met yoghurt en granola voor een verrukkelijk en zacht dessert.  - Snijd de appel in partjes schillen hoeft ...