Resultaten voor alle recepten van jeroen meus roze zalm

Jeroen Meus - Ovenschotel met roze zalm en broccolistoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ovenschotel-met-roze-zalm-en-broccolistoemp

... en snuif zout toe. Laat de groenten ongeveer 10 minuten garen op een zacht vuur, onder deksel. Neem nadien het deksel weg en laat alles nog 5 minuten sudderen, zodat een deel van het kookvocht verdampt. Verwijder de laurierblaadjs, proef en kruid de stoemp met peper en zout. 5. Neem een tweede pot om de zalm te pocheren. Doe er de witte wijn en het water in, samen met laurierbled, takjes tijm, een beetje zout en een flinke snuif peper. Verwarm het mengsel en leg de zalm erin. Laat de vis een kleine 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. 6. Verhit de boter in een kleine pot en roer er de bloem doorheen. Roer met de garde tot je een roux krijgt die naar koekjes ruikt. 7. Schep de gare zalm op een bord en giet het (gezeefde) pocheervocht bij de roux. Blijf roeren met de garde tot je een gebonden saus krijgt. 8. Roer een scheut room door de saus, tot ze de ideale dikte heeft. Proef en breng ze op smaak met peper, wat zout en het sap van een halve citroen. Het beetje zuur geeft de saus een extra dimensie. 9. Pluk het rozige visvlees van de zalmmoten. Doe de vis in een kom, voeg ¾ van de saus toe en roer. Vermijd dat de vis ‘zwemt’ in de saus. Bewaar een restje voor later of om apart te serveren. 10. Schep de broccolistoemp in een ruime ovenschaal en strijk het oppervlak glad. Lepel daarbovenop de zalm met saus. Strijk opnieuw het oppervlak gla ...

Jeroen Meus - Roze zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roze-zalm-met-gebakken-bloemkool-aardappelen-en-spek

... steelstukje van een bloemkoolroos te prikken. 3. Koel de stukken bloemkool en aardappel deels af onder koud stromend water. Laat alles uitlekken en zet de aardappelen en stukken bloemkool opzij. 4. Pel de sjalot en snij ze in matig fijne stukjes. 5. Snij het stuk zwoerd van het gerookt spek. Verwijder ook restjes kraakbeen. Snij het vlees eerst in dikke plakjes en vervolgens in blokjes of reepjes van zo'n halve centimeter breed. (lardons) 6. Verhit een scheutje olijfolie in een (zeer) ruime braadpan. Bak de spekblokjes goudbruin. Voeg dan pas de snippers sjalot toe en stoof ze glazig tussen het spek. 7. Smelt een klont boter in een braadpan en voeg ook een scheutje olijfolie toe. Kruid de porties roze zalm met een snuif zout en peper van de molen. 8. Bak de porties roze zalm op de velkant in het heet braadvet. Gebruik een matig vuur zodat de vis rustig gaart tot in de kern, zonder uit te drogen. De kleur van het visvlees verbleekt, en zo ontdek je wanneer de zalm voldoende gaar is. Draai de stukken vis één keer om en een minuut later is de klus geklaard. 9. Schep de beetgare stukken aardappel en de bloemkoolroosjes in de pan met spek en sjalot. Roer ...

Jeroen Meus - Pasta alle vongole - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-alle-vongole

... Pasta alle vongole - Een onvervalste pasta alle vongole maak je à la minute klaar. In geen tijd staat er een geurige pot genot op de tafel. Gebruik wel verse venusschelpjes! - 0. Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken. 1. Snipper de sjalotten ...

Rauwe zalm met roze pompelmoes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rauwe-zalm-met-roze-pompelmoes

... Rauwe zalm met roze pompelmoes - Halveer de pompelmoes en snijd een klein plakje van de onderkant af zodat de pompelmoes mooi rechtop blijft staan. Snijd nu het vruchtvlees los. Plaats de twee pompelmoes helften in een ovenschotel. Giet een stevige scheut olijfolie ...

Bloemkoolsoep met zalm en roze peper | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/bloemkoolsoep-met-zalm-en-roze-peper

... empjes van de bloemkool voor de versiering. Versnijd de look, de bloemkool, de aardappelen, de ui en het wit van de prei en stoof alles aan in een beetje boter gedurende ongeveer 5 minuten. Bevochtig alles met het water en de PH Groentebouillon en laat 35 minuten koken. Mix tot een glad geheel en voeg er de room en de roze ...

Jeroen Meus - Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gyros-van-zalm-met-rijst-en-ijsbergsla

... Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla - Makkelijke en smakelijke Dagelijkse kost! jeroen maakt gyros van vis met kort gebakken zalm, reepjes paprika, rijst en een frisse salade. - Snipper de sjalot fijn en plet de look fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in ...

Jeroen Meus - Macaroni met zalm en groentesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/macaroni-met-zalm-en-groentesaus

... stoof ze aan in de olie, net als de fijngeperste look.Snijd de wortelen en de selder in blokjes en de champignons in vier en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look. Kruid met tijm en laurier aan toe en laat de groenten even stoven.Voeg er tot slot nog de courgette in blokjes toe en stoof ze mee aan. Voeg er een scheutje water aan toe, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan.Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.Houd een beetje van de kaas apart om af te werken en laat de rest smelten i ...

Jeroen Meus - Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-met-gemarineerde-zalm-en-citrusdrank

... Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank - Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn: een snelgemaakt citrusdrankje met een toast en in citrus gemarineerde zalm. Een zomerse variatie op de Scandinavische gravad lax. - De agrumdrank Pers de citroen, de limoen, de s ...

Jeroen Meus - Tataki van zalm met sobanoedels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tataki-van-zalm-met-sobanoedels

... Tataki van zalm met sobanoedels - Krokante groenten, kort gebakken zalm en een zalige dressing vormen de kern van deze Oosterse knaller!  - Snijd het onderste topje van de bimi en zet ze in kokend water met bicarbonaat. Doe er ook de sojabonen bij en laat ...

Jeroen Meus - Tataki van zalm met sobanoedels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tataki-van-zalm-met-sobanoedels

... Tataki van zalm met sobanoedels - Krokante groenten, kort gebakken zalm en een zalige dressing vormen de kern van deze Oosterse knaller!  - Snijd het onderste topje van de bimi en zet ze in kokend water met bicarbonaat. Doe er ook de sojabonen bij en laat ...