Resultaten voor varkensschenkel

Recept voor choucroute met varkenszuurkool en mosterd | njam!

http://www.njam.tv/recepten/choucroute-met-varkenszuurkool-en-mosterd

... bereiden: Voor de varkensbouillon: doe de varkensschenkel in een grote pot en voeg de laurierblaadjes, het venkelzaad en de jeneverbessen toe. Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met koud water zodat de varkensschenkel helemaal bedekt is. Zet de pot op het vuur en breng ...

Jeroen Meus - Varkensschenkel met Rodenbach Grand Cru, krieltjes en wortelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensschenkel-met-rodenbach-grand-cru-krieltjes-en-wortelen

... eroen. In dit gerecht gebruikt hij Rodenbach Grand Cru, een roodbruin bier dat perfect combineert met de het hoofdingrediënt varkensschenkel. De krieltjes en worteltjes worden samen als 'en cocotte' gesneden en klaargemaakt. Vergeet zeker geen flesje (of meer...) Rodenbach opzij te houden om tijdens het eten uit te schenken! - Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de varkensschenkels met peper en zout en kleur ...

Jeroen Meus - Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/erwtenrisotto-met-rookworst-en-varkensschenkel

... Erwtenrisotto met rookworst en varkensschenkel - Dit is een schitterende combinatie van winterse snert en risotto. Jeroen gebruikt erwtjes, een lekker stuk varkensschenkel waar onbeschrijfelijk veel smaak uit komt en echte rookworst om dit one pot wonder mee te bereiden. Basta! ...

Jeroen Meus - Dikke erwtensoep met varkensschenkel, spekjes en roggebroodcroutons - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/dikke-erwtensoep-met-varkensschenkel-spekjes-en-roggebroodcroutons

... Dikke erwtensoep met varkensschenkel, spekjes en roggebroodcroutons - Even een versnelling lager schakelen na de feesten en het jaar goed inzetten met een flinke portie vitamines. Dit kan niet beter dan met een grote kom lekkere soep. Erwtensoep of snert is een dikke soep die ...

Jeroen Meus - Witloofsoep met varkensschenkel en mosterd - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witloofsoep-met-varkensschenkel-en-mosterd

... Witloofsoep met varkensschenkel en mosterd - Het witloof en de varkensschenkels zorgen voor een heerlijk soepje waar elke Belg alleen maar tevreden mee kan zijn. De twee hoofdingrediënten in deze soep zijn bovendien allebei oer-Belgisch, en dus ook van topkwaliteit!  ...

Jeroen Meus - Varkensschenkel met zuurkool - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensschenkel-met-zuurkool

... al de zwoerd van het spek en snijd het in reepjes. 2. Smelt een flinke klont boter in een stoofpot met dikke bodem en kleur er de varkensschenkels in aan. Bak ze eerst op het vel en draai ze dan om. 3. Haal het vlees uit de pot. Stoof de uien glazig en doe er het spek bij. 4. Leg het vlees op de uien met spek. Giet er het bier bij. 5. Kneus de jeneverbessen in een vijzel. Doe ze met de laurier, tijm en kruidnagel bij het vlees. 6. Besmeer de boterhammen met scherpe mosterd en leg ze in de pan. Giet er bouillon (of water) bij tot het vlees onder staat en zet een deksel op de pot. 7. Laat de schenkels minstens 2 uur garen in de oven. 8. Pel en snipper de uien. Schil de appel. 9. Smelt een klont boter in een pan en stoof de uien glazig. Rasp er de appel bij en laat met het d ...

Jeroen Meus - Varkensschenkel op Luikse wijze - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensschenkel-op-luikse-wijze

... Luikse wijze - Ossobuco wordt normaal gemaakt met kalfsschenkels. Maar voor deze typisch Belgische bereiding gebruikt Jeroen varkensschenkels, bier en Luikse stroop. Alle smaken zitten erin: het zoete van de stroop en de suiker, het zuur van de azijn en het bittere van het bier. De schenkels ...

Jeroen Meus - Dikke erwtensoep - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/dikke-erwtensoep

... rechtzetten, zonder nood aan een vooraf bereide bouillon. Om de soep af te werken gebruikt Jeroen het mals gekookte vlees van een varkensschenkel, gerookt spek en een rookworst. - 0. Weeg de juiste hoeveelheid spliterwten en doe ze in een vergiet. Spoel de erwten onder stromend water. 1. Pel de uien en snij ze in grove stukken. 2. Verhit een grote stoofpot of een soepketel op een matig vuur. Smelt er een flinke klont boter in. 3. Stoof de stukken ui in de boter en maak intussen de prei en de selder schoon. Verwijder het wortelstuk en het loof van de prei en de selder. Snij de preistammen overlangs in twee. Spoel alles grondig en snij de groenten grov ...

Jeroen Meus - Snert - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/snert

... grote stukken en stoof ze mee aan. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze samen met de spliterwten toe.Doe de varkensschenkel, het gerookt spek en de kruiden bij de groenten.Schenk water in de pot tot alles onderstaat, zet er een deksel op en breng de soep aan de kook. Laat minstens twee uur koken op een zacht vuur.Schep de schenkel uit de pot en pluk het vlees van het been. Haal ook het spek, de laurier en de tijm eruit. Snijd het spek in reepjes en mix de soep.Snijd de rookworst in plakjes en doe ze samen met het vlees van de schenkel en het spek weer in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. ...

Stoofpotje van varkensschenkel, koolrabi en zoete aardappel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/stoofpotje-met-varkensvlees-en-pomme-duchesse-van-pastinaakpuree

... uidig, pittige smaken van de rucola ervaar je een echte smaakbom. Geniet!    - Verwarm de oven voor op 150°C.Dep de varkensschenkels droog en kruid met peper en zout. Wentel ze door de bloem. Bak de schenkels in boter rondom goudbruin.Snipper de sjalotten en snijd de look fijn. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij. Doe wat extra boter in de pan en bak er de sjalotten met de look in glazig.Snijd de selder in blokjes en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de sjalot. Roerbak 1 minuut verder. Blus met het bier en roer de aanbaksels los.Doe het vle ...