Resultaten voor tijm bereidingen

Jeroen Meus - Lookolie om te bewaren - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lookolie-om-te-bewaren

... fijne olijfolie over. 2. Zet de staafmixer in de kom en mix de twee ingrediënten op matige snelheid. 3. Verzamel de laurier, de tijm en de salie. Prop de kruiden door de flessenhals. Plaats de trechter en vul de fles met lookolie. 4. Geef de olie de tijd om weer helder te worden, waarbij de lookpulp naar de bodem zal zakken. 5. Bewaar de lookolie in de voorraadkast, en gebruik ze voor de meest diverse bereidingen: om te bakken, als slaolie, om toastbroodjes mee te besprenkelen,... ...

Jeroen Meus - Kippenbouillon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippenbouillon-0

... Kippenbouillon - Deze kippenbouillon is de ideale basis voor allerhande van Jeroens favoriete soepen en sauzen. Een tip: voorzie altijd een grote portie. Wat je niet meteen nodig hebt, vries je in voor latere bereidingen. - Kippenbouillon Kopieer het recept voor ...

Piperade - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/paprika/piperade

... epels olijfolie 2 uien, gesnipperd 2 groene en 2 rode paprika’s, in stukjes 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 koffielepels tijm 5 tomaten, in stukjes ½ koffielepel piment d’Espelette 4 eieren Bereiden Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de uien en de paprika's op een zacht vuurtje zonder ze te laten verkleuren. Voeg de knoflook en de tijm toe en breng op smaak met zout. Laat 15 minuten ...

Jeroen Meus - Visfumet - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/visfumet-0

... ten meestoven.Blus de pot met de witte wijn.Voeg het koude water toe en breng het aan de kook. Doe er intussen de peperbollen, de tijm, de laurier en de peterseliestengels bij. Voeg ook twee halve citroenen en de gekneusde tenen look toe. Breng de fumet aan de kook op een zacht vuur en laat alles 30 minuten pruttelen.Zeef de fumet.Deze visbouillon is de basis voor soepen en sauzen met vis en/of zeevruchten. Vries resten fumet in voor toekomstige bereidingen. ...

Gevulde eieren met tomaat, olijven of ansjovis - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/ei/gevulde-eieren/gevulde-eieren-tomaat-olijven-ansjovis

... Gevulde eieren met tomaat, olijven of ansjovis 12 stuks 0 min voorbereiden 15 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 8 waarderingen HapjeVisOverige keukens Ingrediënten 6 eieren 8 eetlepels mayonaise 2 eetlepels gesnipperde zongedroogde tomaten enkele basil ...

Jeroen Meus - Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/linzensla-met-verse-kruiden-feta-en-een-zoetzure-dressing

... olie. (Gebruik druivenpitolie die koud geperst werd, of vervang ze door fijne olijfolie.) 3. Rits de blaadjes van de takjes verse tijm en hak ze fijn. Voeg de tijm toe aan de vinaigrette en kruid naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout. 4. Meng de vinaigrette onder de afgekoelde linzen. 5. Snij de feta in dobbelsteentjes en snipper het witte en lichtgroene deel van de lente-uitjes (pijpajuintjes) fijn. 6. Snipper ook de bladpeterselie in fijne stukjes en doe hetzelfde met de blaadjes rucola. 7. Meng vlak voor het serveren de Griekse feta, de uitjes, de bladpeterselie en de rucola door de linzensla. ...

Jeroen Meus - Soep van seizoensgroenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/soep-van-seizoensgroenten

... en en schenk er dan de gezeefde blanke fond bij. Leg ook de stukken soepvlees (boelie) in de soep. 11. Maak een bouquet garni van tijm, laurier, enkele blaadjes salie en rozemarijn. Bind het kruidentuiltje samen met keukentouw en dompel het onder in de soep. 12. Voeg alvast een snuifje zout toe en wat peper van de molen. Laat de soep 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. 13. Snij het taaie hart uit de andijvie. maak de bladeren los en snij de groente in fijne reepjes. Spoel de stukjes andijvie onder stromend water en laat ze uitlekken. 14. Pluk de blaadjes van de waterkers en spoel ze voorzichtig schoon. Snij de waterkers zeer fijn. 15. Zet de andijvie en de waterkers even opzij tot de seizoensminestrone gaar is. Schep het soepvlees uit de pot en pluk het draadjesvlees los. (Let op, het vlees is gloeiend heet.) 16. Voeg de andijvie en de waterkers kort voor het serveren toe aan de soep. Laat het zachte groen even warmte opnemen. In geen tijd is het beetgaar. 17. Meng tenslotte de stukjes mager soepvlees door de seizoensminestrone. Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout. ...

Jeroen Meus - Groentebouillon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentebouillon

... Groentebouillon - Alle ingrediënten en stappen die je nodig hebt voor een smaakvol keteltje groentebouillon. Jeroen verkiest een zoutloze versie. Zout kan je later naar smaak toevoegen, afhankelijk van het gerecht waarvoor je de bouillon gebruikt. - 0. Was alle groenten ...

Fruitwater met aardbeien, komkommer en tijm

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/water-met-aardbeien-komkommer-en-tijm

... Water met aardbeien, komkommer en tijm - Heerlijk water met een smaakje! Een leuk en simpel alternatief voor een lekker drankje. - Snijd de komkommer in dunne plakjes met een dunschiller.Spoel de takjes tijm schoon.Snijd enkele aardbeien in 2.Neem een grote kan of ...

Jeroen Meus - Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/slasoep-met-pistou-pancetta-en-bladerdeegstengels-met-zaatar

... oenten grof: selder, aardappel, prei en rest van de sla en voeg ze toe aan de ui en de look.Maak een bouquet garni van laurier en tijm en voeg hem toe, gevolgd door de bouillon.Leg de dunne plakjes pancetta op een ovenplaat met bakpapier en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.Snijd het bladerdeeg in fijne repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg deze naast elkaar op een bakplaat. Kluts de dooier met een scheutje water. Strijk het mengsel over de reepjes bladerdeeg, besprenkel met za’atar. Haal de bladerdeegstengels uit de oven wanneer ze goudbruin zijn.Snijd de kernen van de sla fijn en doe ze in een kom.Laat de soep gaar koken en haal de bouquet garni eruit. Voeg de kruidenkaas en waterkers toe aan de soep en mix alles glad in de blender. Pas op met warme bereidingen te mixen, bouw langzaam op in snelheid.Kruid de soep af met wat peper en zout en werk af met ...