Resultaten voor the jane antwerp

Aan tafel met Tanja: Bietensalade van Jane Grigson

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/07/bietensalade-van-jane-grigson.html

... tte peterselie. Voor de dressing: 2 fijngehakte uien, 4 eetlepels olijfolie, 1 blikje ansjovisfilet, 2 eetlepels wijnazijn, halve theelepel Dijonmosterd, peper. Haal de schil van de gekookte aardappelen af, snij ze in plakjes en leg deze langs de rand van een grote, ondiepe schaal. Snij de bieten eveneens in plakjes en leg ze ook in de schaal langs de aardappelschijfjes. Of je legt de schijfjes biet en aardappel om en om: het is mij om het even. Voor de dressing fruit je de uien in eetlepel olijfolie. Laat ze slechts zacht worden en niet bruin. Laat de uien afkoelen en stamp ze samen met ansjovis, olijfolie, wijnazijn en peper in een vijzel fijn. Giet deze tamelijk dikke dressing over de schaal met aardappel- en bietenschijfjes. Prak nu de eieren met een vork en meng hier 1 eetlepel gehakte peterselie doorheen. Strooi het ei/peterseliemengsel over de salade heen. Groentenkookboek Auteur: jane Grigson Uitgever: Scepter - Lannoo ISBN: 9789072653192 Prijs: € 49,50 op 20.7.10 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Groenten, Hoofdgerechten, Salade, Tanja Kookt ...

Aan tafel met Tanja: "Under Construction"

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/07/under-cunstruction.html

... "Under Construction" Ja, het is hier stil. Dat heeft allemaal te maken met het feit dat www.blogger.com prachtige nieuwe profi-ogende sjablonen voor 'doe-het-zelf-ontwerpkneuzen' als ik beschikbaar stelt. Ik weet nog steeds niet welke ik wil kiezen en dat belemmerde ...

Aan tafel met Tanja: juli 2010

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010_07_01_archive.html

... "Under Construction" Ja, het is hier stil. Dat heeft allemaal te maken met het feit dat www.blogger.com prachtige nieuwe profi-ogende sjablonen voor 'doe-het-zelf-ontwerpkneuzen' als ik beschikbaar stelt. Ik weet nog steeds niet welke ik wil kiezen en dat belemmerde ...

Aan tafel met Tanja: Lof: ovenschotel met, jawel, ham en kaas

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/10/lof-ovenschotel-met-jawel-ham-en-kaas.html

... Lof: ovenschotel met, jawel, ham en kaas Grappig, ik lees net dat meneer Matisse wat moeite heeft met de traditionele lofschotel. Had ik vroeger ook last van en thuis, wanneer de lof uit de oven op tafel kwam, kreeg ik lof als rauwkostsalade. Want dat lustte ik dan ...

The Jane - Antwerpen

http://eetplezier.blogspot.be/2014/09/the-jane-antwerpen.html

... aad alle elementen voor een indrukwekkende trouwlocatie voorhanden: een leistenen trapje, prachtig gebrandschilderde ramen, een authentieke tegeltjesvloer en hoge gewelven. Hiermee houdt dan ook meteen elke gelijkenis met een op handen zijnde huwelijksverbintenis op. Ik bevind me namelijk in het recent geopende restaurant van Sergio Herman en Nick Bril: the Jane. Na een ingrijpende restauratie is de kapel getransformeerd naar een smaakvolle locatie waar gegeten kan worden. En jullie begrijpen: bij namen als Sergio Herman en Nick Bril is de uitdrukking “waar gegeten kan worden” een understatement van de eerste orde.We worden vriendelijk welkom geheten en naar onze tafel geleid. Een fijne, ruime tafel met pre ...

Desire Sergio Herman - Mara Grimm

http://eetplezier.blogspot.be/2014/10/desire-sergio-herman-mara-grimm.html

... edenken noemt Herman zelf verslavend. Het gaat verder dan het zoeken naar perfectie. Bijna dwangmatig wil hij verder. Meer volmaaktheid. Elk takje, elk kruidje moet exact de juiste plaats op het bord innemen. Ondanks zijn ster blijft hij zichzelf kwellen met twijfels. Is dit nu alles wat ik kan? Wat had er beter gekund? Hoe had het fraaier geoogd? Heeft hij de smaak wel helemaal uitgediept?Het kan bijna niet anders of enkele jaren erna kan de tweede ster in ontvangst worden genomen. Met als absoluut hoogtepunt de derde ster in 2006. Sergio zelf heeft er allemaal niet om gevraagd. Oud Sluis is ontstaan uit zijn hang naar perfectie, maar de ietwat stijve sfeer die rond een sterrenrestaurant hangt, bevalt hem niet. Waar het volgens hem om gaat is eigenheid. Een goed gerecht heeft een ziel. Als je die proeft, is het goed, wat hem betreft. Zijn enige doel is gasten in een soort van trance aan tafel te zien zitten. Op die momenten is hij op zijn best, vooral wanneer hij via de bediening positieve feedback te horen krijgt. Dan “danst hij achter de kachel”, zoals hij het zelf noemt. Toch heeft de bekende Zeeuwse nuchterheid zijn stijl mede bepaald: niet lullen, maar gewoon doen. Dat zijn gasten genieten van zijn creaties, daar gaat het allemaal om.Herman is al die jaren, althans in Nederland, wars van media-aandacht gebleven. Hij deed de dingen waarvan hij dacht dat hij ze moest doen. Zonder poeha, zonder gedoe en veelal buitenom de schijnwerpers. Geen typetje, maar een enigszins ruige Zeeuwse kerel pur sang. Inclusief tattoos, gerafelde jeans en bandjes om zijn pols. En nu dan toch dit boek. Reflecties van een topkok. Indringend, ontwapenend, ontroerend. Als je altijd al hebt willen weten wat er in het hoofd van een sterrenchef speelt, dan is dit je kans om erachter te komen. Auteur:     Mara Grimm Titel:        Desire - Sergio Herman Reflecties van een topkok Uitgever:  Minestrone ISBN:       9789490028626 Prijs:        € 24,50N.B. Ik word niet gesponsord om dit artikel te publiceren. Bovendien heb ik geen enkele commerciële connectie met de auteur of uitgever van dit boek. Ik schrijf slechts over zaken die mij persoonlijk in beroering brengen. ...