Resultaten voor tajine van lamsvlees en pittige couscous met olijfolie

Recept voor Tajine van lamsvlees en pittige couscous | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/tajine-van-lamsvlees-en-pittige-couscous/

... schenkels uit de pan en stoof vervolgens de uiringen aan in de pan tot ze mooi bruin zijn. Doe de lamsschenkels en de uien in een tajine of een kookpan met een dikke bodem waarop een deksel past, voeg water toe tot alles net onderstaat en doe er de gember, kaneel, cayenne, peterselie en een snuifje zout bij. Breng alles langzaam aan de kook, dek de pan of tajine af en zet het vuur op een laag pitje, laat alles ongeveer 1,5 à 2 uur zachtjes stoven tot het vlees botermals is. Haal de lamsschenkels uit het kookvocht, haal het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Doe het vlees weer in het kookvocht en laat het verder stoven tot de jus is ingedikt. Breng het water aan de kook met de harissa, de saffraan en de Marokkaanse kruidenmengeling. Spoel de couscous in koud water en doe hem in een bij voorkeur aardewerken kom. Overgiet de couscous met de kokende bouillon en dek goed af. Laat ongeveer 5 minuten staan en werk er met een vork of met de handen de olijfolie door waarbij je de couscous goed losroert. Geniet van tajine van lamsvlees en pittige couscous ...

Jeroen Meus - Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tajine-met-lamsvlees-abrikozen-en-couscous

... tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous - Durf je tajine gerust wat meer uit de kast te halen, want het is een geweldig kookinstrument. Deze stoofpot is voorzien van overweldigende smaken en zal gegarandeerd met open armen ontvangen worden door je geliefden. - Laat ...

Recepten - Tajine van kip met witloof

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Tajine_van_kip_met_witloof

... k de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Stoof de ui in een pan met wat olijfolie tot hij glazig is. Doe hem daarna in de tajine. Meng de knoflook, de gember, de rozijnen, het kaneelpoeder, de helft van de ras el hanout, het saffraanpoeder en een beetje olijfolie en peper. Wrijf de kippenbouten in met het kruidenm ...

Couscous met lamsvlees, courgette en aubergine - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/couscous-lamsvlees-courgette-aubergine

... couscous met lamsvlees, courgette en aubergine 4 personen 0 min voorbereiden 20 min bereiden 0 min wachten waardering7.4obv 8 waarderingen HoofdgerechtVleesMediterraan Ingrediënten 1 pak Honig couscous 300 g lamsgehakt 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook ½ ...

Tajine met rundvlees

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tajine-met-rundvlees

... tajine met rundvlees - Deze tajine met rundvlees heeft een heerlijk zoet-kruidige smaak dankzij de Oosterse kruiden en de gedroogde abrikozen en honing. Met dit stoofpotje blijf je bovendien gespaard van veel afwas. Reden genoeg om deze tajine eens klaar te maken! - ...

Marokkaanse tajine

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/marokkaanse-tajine

... Marokkaanse tajine - tajine is een klassieker uit de Marokkaanse keuken met lamsvlees en veel groenten. Met dit tajine recept maak je een kruidige stoofpot vol lekkers van bij ons.  - Snijd de ui in ringen. Schil de aardapppelen en wortelen snijd in vrij grote ...

Recept voor Tajine van lamsvlees en lentegroenten | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/tajine-van-lamsvlees-en-lentegroenten/

... et de shoarmakruiden, kaneel, peper en zout. Schep de Solo en de groenten erdoor. Voeg 3 eetlepels water toe.Zet het deksel op de tajine en laat het vlees in 45-60 minuten gaar worden op een zacht vuurtje. Schep het gerecht regelmatig om. Proef de tajine op smaak en kruid bij met zout en peper. Tip: Lekker met couscous.Vervang het lamsvlees door kalfsvlees. Laat het wel wat langer stoven. Geniet van tajine van lamsvlees en lentegroenten ...

Tajine van kip met witloof

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tajine-van-kip-met-witloof

... tajine van kip met witloof - Deze tajine van kip combineert heerlijke, oosterse kruiden met een typische groente van bij ons.  - Verwarm de oven voor op 220°C.Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.Snijd de uien in partjes. Snijd knoflook en gember ...

Jeroen Meus - Tajine van konijn met venkel, sinaasappel en groene olijven - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tajine-van-konijn-met-venkel-sinaasappel-en-groene-olijven

... tajine van konijn met venkel, sinaasappel en groene olijven - Een heerlijk geurende tajine met zacht gegaarde konijnenbouten, sinaasappel en venkel, afgewerkt met groene olijven en amandel. Fantastische smaken uit Noord-Afrika op een bord! - Kruid de konijnenbouten met ...

Tajine van lamsvlees met pruimedanten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/tajine/lamstajine/tajine-lamsvlees-pruimedanten

... ppelbloesemwater 2 eetlepels honing 2 eetlepels sesamzaad 20 g amandelsnippers Bereiden Fruit de specerijen in de olijfolie in de tajine op matig vuur. Voeg het vlees en het laurierblad toe. Schep het vlees om met de specerijen. Strooi er wat zout en peper over en giet er twee glazen water bij. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur laag. Zet het deksel op de tajine en laat de inhoud onder af en toe controleren 1 uur stoven. Giet er water bij als het vlees dreigt aan te bakken. Laat de saus als hij te dun is zonder deksel inkoken.Laat in een kom de pruimedanten 10 minuten weken in wat stoofnat van de tajine. Voeg aan de tajine de g ...