Resultaten voor rissotto

Jeroen Meus - Konijnenbouten in de oven met risotto - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijnenbouten-in-de-oven-met-risotto

... gsmelten in de risotto. Roer voorzichtig, bv. met een pannenlikker. Voeg indien nodig een beetje extra bouillon toe. 20. Proef de rissotto en kruid de rijstbereiding met een beetje zout en wat peper van de molen. 21. Schep op ieders bord een flinke schep smeuïge risotto. 22. Leg er een botermalse konijnenbout bovenop, geflankeerd door flink wat groentjes en wat saus met tomaat en porto. ...

Lamscarré met aubergine en quinoa | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/lamscarre-met-aubergine-en-quinoa

... e. Dit zorgt voor een frisse anijstoets. Voeg hierna, beetje bij beetje, de groentenbouillon aan toe, net zoals bij het maken van rissotto. Proef regelmatig van de quinoa zodat je hem niet te gaar laat worden. Het kan gerust zijn dat je hiervoor niet alle bouillon moet gebruiken of dat je er zelfs extra bouillon moet aan toevoegen. Als de quinoa klaar is, giet je deze af en spoel je de quinoa met koud water. Laat goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper. Snij de venkel in plakken van een halve centimeter en pocheer deze stukken kort in kokend water. Haal ze eruit en laat ze afkoelen in ijswater. Dep ze droog en brand ze lichtjes met de brander. Voor de kaaszalf verwarm je de room tot het kookpunt. Haal dit van het vuur en laat er 45 g geraspte kaas in oplossen. Haal dit door een zeef en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Voor het kaaskoekje rasp je de overige vaste pittige kaas en leg je dit in kleine hoopjes op een siliconemat. Bak dit ongeveer een kwartiertje in een oven van 100°C. Afhankelijk van je oven kan dit korter of langer duren. Voor de saus leng je de lamsfond aan met 200 ml water en een glas witte wijn. Laat dit samen met een paar takjes tijm, rozemarijn en een teen knoflook in een steelpannetje zachtjes inkoken zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Als je wil kan je deze saus vlak voor het opdienen ook nog monteren met koude boter. Voor het lamsvlees begin je met de lamscarré aan te bakken in een pan met olijfolie. In deze pan voeg je, net als bij de aromatenolie en de saus, citroenschil, tijm, rozemarijn en halve lookteentjes. Neem de tijd om de lamscarré aan alle kanten goed aan te bakken en voeg er wat boter aan toe, voor de smaak. Arosseer van tijd tot tijd de carré met de aromatenolie. Als de carré mooi is aangebraden, schuif je de pan in een voorverwarmde oven van 180°C. Zet ...