Resultaten voor ontbijtkoek maken

Ontbijtkoektaartje (vegetarisch kerstvoorgerecht) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/ontbijtkoektaartje-kerst-voorgerecht/

... cht) Op zoek naar een lekker vegetarisch voorgerecht voor kerst waar je niet uren voor in de keuken hoef te staan? Deze heerlijke ontbijtkoektaartjes zijn sowieso een hit! Boordevol smaak en supermakkelijk en snel te maken. Vegetarisch Voor dit gerechtje heb je ontbijtkoek nodig (kies zonodig glutenvrije ontbijtkoek). Deze ontbijtkoe ...

Zelfgemaakte peperkoek » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/zelfgemaakte-peperkoek-5-ingredienten/

... Peperkoek, ontbijtkoek in Nederland, is altijd één van mijn favorieten geweest! Toen ik hoorde dat mensen ze zelf maakte en dan nog de gezonde versie ervan, wist ik dat ik zelf ook aan het experimenteren moest slagen. En ik moet zeggen, met 5 ingrediënten, vind ik dat ...

Hachee in ragoutbakjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hachee/hachee-ragoutbakjes

... diënten 500 g hacheevlees (doorregen runderlappen) 25 g boter 250 g uien, in halve ringen 1 eetlepel bruine basterdsuiker 1 plak ontbijtkoek 1 laurierblad 5 kruidnagels 24 kleine of 8 grote ragoutbakjes Bereiden Dep het vlees droog, snijd het in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze enkele minuten mee.Str ...

Winterse wildstoofpot - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/winterse-wildstoofpot/

... daar die ons ook meteen voorzag van wat tips. Het was dan ook zijn idee om er een stoofpotje mee te maken met port, jeneverbes en ontbijtkoek. Dit zorgt voor een lekker kruidig en zoet stoofpotje wat heel goed samen gaat met wild. Haas is overigens vrij sterk van smaak dus als je daarvan houdt helemaal prima, wil je het iets minder heftig? Gebruik dan bijvoorbeeld konijn of hert. Uiteraard kun je ook 'gewoon' runderlappen, riblappen of sukadelappen gebruiken. En heb je wat knolselderij over? Maak er dan een lekker stamppotje van! Instructies Zet de pan op middelhoog vuur en giet de olie erin. Fruit de ui en voeg het vlees toe en kru ...

Reebiefstukjes met rodeportsaus, shiitake en oesterzwam - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/wild/reebiefstukjes-rodeportsaus-shiitake-oesterzwam

... ijderd en grof gesneden 100 g oesterzwam, grof gesneden voor de saus 100 ml rode port 100 ml droge rode wijn 100 ml wildfond 40 g ontbijtkoek, in kleine dobbelsteentjes 10 g bruine basterdsuiker Bereiden Kook voor de saus de rode port en de rode wijn in een steelpannetje tot de helft in. Voeg de wildbouillon en de basterdsuiker toe. Doe de ontbijtkoek erbij, roer tot de koek is opgelost en het geheel een beetje gebonden is (door de koek).Verwarm de oven voor op 180 °C.Bestrooi de reebiefstukjes met wat zout en peper. Verhit de boter in een koeken ...

De keuken van Johanna: mei 2012

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012_05_01_archive.html

... dje voor tussen de middag of om mee te nemen bij een van mijn fiets- of wandeltochten. Want niet alleen zoetigheid zoals een plak ontbijtkoek of een krentenbol geeft mij weer nieuwe energie om verder te gaan, ook een hartige versnapering voorkomt een flauwte of de welbekende 4-uur-dip. De mousse heb ik als onderlegger gebruikt en verder is de wrap gevuld met wat vandaag nog in de koelkast en op de kelderplank stond. Vele variaties zijn mogelijk. Dit is de creatie van heden.Wrap met ar ...

Gezellig ontbijten: koffiekoeken met chocolade en kaneel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gezellig-ontbijten-koffiekoeken-met-chocolade-en-kaneel

... aderdeeg liggen? Een snuifje kaneel en wat rozijntjes? Of misschien wat parelsuiker? Afgewerkt met glazuur en je hebt een lekkere ontbijtkoek! Rol het bladerdeeg uit. Wrijf in met choco. Strooi wat kaneel, rozijntjes en parelsuiker over de choco. Rol stevig op en snij in schijfjes van 1 à 2 cm. Meng een eidooier met melk. Haal de schijfjes door de melk met ei. Leg op bakpapier op een bakplaat. Bak 25 minuten in een voorverwarm ...

Zoervleisj (Limburgs stoofvlees) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/zoervleisj-limburgs-stoofvlees/

... nu de marinade toe en draai het vuur zacht. Plaats de deksel op de pan en laat minstens 4 uur sudderen. Na 4 uur verkruimel je de ontbijtkoek en voeg je deze, samen met de appelstroop toe aan het stoofvlees. Serveer bij voorkeur met frites en bijvoorbeeld rode kool! ...

De keuken van Johanna: Wrap met artisjok-basilicummousse en Parmaham

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/05/wrap-met-artisjok-basilicummousse-en.html

... dje voor tussen de middag of om mee te nemen bij een van mijn fiets- of wandeltochten. Want niet alleen zoetigheid zoals een plak ontbijtkoek of een krentenbol geeft mij weer nieuwe energie om verder te gaan, ook een hartige versnapering voorkomt een flauwte of de welbekende 4-uur-dip. De mousse heb ik als onderlegger gebruikt en verder is de wrap gevuld met wat vandaag nog in de koelkast en op de kelderplank stond. Vele variaties zijn mogelijk. Dit is de creatie van heden.Wrap met ar ...

De keuken van Johanna: Kruidkoek

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2013/05/kruidkoek.html

... leeswaren neem ik ook altijd een koek mee. Soms een voorverpakte, zoals Sultana, een mueslireep of Liga. Maar mijn voorkeur heeft ontbijtkoek die zelfs in de fabriek al voorgesneden is. Omdat het zo makkelijk te pakken en mee te nemen is. Echter, het bakken van een eigen ontbijtkoek (of kruidkoek) is eigenlijk een fluitje van een cent en o zo veel lekkerder. Waarom ik dit eigenlijk niet vaker doe? Ja, dit is een ...