Resultaten voor njam koken

Recept voor vijgen met suikerjasje | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vijgen-met-suikerjasje

... prikker (want de stroop is heet!). Plaats de vijgen op bakpapier en laat afkoelen. serveren: Serveer met nougatijs. /> (Bron: njam!-magazine november - december 2011) Ingrediënten voor 4 personen 380 gfijne suiker 200 mlwater 1 kaneelstokje 1,5 limoen, het sap 4 vijgen 4 bolletjes nougatijs ...

Recept voor bouillon van bospaddenstoelen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bouillon-van-bospaddenstoelen

... addenstoelen schoon en stoof deze even aan en schep in de soep. serveren: Serveer met toast belegd met blauwe kaas. /> (Bron: njam!-magazine november – december 2011) Ingrediënten voor 4 personen 4 sneetjes brood 50 gblauwe kaas 2 stengels selder 1 stengel prei 1 wortel 10 ggedroogde paddenstoelen 1 ui 800 mlgroentebouillon 1 laurierblad 2 takjes verse rozemarijn 5 takjes verse tijm 3 stengels bladpeterselie 250 gbospaddenstoelen 100 mldroge sherry 2 elgehakte peterselie 1 elsojasaus versgemalen zwarte peper ...

Recept voor praline van foie gras | njam!

http://www.njam.tv/recepten/praline-van-foie-gras

... ling en houd koel tot gebruik. serveren: Teken een streep chocoladecoulis op een bord en leg er enkele pralines op. /> (Bron: njam!-magazine november - december 2011) Ingrediënten voor 4 personen 200 gfoie gras 100 gnotenmengeling voor de coulis: 20 ...

Recept voor supersnelle lente-minestrone | njam!

http://www.njam.tv/recepten/supersnelle-lente-minestrone

... bereiden: Blancheer de tomaten 6 sec in een pot met kokend water. Neem de tomaten eruit en laat ze afkoelen in ijswater voor je ze schilt. Verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes. Was alle groenten. Snijd de courgettes zeer dun en de asperges en lente-ui ...

Recept voor geglaceerde radijsjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/geglaceerde-radijsjes

... bereiden: Spoel de radijsjes en laat een stukje groen zitten. Doe ze in een pan met water en zorg ervoor dat ze voor de helft onder staan. Doe er boter en suiker bij en laat koken tot het water verdampt is. werk af: Doe de eitjes erbij en breng op smaak met versgemalen ...

Recept voor kippenbouillon | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kippenbouillon

... Bereiden: Zet de kip met de  groenten op in water, voeg tijm en laurier toe. Laat ca. 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon. Kruid met peper en zout. Deze bouillon kan dienen als basis voor soep of saus. Voeg je wat fijngesneden en kort geblancheerde seizoensgroenten ...

Recept voor marmelade van sinaasappel | njam!

http://www.njam.tv/recepten/marmelade-van-sinaasappel

... Bereiden: Leg de sinaasappels in een pan met water en breng aan de kook. Laat 2 uur zachtjes koken. Laat de sinaasappels uitlekken en snijd in dunne plakjes. Hak de plakjes fijn en leg terug in de pan. Voeg het citroensap en water toe aan de fijngehakte sinaasappels. ...

Recept voor groene salade met kreeft | njam!

http://www.njam.tv/recepten/groene-salade-met-kreeft

... over. Maak met de sla een nestje in het midden van het bord. Versier met de kleine pootjes van de kreeft. (recept uit het nieuwe njam!-boek Quiches en salades) Ingrediënten voor 4 personen 1 prei 1 tak selder 1 ui 1 tlwitte peperkorrels 1 takje tijm 1 l ...

Recept voor pompoensoep | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pompoensoep

... Bereiden: Droog de plakjes ham ca. 45 min. in de oven op 50°C. Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg de pompoen, aardappel, tijm en groentenbouillon toe. Laat op zacht vuur ca. 40 min. koken. Mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveren: Serveer in een ...

Recept voor ovenschotel met pompoen, kikkererwten en spek | njam!

http://www.njam.tv/recepten/ovenschotel-met-pompoen-kikkererwten-en-spek

... Bereiden: Verwarm de boter in een kookpan, bak het spek en de ui hier kort in. Strooi er dan de kerrie overheen en laat dit nog even verder bakken. Giet er de runderbouillon bij en breng aan de kook. Doe de koolrabi in de kokende fond. Voeg na ca. 4 min. de pompoen ...