Resultaten voor madeleintjes

Madeleintjes met stevia | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/madeleintjes-met-stevia

... alle andere ingredienten toe en roer stevig door met een garde tot een glad geheel. Schep het deeg op een speciale bakplaat voor madeleintjes. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 à 15 min. Ingrediënten 100 gr patisseriebloem 100 gr sojaminarine 2 gr b ...

Madeleintjes maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/madeleintjes

... arde. Doe de boter er in blokjes bij en roer stevig door tot het deeg glad is. Doe het deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in de madeleintjes-bakvorm. Bak dit 5 minuten in de oven op 210°C, en vervolgens 6 à 7 minuten op 180°C. Ingrediënten 2 g bicarbonaat 3 eieren 10 g acaciahoning 1 vanillestokje 10 g lichtbruine suiker 135 g kristalsuiker 150 g boter 150 g bloem ...

Recept voor madeleintjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/madeleintjes

... boter erbij. Voeg het limoensap toe en schep het deeg in een spuitzak. bak af: Vul de madeleinevormpjes op met het deeg en bak de madeleintjes 20 minuten in de oven. Ingrediënten voor 12 stuks 100 gboter 100 gbloem 100 gkristalsuiker 4 gbakpoeder 2 eieren 1/4 limoen, het sap ...

Madeleintjes met abrikozen en vin santo | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/madeleintjes-met-abrikozen-en-vin-santo

... bakpoeder en een snuifje zout over de schuimige massa en klop goed door. Giet de gesmolten boter erbij en klop glad. Bestrijk een madeleintjesvorm met boter en bestuif met bloem. Vul de vormpjes met een ijsschep. Zet 8 tot 10 minuten in de oven. Haal de madeleintjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de stenen. Leg de abrikozenhelften in een bakblik. Meng de boter met de suiker en de gemalen amandelen. Vul ...

Jeroen Meus - Madeleintjes met passievruchtenslagroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/madeleintjes-met-passievruchtenslagroom

... en spuitzak en laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. Wrijf de bakvorm voor de madeleintjes in met wat arachideolie en schuif de bakvorm 5 minuten in de oven. Haal de bakvorm uit de oven. Spuit de vormpjes voor 3/4 vol met het afgekoelde beslag en bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.Doe de slagroom met de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker in een ruime kom en klop de slagroom op. Snijd de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.Schep het vruchtvlees bij de slagroom en spatel het onder de room. Haal de madeleintjes uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer ze met de slagroom met passievrucht. ...

Jeroen Meus - Madeleintjes en chocoladerotsjes met rozijnen en noten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/madeleintjes-en-chocoladerotsjes-met-rozijnen-en-noten

... madeleintjes en chocoladerotsjes met rozijnen en noten - Wat is er mooier dan een zelfgemaakt cadeautje voor Nieuwjaar? Stop deze madeleintjes en chocoladerotsjes in een zakje met een fraaie strik. Ze zijn een ideaal geschenkje voor de peter of meter bij het voorlezen van ...

Petit four met chocolade of frambozen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/petit-four-met-chocolade-frambozen

... n je suikerpot bewaren. Voeg ook een eetlepel bloemsuiker toe. Meng onder elkaar en doe in een spuitzak. Snij de zijkanten van de madeleintjes zodat je een mooie rechthoek hebt. Snij in twee en snij elk stuk doormidden. Tip: gebruik een broodmes Wrijf elke helft in met coulis. Zet op een roostertje en plaats op een diepe schotel. Spuit de roomkaas op de stukjes met coulis. Bedek met elk stukje met een tweede helft. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Plooi bakpapier tot een spuitzakje of gebruik een plastieken versie. Vul op met witte chocolade. Maak een kleine opening.  Versier elke petit four met de chocolade.   Rol de roze marsepein uit tot een zeer dun vel. Snij in fijne plakjes en dan in balkjes. Leg op elke petit four een roze balkje. Spuit er een dotje roomkaas op. Leg daarop een framboosje. Afwerking: snij de opgesteven petit fours los van het roostertje. Leg ze allemaal op een mooie plateau en serveer met de virgin mojito. Voor de cocktail: snij een limoen in stukjes. Reken een halve limoen per persoon. Doe een halve limoen en wat blaadjes munt in een glas. Doe ook een eetlepel rietsuiker in elk glas. Crush alles met een stamper tot het sap vrijkomt. Doe er ijsblokjes bij. Giet er pompelmoessap bij. Vul op met spuitwater. Werk af met takje munt en een rietje.   Ingrediënten voor de cocktail ½ limoen 1 el rietsuiker vers pompelmoessap spuitwater een ...