Resultaten voor kasteelaardappelen

Kasteelaardappelen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/kasteelaardappelen

... kasteelaardappelen - Was de aardappelen goed met lauwwarm water en snij ze de vorm van een tonnetje, de keukenterm is pommes chateau of kasteelaardappel. Kook de aardappelen gaar in groentebouillon en citroenverbena. Serveer de aardappelen als ze gaar zijn of koel ze af in ijsgekoeld ...

Jeroen Meus - Hondshaai met kappertjes, kropsla en kasteelaardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hondshaai-met-kappertjes-kropsla-en-kasteelaardappelen

... Hondshaai met kappertjes, kropsla en kasteelaardappelen - Pommes chateau of kasteelaardappelen zien eruit als kleine tonnetjes met zes kanten. Je hebt er wat meer afval aan, maar ze passen uitstekend bij een klassiek gerecht als gebakken hondshaai met kappertjessaus en ...

Recept voor waterzooi - de klassieker | njam!

http://www.njam.tv/recepten/waterzooi-de-klassieker

... at nog 40 minuten garen op een rustig vuur. Haal de kip uit de pan en houd warm. Passeer de kippenbouillon en houd apart. maak de kasteelaardappelen: Schil de aardappelen en was ze. Snijd de uiteinden eraf en snijd de aardappel in de lengte in 2 of 4 gelijke delen, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Snijd elk stuk in een tonvorm met ongeveer 6 gelijke vlakken. Kook de kasteelaardappelen gaar in kokend, gezouten water. Giet af en voeg een klontje boter toe. Breng op smaak met peterselie, peper en zout en houd warm. maak de saus: Snijd de groenten ...

Zeetong Duglèré | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zeetong-duglere

... 400 gr, in filets boter peper en zout garnalenbouillon witte wijn gestoofde prei 2 wit van prei (gekuist) 60 gr ongezouten boter kasteelaardappelen 1 kg bintjes aardappelen zout ongezouten boter 1 botje krulpeterselie witte wijnsaus 150 ml garnalenbouillon 100 ml witte wijn 20 ml Noilly Prat 200 gr Parijse champignons, fjingesneden in brunoise 2 tomaten 2 sjalotten 1 citroen 150 ml room 2 el fijngesneden krulpeterselie de gepelde garnaaltjes ...

Videorecept voor Moderne waterzooi | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/moderne-waterzooi/

... aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over. Versier met een mooi takje waterkers en dien op. Tip: Probeer ook eens met kasteelaardappelen. Schil de aardappelen zeshoekig en snij de toppen af, zodat je een soort tonnetje krijgt. Geniet van Moderne waterzooi ...

Jeroen Meus - Varkenshaasje met fondant aardappelen, gebakken witloof en mosterdroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenshaasje-met-fondant-aardappelen-gebakken-witloof-en-mosterdroom

... n voorverwarmen tot 180°C. Haal het varkenshaasje uit de koelkast en laat op temperatuur komen.Draai de aardappelen tot fijne kasteelaardappelen en snijd ze in twee. Schik de aardappelen met een vlakke kant naar beneden in een pan en leg het spek er tussen.Snijd de look in twee en voeg deze samen met enkele takjes tijm, enkele takjes rozemarijn en een blokje boter tussen de aardappelen.Zet de aardappelen net onder water, voeg een snuif zout toe en zet de pan op een hoog vuur.Draai het vuur lager zodra het water kookt en ...

Jeroen Meus - Pladijs 'Clamart' met gekookte aardappelen en dijonnaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pladijs-clamart-met-gekookte-aardappelen-en-dijonnaise

... is heerlijk bij een stukje gebakken pladijs en lekkere pommes chateau. - Schil de aardappelen en snijd er zes zijden aan zodat je kasteelaardappelen krijgt. Kook ze gaar in een kookpot met gezouten water.Voor de dijonnaise, doe de eierdooiers met een scheut witte wijn in een st ...

Jeroen Meus - Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeebarbeel-met-fijne-groentjes-botersaus-en-grijze-garnalen

... e kost! Jeroen serveert gebakken zeebarbeel in een rijke botersaus op basis van garnalen met fijne gestoofde groentjes, klassieke kasteelaardappelen en handgepelde grijze garnalen. - Bereiding saus Pel de grijze garnalen en hou de pantsers even apart. De grijze garnalen houdenwe apart voor de afwerking.Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.Pel, snijd en stoof de ui aan in boter. Voeg de pant ...

Gentse Waterzooi en een frisco | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gentse-waterzooi-en-een-frisco

... et het vuur lager en laat 30 minuten sudderen. Maak ondertussen de garnituren voor de waterzooi. Begin met de pommes châteaux of kasteelaardappelen. Schil hiervoor de aardappelen. Snij ze in tonvorm of achtvormig. Stoom ze gaar in 20 minuten, afhankelijk van de grootte. Snij het wit van prei in stukjes van 5 cm, daarna in sneetjes en tenslotte in fijne balkjes (=julienne). Schil de wortelen en de selder. Snij ook deze in julienne. Haal ondertussen de kip uit de bouillon. Zeef de bouillon. Maak de roux. Smelt de boter. Voeg de bloem toe. Roer droog tot het naar koekjes ruikt. Zet van het vuur en voeg een scheut bouillon toe. Roer tot er geen klonters meer zijn. Voeg langzaam ...

Griet met dijonaise-saus, champignons en spinazie

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gepocheerde-griet-met-dijonaisesaus-en-jonge-spinazie

... Vul ofwel een sifon met 2 gasbommetjes en houd lauw of lepel de saus op tijdens het serveren.Schil de aardappelen en vorm ze tot kasteelaardappelen. Kook ze in water met zout.Was en kuis de spinazie. Laat uitlekken of zwier droog. Stoof de spinazieblaadjes met een teentje look en olijfolie in een pan en kruid met peper en zout.Gaar de griet 8 min. in een stoomoven op 70°C met peper en zout. Laat het vel eraan. Een alternatief is om de griet te pocheren in kippenbouillon in een braadpan die groot genoeg is zodat de vis er volledig in past. Voeg een flink stuk boter een scheutje witte wijn een fijngesnipperde sjalot tijm en laurier toe. Pocheer de vis 8 minuten. Opgelet: de bouillon mag absoluut niet koken.Leg de vis op het bord en rol het vel naar achteren. Maak een quenelle van de duxelle en draai de spinazie op een vleesvork. Lepel de saus errond en werk af met de gemarineerde mosterdzaadjes en winterpostelein.  Recept Bart Tastenhoye ...