Resultaten voor gentse vlaai

Oost-Vlaamse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/560/oost-vlaamse-vlaai-560

... Oost-Vlaamse vlaai - Elke regio heeft zo zijn eigen vlaai, geniet van deze Oost-Vlaamse versie - Verkruimel de honingkoek en de beschuiten. Verwarm de oven voor op 175°C. Vermeng de verkruimelde honingkoek en beschuit samen in een pan en doe er ook de suiker ...

Recepten - Gentse paardenlookworst met courgette

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gentse_paardenlookworst_met_courgette

... Bereidingswijze Snijd de courgette in blokjes. Bak ze kort in boter. Snijd tomatenvlees in blokjes. Bak ze kort in boter. Snijd de gentse paardenlookworst in sneetjes.  Bak ze in boter. Samen opdienen, op smaak gebracht met verse basilicumblaadjes en naar wens blokjes ...

Limburgse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/561/limburgse-vlaai

... Limburgse vlaai - Een typisch Limburgs dessert: vlaai met abrikozen - Verwarm de oven voor op 190°C. Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de lauwe melk en giet het papje erin. Kneed er meteen wat bloem door. Voeg er de suiker ...

Brusselse vlaai

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/562/brusselse-vlaai

... Brusselse vlaai - Recept voor Brusselse vlaai: heerlijk met die kriekjes - Verwarm de oven voor op 190°C. Zeef de bloem, maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de melk en giet het papje erin. Kneed er wat bloem door. Voeg de suiker en de boter ...

Gentse waterzooi

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gentse-waterzooi

... gentse waterzooi - gentse waterzooi is een klassieker uit de Belgische keuken waar we trots op mogen zijn. Met dit recept maak je een lekker stoofpotje van kip, wortel, prei en selder. - Doe de kip in een pan. Prik de kruidnagel in de ui en leg de ui in de pan. Doe ...

Jeroen Meus - Aalsterse vlaaien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aalsterse-vlaaien

... Aalsterse vlaaien - Jeroen maakt speciaal voor Len een echte Aalsterse vlaai klaar.Voor de vlaai heb je mastellen nodig, een typisch streekproduct uit Aalst. Traditioneel maken ze daar ‘gestreken mastellen’ door de sandwiches open te snijden en er boter en ...

Uit de keuken van Levine: Tijd voor appelvlaai

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2010/03/tijd-voor-appelvlaai.html

... Tijd voor appelvlaai Mijn dag stond vandaag in het teken van artsen, onderzoeken, een grote naald en uitslagen. Een vervelende dag, maar gelukkig met een goede afloop. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Eenmaal weer thuis ben ik de keuken ingedoken om iets lekkers te ...

Gentse waterzooi | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gentse-waterzooi

... gentse waterzooi - Zet de pot op het vuur en doe er water in. Wanneer dit kookt doe je er de kip bij. Snij alle groenten in grote stukken en doe ze erbij. Voeg de aardappel er pas de laatste 10 minuten aan toe. Laat 45 minuten opkoken. Doe de room en de eieren samen ...

Aalsterse vlaai | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/aalsterse-vlaai

... Aalsterse vlaai - Verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom. Voeg de suiker en de melk toe. Laat dit even weken en roer dan goed door met een garde. Zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin. Roer heel goed door tot er een binding ontstaat. Doe ...

Klassieke Gentse stoverij

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/klassieke-gentse-stoverij

... Klassieke gentse stoverij - gentse stoverij smaakt pittig en kruidig en verschilt zo van andere stoverijen. Om deze smaak in het stoofvlees te bekomen wordt er donkere mosterd en kriekenbier gebruikt.  - Stoof de gesnipperde uien aan in een kookpot.Verhit daarnaast ...