Resultaten voor gebakken vis met witlooftaartje

Witlooftaartje met Parijse champignons | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/witlooftaartje-met-parijse-champignons

... karameliseerde witloofblaadjes rondom rond, in het midden van de vorm, zodat de buitenkanten over het kommetje hangen. Vul met de gebakken champignons en stukjes witloof, vouw de blaadjes toe en draai om zoals een taart. Snij wat fijne julienne van het rode, rauwe witloof en leg op het taartje als afwerking. Dresseer met de botersaus. Ingrediënten 10 stronken witloof 500 gr Parijse champignons 1 sjalot 3 tenen look olijfolie bieslook croutons Afwerking 1 stronk roodlof (rood witloof) 1 stronk witloof Botersaus Xeres-azijn room tijm (blaadjes) 250 gr boter ...

Recepten - Brussels witlooftaartje

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Brussels_witlooftaartje

... Bereidingswijze Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork. Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij. Mix ...

Jeroen Meus - Snoekbaars, een witlooftaartje en dijonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/snoekbaars-een-witlooftaartje-en-dijonaise

... ende ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Controleer zeker dat de bodem van de taartjes voldoende goed gebakken is. Verwijder de linzen na de eerste bakbeurt en haal de kuipjes voorzichtig uit hun bakvorm. Hou de kleine taartbodems even aan de kant.Smelt een klont boter in een ruime pan, op een matig vuur. Snij eerst het onderste stukje van elke stronk witloof en snij vervolgens elke stronk overlangs in twee. Snij de halve stronkjes in grove stukken en stoof ze in de bruisende boter.Kruid het witloof met wat versgeraspte muskaatnoot, peper van de molen en een snuifje zout. Roer regelmatig even. Laat het witloof een kleine 10 minuten stoven en lichtjes bakken op een zacht vuur. Neem de pan nadien van het vuur.Verwarm de oven voor op 160°C. Schep het gestoofde witloof in de bladerdeeggebakjes. Ze mogen royaal gevuld zijn. Besteed een beetje aandacht aan de presentatie en vermijd dat er stukjes witloof over de randen van de koekjes liggen. Bak de taartjes nog zo’n 15 minuten in de oven op 160°C. De vis bakken Controleer de snoekbaarsfilets. Strijk met je vinger van de staartzijde richting de kop. Gebruik een pincet om eventuele graatjes uit het visvlees te trekken.Kruid de filets met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.Smelt een klontje boter in een braadpan. Leg de visfilets op de velkant in de bruisende boter. Druk de stukjes vis even aan met behulp van een spatel. Zo krullen ze niet op.Zet het vuur lager na een dikke minuut en laat de snoekbaars nog zo’n 8 tot 10 minuten heel rustig bakken. Schep tussendoor wat heet braadvet over de vis, maar draai ze niet om. Controleer sowieso de gaarheid, want de baktijd i ...

Jeroen Meus - Kerstmenu: snoekbaars, een witlooftaartje en dijonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kerstmenu-snoekbaars-een-witlooftaartje-en-dijonaise

... e ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Controleer zeker dat de bodem van de taartjes voldoende goed gebakken is. 8. Verwijder de linzen na de eerste bakbeurt en haal de kuipjes voorzichtig uit hun bakvorm. Hou de kleine taartbodems even aan de kant. 9. Smelt een klont boter in een ruime pan, op een matig vuur. 10. Snij eerst het onderste stukje van elke stronk witloof en snij vervolgens elke stronk overlangs in twee. Snij de halve stronkjes in grove stukken en stoof ze in de bruisende boter. 11. Kruid het witloof met wat versgeraspte muskaatnoot, peper van de molen en een snuifje zout. Roer regelmatig even. Laat het witloof een kleine 10 minuten stoven en lichtjes bakken op een zacht vuur. Neem de pan nadien van het vuur. 12. Verwarm de oven voor op 160°C. 13. Schep het gestoofde witloof in de bladerdeeggebakjes. Ze mogen royaal gevuld zijn. 14. Besteed een beetje aandacht aan de presentatie en vermijd dat er stukjes witloof over de randen van de koekjes liggen. 15. Bak de taartjes nog zo’n 15 minuten in de oven op 160°C. 16. Controleer de snoekbaarsfilets. Strijk met je vinger van de staartzijde richting de kop. Gebruik een pincet om eventuele graatjes uit het visvlees te trekken. 17. Kruid de filets met een beetje peper van de molen en een snuifje zout. 18. Smelt een klontje boter in een braadpan. Leg de visfilets op de velkant in de bruisende boter. Druk de stukjes vis even aan met behulp van een spatel. Zo krullen ze niet op. 19. Zet het vuur lager na een dikke minuut en laat de snoekbaars nog zo’n 8 tot 10 minuten heel rustig bakken. Schep tussendoor wat heet braadvet over de vis, maar draai ze niet om. Controleer sowieso de gaa ...

Jeroen Meus - Witlooftaartjes met blauwe kaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witlooftaartjes-met-blauwe-kaas

... vulling en bak ze ‘blind’ in de hete oven, gedurende 30 minuten. Controleer zeker dat de bodem van de taartjes voldoende goed gebakken is.De vulling Smelt een klont boter in een ruime pan op een matig vuur.Snijd eerst het onderste stukje van elke stronk witloof en snijd vervolgens elke stronk overlangs in twee. Snijd de halve stronkjes in grove reepjes en stoof ze in de bruisende boter.Kruid het witloof met nootmuskaat, peper en zout. Bevochtig met de sherryazijn. Voeg eventueel wat suiker toe voor een zoete toets.Afwerken en serveren Was de waterkers en laat uitlekken in een vergiet.Neem de taartjes uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Haal de kuipjes voorzichtig uit hun bakvorm.Plaats een taartje op ieders bord en vul het met gebakken witloof.Leg een toefje waterkers op elk taartje en brokkel er wat blauwe kaas over.Werk elk witlooftaartje af met een likje olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en grof zout. ...

Cambridge recepten: Gebakken kabeljauw met snijbonen...

http://cambridgerecepten.blogspot.be/2010/03/gebakken-kabeljauw-met-snijbonen.html

... gebakken kabeljauw met snijbonen... 150 g in weinig olie/boter gebakken kabeljauw 250 g snijbonen Sausje van 2 eetl halvanaise, 1 theel mosterd, dille, bieslook en/of peterselie Samen:367 kcal, 14 g koolh 03:46 | Labels: Eetweek, Gezond eten, vis | You can leave a response ...

Bloedworst met gebakken appeltjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bloedworst-met-gebakken-appeltjes

... Bloedworst met gebakken appeltjes - Bloedworst met gebakken appelen is een klassieke combinatie. En terecht! Deze twee vormen het perfecte duo. - Schil de appelen verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bak ze in boter met een scheutje witte ...

Gebakken cajunaardappelen met kip

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebakken-cajunaardappelen-met-kip

... gebakken cajunaardappelen met kip - gebakken cajunaardappelen met kip - Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes.Snijd de kipfilets in blokjes.Pel de rode ui en snijd in ringen.Leg de aardappelen de kippenblokjes de ui en de babymaïs op een grote bakplaat. Meng ...

Jeroen Meus - Braadworst met gebakken uienpuree en broccoli - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/braadworst-met-gebakken-uienpuree-en-broccoli

... Braadworst met gebakken uienpuree en broccoli - Puree met gebakken ui en mosterd, gekookte broccoli en daar een knapperige braadworst bij. Dit is bijna fastfood, zo snel kan je met deze simpele, kraakverse ingrediënten iets lekkers op tafel toveren. - Schil de aa ...

Eetplezier: Gebakken rogvleugel

http://eetplezier.blogspot.be/2012/06/gebakken-rogvleugel.html

... gebakken rogvleugel Op het menu van gisterenavond: gebakken rogvleugel. Vanwege hun reuze-formaat pasten ze bijna niet in de pan. Erg dik ook, wel 5 à 6 cm. Door echter regelmatig te bedruipen met schuimende boter, werden deze fijne stukken vis heerlijk mals. Erbij ...