Resultaten voor eenden maagjes

Wilde eend met peer en vijgen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/wilde-eend-met-peer-en-vijgen

... Wilde eend met peer en vijgen - Scheid de billetjes van de eenden. Bak de eendenborsten op de karkas mooi bruin . Bak verder op een licht vuurtje gedurende 10 à 15’ onder deksel. Cutter grof zout met korianderbollen, peperbollen, rozemarijn, tijm , laurier en look. ...

Aan tafel met Tanja: Salade met gekonfijte eendenmaagjes

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/08/salade-met-gekonfijte-eendenmaagjes.html

... Salade met gekonfijte eendenmaagjes Ik had notabene op de Albert Cuypmarkt blikken gésiers de canard op de kop getikt en die lachten me al een weekje vrolijk toe. Zondagmorgen wist ik nog niet dat ik die avond mee-eter vriend Bart aan tafel zou hebben, die ik die dag ...

Recept voor wilde eend met gebraiseerd witloof en schorseneren | njam!

http://www.njam.tv/recepten/wilde-eend-met-gebraiseerd-witloof-en-schorseneren

... djes uit de plakken pompoen met een uitsteekvorm. Stoof ze gaar in een pan met boter, water, zout en een snuifje suiker. Kruid de eenden met peper en zout en bak ze rondom aan. Laat ze nog ongeveer 10 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze nog even rusten. Haal de eenden dan uit de pan, verwijder het overtollige vet en roer de bakresten los met de wildfond. Zeef de jus en laat die inkoken. Bak de witloofstronkjes in boter en snijd ze in drie stukken. Laat de room tot de helft inkoken, kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Voeg de uitgelekte schorseneren toe en breng op smaak. Snijd van de laatste schoongeboende schorseneer linten af met een dunschiller en frituur die in hete olie. werk af: Verwijder het vel van de eenden en snijd he ...

Recept voor Eend met sinaasappelsaus en sechuanpeper | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/eend-met-sinaasappelsaus-en-sechuanpeper/

... stijd: 50 min Moeilijkheid: Gemiddelde moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 2 eenden Toevoegen 100 g Solo Toevoegen zout Toevoegen peper van de molen Toevoegen 2 eetlepels Mandarine Napoléon Toevoegen 1 sinaasappel Toevoe ...

Salade van eendenmaagjes, spekjes en frambozenazijn | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/salade-van-eendenmaagjes-spekjes-en-frambozenazijn

... Salade van eendenmaagjes, spekjes en frambozenazijn - Sofie probeert haar gast ook altijd te overtuigen met iets dat hij of zij niet lust. Stany houdt niet van orgaanvlees. Kan Sofie hem toch overtuigen met een heerlijk frisse salade met gebakken eendenmaagjes, krieltjes ...

dankbare dinsdag

http://marloeskreatief.blogspot.be/2015/10/dankbare-dinsdag_27.html

... ed bij .dus ja ik blijf nog even doorgaan ....ik liep net door de polder en daar vlogen weer een groep ganzen ,het plaatje is van eenden ook die zitten daar met grotegroepen.Ik vind het altijd indrukwekkend mooi, maar ook de kleintjes komen weer lekker in de tuin.Soms is het net een vogeltjes film, maar nooit saai, ja hoor ze komen weer allemaal.Fijne dankbare dinsdag ...

Wilde eend met vlierbessen | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/wilde-eend-met-vlierbessen/

... je te vroeg voor hert, en gems is in onze contreien helemaal nooit te koop. Maar bijna onopgemerkt is het seizoen van de wilde eenden begonnen, net als dat van de vlierbessen, die mooi de plek van de sleepruimen kunnen innemen. Wel zelf even verzamelen in het stadspark of de tuin. Doe de vlierbessen in een pannetje met een bodempje water en breng ze aan de kook. Laat kapot koken en haal dan alles door een zeef. Zout de eendenboutjes en bak ze zachtjes in een klont boter, onder een deksel gedurende 10 minuten. Draai af en toe om. Giet er een pollepel van het vlierbessensap en de fond bij, voeg de tijm toe en laat heel zachtjes een kwartier verder prutten zonder deksel, zodat het indikt. Zout de eendenborsten en bak ze kort in nieuwe boter, een minuut of 4. Houd ze warm in aluminiumfolie. Breng de saus bij de boutjes op smaak met zout en peper en klop er van het vuur af nog een klont boter door. Ai, geen ruimte meer voor het garnituur: gebakken spinazie en, uiteraard, stevig brood. Voor 4 personen: 3 handenvol vlierbessen boutjes en borsten van 2 wilde eenden 3 klonten boter 1/2 dl kalfsfond 1 takje tijm erbij: gebakken spinazie ...

Jeroen Meus - Kalkoen ‘fine champagne’ met verse kroketten en wintergroenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoen-fine-champagne-met-verse-kroketten-en-wintergroenten

... eenbessen, wintergroenten en zelfgemaakte kroketten bij. Vrolijk kerstfeest! - Kalkoen Verwarm de oven voor tot 220 °C.Smelt het eenden- of ganzenvet in een kleine pan op het vuur.Stop een klont boter in de kalkoen en kruid de binnenkant met zout en grofgemalen peper.Bind de kalkoen op met opbindelastiek. Ga van voor naar achter langs de vleugels, tussen de billen en dan rond de poten. Leg hem in een grote ovenschaal.Bestrijk de hele kalkoen met gesmolten eenden- of ganzenvet. Kruid hem met peper en zout.Bak de kalkoen 45 minute ...

Ridgeback Vansha cabernet sauvignon/merlot 2008 | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/ridgeback-vansha-cabernet-sauvignonmerlot-2008/

... perges horen erbij, aardbeien natuurlijk, schorseneren, truffels als bruin het kan trekken. En eind augustus zijn er weer wilde eenden. In het Volkskrant Weekendmenu dit keer wilde eend met gember en een puree met sesamolie, net effetjes anders dan anders dus. En bij die eend bedacht ik een rode Zuid-Afrikaanse wijn van niveau, die toch niet meer dan 7,50 kost. Waarom Een volle, ronde, kruige wijn moeten we hebben ...

Aardappelen met rozemarijn uit de oven van Jamie Oliver - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/aardappelen/oven/jamie-oliver-aardappelen-rozemarijn-oven

... hFrans Ingrediënten 600 g nieuwe aardappelen, in blokjes van 2½ cm 1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes olijfolie, of eenden- of ganzenvet 5 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen Bereiden Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zij ...