Resultaten voor zarzuela njam

Jeroen Meus - Zuiderse vissoep met zeewolf - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zuiderse-vissoep-met-zeewolf

... met zeewolf - Op de laatste dag van het seizoen kookt Jeroen buiten en nodigt hij de buren uit. Hij maakt een zuiderse vissoep of zarzuela klaar die alle smaken van zon en vakantie in zich heeft. Jeroen bakt de gamba’s in hun pantser zodat ze hun smaak afgeven. Dan maakt hij de vis ...

Zarzuela | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zarzuela

... zarzuela - Zet een hoge stoofpan op een hoog vuur en warm de olijfolie op. Snij de ajuin en paprika in grote ringen of stukken en leg in de pan. Snij de tomaten in grote stukken en doe ze mee in de pan. Snij de look in fijne schijfjes en voeg toe. Doe de tijm en laurier ...

Sas Kookt!: Zarzuela

http://saskookt.blogspot.be/2010/09/zarzuela.html

... rode chili, zonder zaadjes en in plakjes (ik nam 1 peper voor de dubbele portie en vond dat pikant genoeg)1 dl witte wijn Voor de zarzuela:500 g pijlinktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden500 g stevige vis (ik nam de helft kabeljauwfilet en de helft zwaardvis, maar de kabeljauw viel wel wat uit elkaar bij het bakken)8 scampi's of gamba's, gepeld (in nam grote tijgergarnalen uit de diepvries)een beetje bloem (ik gebruikte glutenvrije bloem van Schär)olijfolie2 uien, gehakt1 blik tomatenblokjesbeetje droge sherrybeetje whisky, brandy of rum (ik gebruikte whisky)2 blaadjes laurier1 tl saffraan (vond ik te veel, ik gebruikte 4 capsules voor de dubbele portie)2 tenen look10 geroosterde amandelen (ik gebruikte amandelschilfers die ik even geroosterd had in een pan met anti-aanbaklaag)2 beschuiten (ik gebruikte 6 glutenvrije beschuiten van Schär voor de dubbele portie)zout en cayennepepergehakte bladpeterselie (had ik gekocht, maar ben ik er vergeten bij doen, niemand heeft het gemerkt :))partjes citroen (idem als de peterselie, zou er wel lekker bij geweest zijn)Fruit voor de mosselfumet de uit, chili en look een paar minuten in olijfolie in een grote kookpot.Voeg de mosselen toe, verhoog het vuur en giet de witte wijn bij de mosselen.La ...

Sas Kookt!: Rog met kappertjes

http://saskookt.blogspot.be/2010/09/rog-met-kappertjes.html

... Rog met kappertjes Tot voor kort (tot voor mijn zarzuela van enkele weken geleden dus), was ik qua vis nog niet verder geraakt dan zalm en scampi's. Ohja, en ook eens ergens een gebakken kabeljauwfiletje ofzo. Tot vorige vrijdag dus. Ik liep langs de viswinkel in de buurt ...

Recept voor vijgen met suikerjasje | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vijgen-met-suikerjasje

... bereiden: Warm de suiker, water, limoensap en kaneelstokje op medium warmte tot de suiker is opgelost en begint te bruinen. Haal van het vuur en dop de vijgen erin. Doe dit met behulp van een vork of prikker (want de stroop is heet!). Plaats de vijgen op bakpapier en laat ...

Recept voor praline van foie gras | njam!

http://www.njam.tv/recepten/praline-van-foie-gras

... bereiden: Maak eerst de chocoladecoulis. Breng de bouillon en porto aan de kook en reduceer tot de helft. Voeg de chocolade toe en roer tot alle chocolade is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Hak de noten fijn en rooster in een steelpan. Maak met behulp van ...

Zarzuela: Spaanse vissoep met schaaldieren en vis | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/zarzuela-spaanse-vissoep-met-schaaldieren-en-vis

... Bereiding  Snij de uien fijn. Net zoals de venkel, gele paprika’s, tomaten en look. Vet je pan in met olijfolie (8-tal eetlepels). Verhit de pan. Fruit de look en ui. Blijf roeren zodat de look niet aanbakt.  Voeg 4 laurierblaadjes, tijm en saffraan toe. Voeg de venkel ...

Recept voor violetsiroop | njam!

http://www.njam.tv/recepten/violetsiroop

... bereiden: Verwarm het water met de snoepjes op een zacht vuur en roer tot een siroop. Laat afkoelen en bewaar in een fles met dop op kamertemperatuur. Ingrediënten 1 kgvioletsnoepjes 500 mlwater ...

Recept voor black russian | njam!

http://www.njam.tv/recepten/black-russian

... Bereiden: Vul het glas met ijsblokjes. Doe de Kahlua en wodka erbij en roer goed door. Ingrediënten 4 clKahlua 4 clwodka ijsblokjes soort glas: tumbler ...

Recept voor straffe koffie: white russian | njam!

http://www.njam.tv/recepten/straffe-koffie-white-russian

... bereiden: Vul het glas met enkele ijsblokjes. Doe de vodka en koffielikeur erbij en roer om. werk af: Top de cocktail af met room. Ingrediënten 4 clvodka 3 clkoffiuelikeur (Kahlua) ijsblokjes extra: tumbler, cocktaillepel ...