Resultaten voor witte vis in papillot met kruidenkaas jeroen meus
Papillot van witte vis | VTM Koken
https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/papillot-van-witte-vis
... papillot van witte vis - Kruid de vis met peper en zout. Snij de groenten en aardappelen in fijne reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Vouw een enveloppe van zilverpapier. Leg de groenten in de papillot, leg de vis erbovenop en voeg de witte wijn en de visbouillon toe. ...
Jeroen Meus - Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-gerookte-zalm-venkel-en-kruidenkaas
... otten. 3. Snijd de venkelknollen fijn en doe ze bij de sjalotten. Laat ze even mee stoven. 4. Deglaceer de groenten met Ricard en witte wijn. Doe de tijm en laurier bij de groenten. Laat het vocht volledig inkoken. 5. Kook intussen de macaroni gaar in gezouten water. 6. Doe de room en de kruidenkaas bij de groenten. Kruid met peper, zout en steranijs. Laat verder garen onder deksel. 7. Snipper de dille. 8. Doe een lepel van het kookvocht van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en roer hem door de saus. 9. Haal de tijm, laurier en steranijs uit de pasta. 10. Snijd de zalm in reepjes. 11. Werk de pasta af me ...
Jeroen Meus - Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schartong-met-boschampignons-kruidenkaas-en-pasta
... e sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen.Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe.Blus de dooierzwammen met witte wijn en laat helemaal droogkoken.Kook de pasta gaar in gezouten water.Smelt een klontje boter in een pan.Kruid de schartongfilets op de velkant met peper en zout. Bak ze op de viskant in de boter. Draai de filets net voor het serveren nog even om, dan zijn ze perfect gebakken.Meng de kruidenkaas onder de paddenstoelen. Breng verder op smaak met peper en zout.Giet de pasta af en laat even afkoelen.Serveer de pasta met de schartong en een flinke schep champignonsaus. Werk af met snippers bieslook en een partje citroen. ...
Jeroen Meus - Slasoep met komkommer, kruidenkaas en gerookte heilbot - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/slasoep-met-komkommer-kruidenkaas-en-gerookte-heilbot
... Slasoep met komkommer, kruidenkaas en gerookte heilbot - Als we aan sla denken, stellen we ons een frisse salade voor bij de frietjes of als een volwaardig gerecht. Deze keer zetten we de sla in de spotlight met deze overheerlijke slasoep met komkommer en een ...
Papillot van vongole, witte wijn, aubergine en look | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/papillot-van-vongole-witte-wijn-aubergine-en-look
... papillot van vongole, witte wijn, aubergine en look - Een maaltijd bereiden in papillot is heel eenvoudig en bovendien kan je dit op voorhand al klaarmaken. Je hoeft het enkel in de oven of op de barbecue te leggen net voor serveren. Perfect als hapje, voorgerecht of ...
Jeroen Meus - Broccolisoep met kruidenkaas en ham - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broccolisoep-met-kruidenkaas-en-ham
... Broccolisoep met kruidenkaas en ham - Broccoli is veelzijdig en zeer gezond. Combineer ze met kruidenkaas en blokjes ham en je krijgt een stevige en smakelijke soep voor bij de boterham, de lunch of zomaar tussendoor. - 0. Versnij de prei grof. Gebruik ook gerust een ...
Jeroen Meus - Amandelbrood met verse kruidenkaas, gerookte zalm en spinazie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/amandelbrood-met-verse-kruidenkaas-gerookte-zalm-en-spinazie
... Amandelbrood met verse kruidenkaas, gerookte zalm en spinazie - Een snee vers gebakken brood met huisgemaakte kruidenkaas, gerookte zalm en een fris slaatje met jonge spinazie. Dat zijn de ingrediënten voor een lichte en smaakvolle lunch. - Laat de gist oplossen ...
Jeroen Meus - Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-gebakken-knolselder-champignons-en-kruidenkaas
... Pasta met gebakken knolselder, champignons en kruidenkaas - jeroen gebruikt spaghetti afkomstig uit Gragnano, een streek onder Pompei in de provincie Napels. De spaghetti wordt gemaakt en gevormd door een bronzen, ruwe metaalsoort die de pasta eveneens een ruwe ...
Jeroen Meus - Paprikasoep met kruidenkaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/paprikasoep-met-kruidenkaas
... d een verse portie. 1. Pel de uien en snij ze grof. 2. Halveer de paprika’s en snij er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snij de groente grof. 3. Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur. Stoof de stukken ui en paprika in de hete boter, tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig in de pot. 4. Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe. Roer alles om en schenk er (naar keuze) wat witte wijn bij. Laat alles even pruttelen. 5. Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en (indien beschikbaar) peterseliestelen. Bind alles samen met een eindje keukentouw. 6. Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten. Laat alles pruttelen op een zacht vuur, gedurende 20 à 30 minuten. 7. Ha ...
Jeroen Meus - Konijnfilets met spekvinaigrette en groenten in papillot - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijnfilets-met-spekvinaigrette-en-groenten-in-papillot
... 6. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook. 7. Halveer de kerstomaten. 8. Spoel het zand van de prei en snijd het witte deel fijn. 9. Verdeel sjalotten, knoflook, kerstomaten en prei over de papillotten. Kruid met peper en zout. 10. Doe in elke papillot een koffielepel honing, een snuifje gedroogde tijm, een likje kruidenolie en 2 eetlepels bouillon (of water). 11. Vouw de aluminiumfolie dicht tot papillotten. 12. Snijd het spek in blokjes. 13. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de spekblokjes. 14. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en duw plat met een mes. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en hak ze fijn. 15. Doe de knoflook, tijm en rozemarijn bij de spekjes en laat mee bakken. 16. Blus met een scheutje water en een scheut azijn. Breng op smaak met peper en zout. Houd de vinaigrette apart. 17. Ontvlies de konijnfilets en leg de stukken in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout en druppel er wat kruidenol ...