Resultaten voor witte chocolademoussetaart
Jeroen Meus - Witte chocolademoussetaart met frambozen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witte-chocolademoussetaart-met-frambozen
... chocolademoussetaart met frambozen - Zeg niet zomaar chocolademoussetaart tegen dit kunstwerk. Jeroen maakt mousse van witte chocolade en een koekjesbodem van boterwafels. Dit werkt hij af met een heerlijke laag verse frambozen en witte chocoladeschilfers. - Vo ...
Chocolademoussetaart | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/chocolademoussetaart
... n lepel, zodat de eierdooiers niet stollen. Klop de room op tot slagroom en spatel het door het chocolade- eimengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Laat deze mousse minstens 2 uur opstijven. Snijd de taart horizontaal doormidden. Spatel op de ene helft driekwart van de chocolademousse. Leg de bovenkant van de taart erbovenop en schep er met een paletmes of een pannenlikker de rest van de mousse over. Bestrijk ook de zijkant van de taart met de mousse. Werk af met toefjes slagroom of amandelschilfers. Ingrediënten voor de taart 6 eieren 200 gr suiker 150 gr zelfrijzend bloem, gezeefd 50 gr cacaopoeder voor de chocolademoussevulling 125 gr pure chocolade 4 eieren 50 gr suiker 1 klontje boter 500 ml room ...
Jeroen Meus - Chocolademoussetaart met chocoladecrumble - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocolademoussetaart-met-chocoladecrumble
... chocolademoussetaart met chocoladecrumble - Wat is er beter dan chocolade? Drie keer chocolade! Deze zoete zonde bevat stoffen die het geluksgevoel stimuleren, dus je kan er nooit genoeg van hebben. Jeroen maakt de klassieker onder de desserten, maar dan in een ander ...
Jeroen Meus - Witte chocolademoussetaart met mangocompote - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witte-chocolademoussetaart-met-mangocompote
... 4. Meng de suiker en het water en breng dit rustig aan de kook. 5. Week de gelatineblaadjes in een beker koud water. 6. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt ze op een zacht vuur ‘au bain-marie’. Plaats daarvoor een kleine pot met de chocolade in een grotere pot met (warm) water. 7. Weeg de juiste hoeveelheid eigeel en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. 8. Zet de klopper van de keukenmachine aan en kluts de eierdooiers. 9. Schenk er na een minuut het warme suikerwater bij. Laat de machine enkele minuten op volle toeren draaien tot het mengsel schuimig wordt, afkoelt en een bleke kleur krijgt. 10. Klop intussen de room half op (vergelijkbaar met de dikte van vloeibare yoghurt). 11. Spatel even door de gesmolten chocolade en giet ze bij de opgeklopte eigelen. Laat de klopper op matige snelheid draaien. 12. Schenk tussendoor een scheutje bananenlikeur bij het mengsel. (naar persoonlijke smaak). 13. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een pannetje met een scheut heet water. Schenk de opgeloste gelatine bij het ivoorwitte mengsel voor de mousse. 14. S ...
Jeroen Meus - Chocolademoussetaart - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocolademoussetaart
... chocolademoussetaart - Als kroon op het werk maakt Jeroen een chocolademoussetaart, hiermee sluit hij het kerstmenu van 2011 feestelijk af. - 0. Neem er de springvorm bij om de biscuitbodem voor te bereiden. Snij een rondje uit een vel bakpapier en bedek er de bodem ...
Jeroen Meus - Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witte-chocolademousse-met-gepocheerde-abrikozen
... ilderen door genieten Inge en Philippe vooral van elkaar en van lekker eten. Jeroen maakt voor hen een taartje met een mousse van witte chocolade en een verse abrikozencompote. Meer dan een blaadje verse munt als afwerking heeft dit zalig zomers dessert&am ...
Witte pens met kaas | VTM Koken
https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/witte-pens-met-kaas
... witte pens met kaas - Snijd de witte pensen in 2 en vul ze met de kaas. Leg het spek voor je en rol de pensen erin, zorg dat het spek goed rond de kaas gewikkeld is. Steek de pensen elk op 2 stokjes. Doe er een klein beetje olijfolie over. Gril de pensen langs beide ...
Eigentijdse dame blanche, panna cotta van chocolade en bitterkoekjes - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/recept/eigentijdse-dame-blanche-panna-cotta-van-chocolade-en-bitterkoekjes
... ne Buyens Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: 15 - 30 minuten Yield: 4 persons Ingredients: vanille-ijs zwarte chocolade witte chocolade witte chocolade witte chocolade witte chocolade witte chocolade witte chocolade witte chocolade witte chocolade Directions: 1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en melk. 2. Laat de witte choco ...
Papillot van witte vis | VTM Koken
https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/papillot-van-witte-vis
... Papillot van witte vis - Kruid de vis met peper en zout. Snij de groenten en aardappelen in fijne reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Vouw een enveloppe van zilverpapier. Leg de groenten in de papillot, leg de vis erbovenop en voeg de witte wijn en de visbouillon toe. ...
https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/witte-wijn-punch
... witte wijn punch - Snijd alle fruit in gelijke stukken. Doe er de witte wijn bij en zet enkele uren goed fris. Net voor het serveren strooi je er wat lavendel in. Serveer in een bowl met kopjes. Ingrediënten nectarine perzik Charantais meloenen kersen lavendel 2 flessen ...