Resultaten voor wat is ballotine
Ballotine van gevogelte met groenten uit de tuin | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/ballotine-van-gevogelte-met-groenten-uit-de-tuin
... ilet opnieuw goed af en wikkel in plasticfolie. Laat opstijven in de koelkast. De courgette, prei, champignons, lente-ui koken in water en daarna aanstoven in boter, met peper en zout. Snijd de aardappelen in blokjes en kook de ze gaar in gezouten water. Kook de ballotine van kip in water en bak deze vervolgens aan in de pan om deze te kleuren. Bak de champignons aan en dresseer het bord. Ingrediënten ch ...
Eetplezier: De Eetkamer - Middelburg
http://eetplezier.blogspot.be/2012/06/de-eetkamer-middelburg.html
... , limoen, sereh en pandanblad. De vis is perfect van cuisson en de combinatie met de fris-zoete saus is echt een schot in de roos wat mij betreft. In kleine, koperen steelpannetjes worden er bij de hoofdgerechten overheerlijke aardappelbolletjes geserveerd. Als laatste gang een mooi opgemaakt bord met links een bavarois van framboos, afgewerkt met gebrande merinque. Midden op het bord een veeg caramel en links op een amandel-sinaasappel kletskopje een verrukkelijke sorbet van bloedsinaasappel. In een apart glas een mousse van rabarber, afgewerkt met een vlinderlicht schuim van eveneens rabarber. We sluiten af met koffie en thee, die vanzelfsprekend worden vergezeld van diverse huisgemaakte snoeperijtjes, waaronder Jans beroemde madeleines. Heerlijke cakejes die wegsmelten op mijn tong. Als kleine verrassing wordt tussendoor nog een minischaaltje crème brûlée aangeboden, koele custard onder een knapperig gebrand bovenlaagje. Als chef Jan klaar is in zijn keuken komt hij ons persoonlijk de hand schudden. Het blijft leuk om even te kunnen babbelen met degene die een avond lang al die heerlijkheden heeft bereid. Het gezelschap prijst zijn kookkunst, maar Jan blijft, zoals gewoonlijk, een bescheiden mens die vindt dat hij slechts doet wat hij het liefst doet, nl achter de kachel staan. Voldaan en intens tevreden verlaten we rond 12 uur De Eetkamer, om daarna elk zijns weegs te gaan. Dag Emma en Jan, tot de volgende keer! Geplaatst door Nell Nijssen op 20:09 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Restaurants ...